Az E.ON Igazgatósága elkötelezett az ENSZ fenntarthatósági célkitűzései mellett

2018.07.10.

A jó kormányzásra vonatkozó vállalati kötelezettségvállalásunk értelmében az E.ON teljes igazgatósága elkötelezett az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) fenntartható fejlődésre vonatkozó célkitűzései mellett.

A fenntartható fejlődésre vonatkozó tizenhét célkitűzés a társadalmi igazságossággal és a környezetvédelemmel összhangban megvalósuló gazdasági fejlődést segíti elő. A célokat az Egyesült Nemzetek Közgyűlése fogadta el 2015-ben mind a 193 tagország egyetértésével, és ezek egyformán vonatkoznak a fejlett és a fejlődő országokra. A vállalatok szintén felkérést kaptak, hogy járuljanak hozzá a globális célok eléréséhez.
 

Leonhard Birnbaum, az E.ON igazgatóságának fenntarthatóságért felelős tagja elmondta: „Az ENSZ fenntarthatósági célkitűzései személyes prioritásnak számítanak számomra és az E.ON valamennyi igazgatósági tagja számára is. Az ügyfeleink és munkatársaink, illetve a környezetvédelem, az éghajlatvédelem és a társadalom iránt érzett felelősség mindig is a vállalat irányításának középpontjában állt. Feladatunk az emberek életének megkönnyítése. Energiavállalatként különösen hozzájárulhatunk a környezetvédelem és az éghajlatvédelem eredményeinek javításához. Ügyvezető testületként kifejezetten erre törekszünk. Saját szakterületünkön mindannyian komolyan vesszük az ENSZ célkitűzéseinek megvalósítását.”
 

Az E.ON a következő célkitűzésekre helyezi a hangsúlyt: 7. „Megfizethető és tiszta energia”; 13. „Éghajlatvédelmi intézkedések”; és 11. „Fenntartható városok és közösségek”.
 

Az E.ON üzleti tevékenységén keresztül közvetlenül járulhat hozzá ezen célok megvalósításához. Néhány napja például az E.ON egyik innovatív projektje, mely lehetővé teszi, hogy egy közösség kizárólag szél- és napenergiával biztosítsa energiaigényét, megkapta a skandináv energiaügyi miniszterek díját. Azonban nemcsak az egyes projektek fontosak, hanem a csoportszintű éghajlatvédelmi stratégiánk is. 2030-ra szeretnénk szénlábnyomunkat 30 százalékkal csökkenteni a 2016-os abszolút értékhez képest, és csökkentjük az ügyfeleink CO2 intenzitását is, azaz a nekik eladott termékek CO2 intenzitását. És mit teszünk ezen a téren? 2030 végére, először Németországban 2018-tól, valamennyi E.ON-épület klíma-semleges lesz. Ezt azzal érjük el, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentjük a szén-dioxid-kibocsátást, és zöldáramot használunk.


A nemzetközi E.ON csoport fenntarthatósági vállalásairól és tevékenységeiről itt, az E.ON Hungária csoport társadalmi szerepvállalásáról pedig itt olvashatsz további információkat.