Genius Loci Díj: nemzeti kategóriában nyert az E.ON

2017.05.02

Idén harmadik alkalommal díjazta a MATEHETSZ azokat a vállalatokat, amelyek a társadalmi felelősségvállalás jegyében támogatták a fiatal tehetségek kibontakozását, illetve innovatív kezdeményezéseikkel hozzájárultak társadalmi környezet fejlesztéséhez. Az E.ON-t a Nemzeti program kategóriában díjazták, a Messzehangzó Tehetségek Alapítvánnyal közös kezdeményezéséért.

A „Genius Loci – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” díjat első ízben 2015-ben adta át a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) a Magyarországon és a Kárpát-medence magyarlakta területein működő üzleti vállalkozásoknak, illetve vállalkozóknak. Az elismerés elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a példaértékű kezdeményezésekre és gyakorlatokra, amelyek hozzájárulnak a környezetükben működő tehetségsegítő intézmények és szervezetek munkájához. A nemzeti program kategória díját ezúttal a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány és az E.ON előremutató együttműködése kapta.

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány és az E.ON Hungária több éves együttműködésének célja a hátrányos helyzetű gyermekek esélyegyenlőségének biztosítása tehetségfejlesztő, térítésmentes foglalkozások által. Az iskolán kívüli természettudományos és ismeretterjesztő programok látogatásával a 10 és 18 év közötti diákoknak lehetőségük nyílik a specifikus érdeklődésük kialakítására, illetve készségeik fejlesztésére, a vállalat munkavállalói pedig betekintést nyerhetnek a hátrányos helyzetű fiatalok tehetséggondozásába és mentorként, előadóként vehetnek részt a képzéseken.

A program keretein belül eddig 610 gyermek táboroztatása, közel 550 fiatal tematikus programban való részvétele, illetve 38 diák ösztöndíjazása zajlott.

„Az E.ON tevékenysége minden területén arra törekszik, hogy hozzájárulhasson az emberek életminőségének javulásához, a fenntartható környezet, jövő építéséhez. Fontos számunkra, hogy munkatársaink is részesevé válhassanak a közösségi tevékenységeknek, ezért nagyon sok kollégánk vállal önkéntes munkát, vesz részt társadalmi programokban, kiemelt figyelemmel a fiatalok, a jövő generációjának segítésére“ - mondta Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária Zrt. Marketing és Kommunikációs vezetője.

A társadalmi felelősségvállalás az E.ON működésének szerves részét képezi. A vállalat élenjáró energia vállalatként úgy építi fel tevékenységét, hogy mind gondolkodásában mind tetteiben szem előtt tartja a társadalom, környezet érdekeit.