Jutalmazzuk a kiválóságot - Ösztöndíj program a tehetséges hallgatókért az E.ON támogatásával

2017.09.04

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara kiemelt figyelmet fordít a legkiválóbbak elismerésére, ezért összefogott a duális képzésben érdekelt partnereivel, valamint további gazdasági szereplőkkel, hogy a karra legmagasabb pontszámmal belépő hallgatókat külön is - ösztöndíj formájában - díjazni tudja. A karon a tehetséggondozást a tehetségek kibontakoztatásaként értelmezik, és a Jutalmazzuk a kiválóságot ösztöndíjjal ezt jelezni is kívánják minden jelenlegi és jövőbeni hallgatójuk számára.

A partner cégek – beleértve az E.ON Hungária csoportot - támogatása hozzájárul ahhoz, hogy a műszaki pálya iránt érdeklődő legtehetségesebb diákok Pécset válasszák műszaki tanulmányaik helyszínéül. A kiválósági ösztöndíj kedvelt, elismert és a hallgatók választási preferenciáiban hozzáadott értékként jelenik meg.

Az E.ON csoport idei ösztöndíjasa, a legmagasabb pontszámmal bejutott villamosmérnök szakos hallgató Szabados Tamás lett, aki 420 ponttal a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumból felvételizett a karra. A szeptember 4-én megtartott évnyitón az oklevelet Péli Balázs áramhálózati régióvezető adta át számára.

Az E.ON elkötelezett abban, hogy a kicsiktől a nagyokig, az óvodás korosztálytól, az iskolakezdőktől a felsőoktatásig tegyünk azért, hogy minél több fiatal kapjon esélyt képességei kibontakoztatásához. Óvoda- és iskolakezdő programokkal, az energia világának élmény alapú megismertetésével, duális képzésben való részvétellel is segítjük a fiatalokat saját lehetőségeik felfedezésében, képességeik kibontakoztatásának útján. Ugyanez érvényes a felsőoktatásban, mert kiváló tehetségekkel szeretnénk együtt dolgozni és már az ő képzésüknél is szeretnénk jelen lenni, hogy segítsünk abban, hogy képességeik kibontakoztatásában minden külső feltétel a rendelkezésükre álljon. Ezért segítjük ebben az évben is ösztöndíjjal az ifjú kiválóságokat.A külső feltétel mellé persze szükség van a belső hajtóerőre is - ebből kívánok kiapadhatatlan forrást a „Jutalmazzuk a kiválóságot” ösztöndíjprogramba került hallgatóknak” - fogalmazott Péli Balázs.

Az ösztöndíjas villamosmérnök hallgató meghívást kapott az E.ON-hoz egy szakmai  látogatásra és körbevezetésre is.  Az ösztöndíj biztosítása mellett ezzel a személyes élménnyel, szakmai betekintést adó találkozóval is hozzájárul a vállalat a tehetséges fiatal tapasztalatszerzéséhez, sikert kívánva ezzel az előtte álló pályához.