Akik E.ON támogatást nyertek: Diverz Ifjúsági Hálózat Egyesület

2021.09.09.

Patrónus HázSorozatunk célja, hogy láthassátok: milyen célkitűzésekkel és milyen programokkal van esélye egy szervezetnek arra, hogy az E.ON Adományozási Bizottsága pozitívan bírálja el a támogatási pályázatát. Mai cikkünkben az edukációs beszélgetésekkel, mentorprogramokkal foglalkozó Diverz Ifjúsági Hálózat Egyesület programját mutatjuk be.

 

2021-ben is hat pályázati időszakra nyújthatják be támogatási pályázatukat a pályázó civil szervezetek az E.ON-hoz, ezek közül a legközelebbi pályázati határidő szeptember 2., péntek. A határidőig beérkező támogatási igények közül az E.ON támogatási stratégiája által támogatható célokat megfogalmazó pályázatokról az E.ON Adományozási Bizottsága dönt.

 

2020. ötödik pályázati ciklusában többek között a Diverz Ifjúsági Hálózat Egyesület nyert támogatást. A szervezet 2018 óta harcol a kisebbségi és hátrányos helyzetű társadalmi csoportok integrálódásáért. A leginkább érintett területeken szeretnének az iskolákban érzékenyítő foglalkozásokat, kerekasztalbeszélgetéseket tartani, amivel céljuk a pozitívabb társadalmi megítélés elérése. Szeretnék a roma kultúrát és annak pozitív példáit megismertetni egy mentori rendszer kialakításával, ahol kezdetben az egyesület tagjai, illetve sikeres roma nők nyújtanának segítséget, később pedig a még mentoráltként résztvevők válnának társaik segítőjévé. A szervezet által elnyert összeg: 300.000 Ft.

 

Ha te is pályázni szeretnél

 

Ha a ti szervezeteteknek is van olyan kezdeményezése, ami ehhez hasonló célokat tűzött ki, akkor pályázzatok ti is: a legközelebbi pályázati határidő 2021. október 8.

 

A pályázati feltételek, a pályázati kérdőív, és az egyéb tudnivalók a támogatási pályázatottak kapcsolatban itt találhatók.

 

 

A education and school concept little student girl studying at school