Tájékoztatás az otthonfelújítási támogatás napelemes rendszerekhez történő igénybevételéről

A háztartási méretű kiserőművek telepítésére és bővítésére is igényelhető otthonfelújítási támogatás az áramhálózati szereplők tevékenységére is hatással van, amelyről összeszedtünk néhány fontos információt.

 
 
 
 
 
 

Az üzembe helyezés dátuma, amikor szerelő kollégáink a helyszínen lecserélik a mérőt, és a szükséges vizsgálatokat követően engedélyezik a rendszer üzembe helyezését. Erről mérőhelyi adatlapot vagy ellenőrzési igazolást állítanak ki.


Fontos kiemelni, hogy a mérőcserére csak abban az esetben kerülhet sor, ha a mérőhely korszerű és annak regisztrált szerelői ellenőrzése megfelelően megtörtént. A mérőhely korszerűsítésének elmaradásakor az üzembe helyezés meghiúsulhat, ez pedig késlelteti a napelemes rendszer bekapcsolásának időpontját.

 

A háztartási méretű kiserőmű rendszer telepítését követően az üzembe helyezést megelőzően kivitelezői készre jelentési nyilatkozatot kell beküldeni az araminfo@eon.hu e-mail címre. A készre jelentéshez mellékelni kell a felhasználó által aláírt felhasználói nyilatkozatot és az érintésvédelmi vizsgálatot igazoló jegyzőkönyvet.

 

A fenti ábrán részletezett elosztói és kereskedelmi nyilatkozatok iránti igényét a készre jelentés mellékleteként beküldött felhasználói nyilatkozaton lehet jelezni. 

A támogatás és a rendeletben megállapított határidő következményeként a hozzánk beérkező HMKE készre jelentések száma folyamatosan növekszik. Ehhez mi is alkalmazkodunk, hogy továbbra is az ügyfeleink által elvárt minőségben végezzük szolgáltatásainkat, azonban előfordulhat, hogy nehezebben vagyunk elérhetőek.  Mindent megteszünk annak érdekében, hogy mielőbb megválaszoljuk a beérkező kérdéseket, és folyamatosan dolgozunk az igényeken.

Kérjük ügyfeleink megértését és türelmét a jelenlegi helyzetben.