Az E.ON holdelemes rendszerek forgalmazásába kezd

Az E.ON Lunar termékcsalád forradalmi újdonságnak számít a hazai megújuló energiák piacán

2021. április elseje 

 

Az E.ON már sokszor bizonyította, hogy élenjáró a nemzetközi trendekben, ennek újabb példája az a forradalmi új termékcsalád, aminek a forgalmazását a bejelentés szerint a mai napon kezdi meg a vállalat. Az E.ON Lunar holdelemes rendszerek elterjedésétől a napenergia-felhasználás mellett a holdenergia hasznosításának ugrásszerű emelkedését várják a szakértők.  

 

A mai napon a napelemek mellett a magyar fejlesztők által szabadalmaztatott forradalmian új holdelemes rendszerek is megjelentek az E.ON termékkínálatában. A bejelentés szerint az új E.ON Lunar holdelem panelek a jövő legkényelmesebb holdenergia-hasznosítási módjának számítanak.

 

„A holdelemes rendszerek bevezetésével új időszámítás kezdődik az életünkben. Mivel a napelemek csak nappal termelnek áramot, a lunar panelekkel az éjszakai holdsütés eddig teljesen kárba veszett energiáját is az emberiség energiafelhasználásának szolgálatába lehet állítani, ennek pozitív hatásait egyelőre még felbecsülni sem tudjuk” – mondta el Rakéta Róbert energetikai szakértő.

 

A holdelemes rendszerekkel az E.ON nem csak hazai, hanem európai szinten is egyedülálló termékcsomagot vezet be. A vállalat közleménye arra is rámutat, hogy a jelenlegi #eonlunar panelek csak a kezdetet jelentik, mivel ezek elsősorban telihold idejét termelik a legtöbb éjszakai áramot. A vállalat ígérete szerint hamarosan félhold alakú panelek is felkerülnek a cég termékkínálatába, amelyek a fogyó, illetve a növekvő hold által sugárzott energiát tudják majd a legnagyobb hatásfokkal hasznosítani.

 

A vállalat ezzel egyidejűleg arra is felhívja az ügyfeleinek figyelmét, hogy a már meglévő napelemes rendszerek nem alakíthatóak át holdelemes rendszerré, ezért figyelmeztetnek, hogy ne vágjanak a tetőre szerelt solar panelekbe félhold alakú mintákat, mivel attól, hogy ma április 1-je van, ezek még nem lesznek alkalmasak a holdenergia hasznosítására.

 

A napenergia hasznosítását azonban mind a mai napon, mind az év összes többi napján örömmel ajánlja az E.ON leendő ügyfelei figyelmébe: az E.ON Solar napelemek segítségével a holdvilág energiáját ugyan nem, de a nap energiáját valóban az év 365 napján tudják kiváló hatásfokkal hasznosítani.#ápriliselseje #tréfa #vicc #jóreggelt