Elindult a V-GO, az E.ON által támogatott közösségépítési és szemléletformálási applikáció

2021. április 22.

 

Ma van a Föld Napja, és elindult az E.ON Hungária Csoport által támogatott fenntarthatósági és szemléletformálási applikáció, a V-GO. Az appot letöltő, és a néhány perc alatt megoldható kihívásokat teljesítő fiatalokra ugyanúgy milliós nyeremények várnak, mint az iskolákra, vagy azokra, akinek az ajánlásával a legtöbb új tag csatlakozik a V-GO közösségéhez, amelynek célja, hogy az előttünk álló évben minél nagyobb digitális fenntartható közösség és tudástár épülhessen a fiatalok bevonásával, és ezen keresztül sikerüljön az innovatív fenntartható megoldások és jó gyakorlatok minél jobb elterjesztése.  

 

A Kelet-közép Európa vezető fenntarthatósági programját, a Virtuális Erőmű Programot (VEP) üzemeltető Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. (Mi6) idén tavasszal indította útjára a hazánkban és Európában is egyedülálló, hosszú távú, kísérleti fenntarthatósági tudás- és képzési programját a „Korosztályokon Keresztül a Környezetért (3K)” – nevet viselő, a fiatal korosztályok környezeti, fenntarthatósági, klímavédelmi és zöld gazdasággal kapcsolatos értelmi és érzelmi elemeinek elmélyítését célzó kezdeményezést.

 

Az E.ON Hungária Csoport által is támogatott program célja, hogy minden egyes életszakaszban a gyermekek- és fiatal felnőttek aktuális befogadókészségének és képességének megfelelően, érdekes és könnyen befogadható módszerek alkalmazásával nem csak lexikális ismeretek szintjén, hanem a helyes viselkedésformák és érzelmi azonosulási csomagok elsajátításával ösztönözzék a 3-18, ill. a 3-25 éves korosztályt, és rajtuk keresztül szüleiket és nagyszüleiket, esetlegesen cégeket, és egyéb társadalmi csoportokat a fenntarthatóbb életmód kialakítására.

 

A VEP szakemberei a pandémia alatt több más innovációval együtt készítették elő a V-GO digitális keretrendszerét, amely webes és applikációs megoldással egyaránt működtethetően, fiatalosan épít fenntartható közösségeket.

 

A V-GO az április 19-én induló Fenntarthatósági Témahéten (FTH) debütált az iskolások körében és célja, hogy 1 év alatt 1 millió 25 év alatti fiatalt és több millió teljes lakossági partner töltse le, és használja aktívan. Az appot letöltő, és a néhány perc alatt megoldható kihívásokat teljesítő fiatalokra ugyanúgy milliós nyeremények várnak, mint az iskolákra, vagy azokra, akinek az ajánlásával a legtöbb új tag csatlakozik a V-GO közösségéhez.

 

Az applikáció itt érhető el és tölthető le.