Egy lyukú konnektort vezet be az E.ON

2019. április elseje 

 

Az E.ON nyitott az újdonságokra és élenjáró a nemzetközi trendekben, ennek újabb példája az a forradalmi újítás, amit a bejelentés szerint a mai napon vezet be a vállalat. Ennek lényege, hogy az elektromos áram a transzformátorállomásokból - az eddig megszokott hagyományos módszer helyett - feszültség nélkül, mindössze egy nullás vezetékkel jut el a lakossági felhasználókhoz. Mivel így a fázisvezeték is feleslegessé válik, ennek eredményeként a jövőben a konnektorokban is mindössze egy lyukra lesz szükség.

 

A fizika törvényeit is megszégyenítő találmány következtében a transzformátorokból az energia eljuttatása a felhasználókhoz ezentúl mindössze egy nullás vezetőt igényel.  Az újítás előnye, hogy ezzel a konnektorokban sem lesz szükség az eddig megszokott két lyukra, a fázisra ugyanis mostantól nincs szükség a korszakalkotó újítás értelmében.

 

„Ezzel az újítással új időszámítás kezdődik az életünkben. A fázisvezeték megszüntetésével mostantól potenciálian 50 százalékkal kevesebb alapanyagfelhasználásra lesz szükség, a többi pozitív hatást egyelőre még felbecsülni sem tudjuk” – mondta el Tekercs Péter szakértő.

 

A konnektorgyártókat a vállalat az újításról értesítette, de addig is, amíg az új egy lyukú konnektorok elterjednek és átveszik az eddigiek helyét, a vállalat felhívja a felhasználók figyelmét, hogy semmi esetre se használják a funkció nélkül maradt konnektor-lyukat más célra, pl. víz vagy szennyvízelvezetésre, sőt kifejezetten figyelmeztetnek rá, hogy rágógumival se tömjék be, mert attól, hogy ma április 1-je van, ez továbbra is rendkívül balesetveszélyes mutatvány lenne.#ápriliselseje #tréfa #vicc #jóreggelt