Önkéntes munkában a kollégáink: parkosítás Martonvásáron, favágás Várdombon, falfestés Budapesten

2017.11.10

Parkosítás Martonvásáron

2017. október 27-én az E.ON székesfehérvári csapata közel 20 fővel a sportpálya parkosításában segédkezett.  A fák és virág ültetése közben sajnos eleredt az eső. A rossz idő nem vette el a kis csapat munkakedvét, sőt megbizonyosodhattak arról, hogy együttes összefogással milyen nagy dolgokra vagyunk képesek. A zöldterületek növelése, és ezzel a környezet-, és levegővédelem, valamint a város arculatának javítása érdekében nagyon fontos a közterületek parkosítása, fásítása. Munka után remek kis ebéd mellett az alpolgármester megköszönte munkánkat.

Favágás Várdombon

Egy másik E.ON-os önkéntes munkát vállaló csapatunk az Együtt Várdombért Egyesület üzemeltetésében működő faluháznál vállalt munkát, tűzifa hordását.A fa vágását a Polgárőrség végezte, míg ránk a fa hordása és betárolása jutott. A munka végeztével kellemesen elfáradtak a kollégáink, de eltöltött bennünket az a kellemes érzés, hogy mi is hozzá járulhattunk a közösségi érdekeket szolgáló faluház üzemeltetéséhez, fűtéséhez.
 

Díszítő falfestés Budapesten

2017. október 18-án a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény falai között a kollégáink Illés Andrea festőművész által megálmodott rajzokat keltették életre, festették fel a folyosói falakra, ezáltal csempészve színt és vidámságot az iskola kopár falai közé. Az önkéntes munka kiváló együttműködési tréningnek is bizonyult. A különböző területen dolgozó kollégák lelkesen, egymással összhangban igyekeztek legjobb tudásuk szerint szépíteni az épületet, miközben közelebbről is megismerhették egymást. A munka során a résztvevők betekintést nyerhettek a speciális intézmény életébe is, olykor az ecsetet is megosztották egy-egy vállalkozó kedvű diákkal.