Akik 2020-ban támogatást nyertek az E.ON-tól: Adománytaxi Alapítvány

2020.11.06.

fotó: Hajdú D. András

Sorozatunk célja, hogy láthassátok: milyen célkitűzésekkel és milyen programokkal van esélye egy szervezetnek arra, hogy az E.ON Adományozási Bizottsága pozitívan bírálja el a támogatási pályázatát. Mai cikkünkben az idei év negyedik pályázati ciklusában támogatásra ítélt nonprofit szervezetek közül az Adománytaxi Alapítvány pályázatát mutatjuk be, amelyben gyermekágyak rászoruló gyerekek számára történő eljuttatásához pályáztak az E.ON támogatására.

2020-ban hat pályázati időszakra nyújthatták be támogatási pályázatukat a pályázó civil szervezetek, és a jövő évben is várhatóan hat alkalommal fogunk dönteni a hozzánk beérkező támogatási pályázatokról.

Az idei év utolsó pályázati ciklusában támogatást nyert nonprofit szervezetek egyike az Adománytaxi Alapítvány, amely a főváros kiaknázatlan erőforrásait és az ott felhalmozott „felesleget” kívánja összekötni az ország legelmaradottabb kistelepüléseinek szükségleteivel. Aktív szerepvállalással járulnak hozzá egy fenntarthatóbb környezet kialakításához és a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

Az Alapítvány bútor projektje azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minőségi alvóhellyel lássa el azokat a gyermekeket, akiknek anyagi helyzetük és lakhatási körülményeik nem tudják biztosítani a megfelelő alváshoz szükséges feltételeket. Misszióját szem előtt tartva, az Adománytaxi azokat a bútorokat szeretné eljuttatni a rászorulóknak, melyek a fővárosban már feleslegessé váltak, de mások még örülnének azoknak.

Ha te is pályázni szeretnél

Az Adománytaxi Alapítvány pályázatát az E.ON Adományozási Bizottsága 500.000 Ft-tal támogatta. Ha a ti szervezeteteknek is van olyan kezdeményezése, ami ehhez hasonló célokat tűzött ki, akkor pályázzatok ti is: a legközelebbi pályázati határidő várhatóan 2021 januárjában lesz.

A pályázati feltételek, a pályázati kérdőív, és az egyéb tudnivalók a támogatási pályázatottak kapcsolatban itt találhatók.