Egyesül az E.ON Hungária Csoport tulajdonában álló három versenypiaci kereskedő

Frissítve: 20022.08.05

Az E.ON Hungária Csoporthoz tartozó három villamosenergia- és földgáz-kereskedelmi engedélyes társaság egyesülése (beolvadás) iránti engedélykérelmét nyújtotta be az E.ON a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felé, melyet a Hivatal július 12-én határozatában jóváhagyott. A beolvadást az illetékes Cégbíróság július 26-án kelt végzésével bejegyezte.

 

A beolvadásra az ELMŰ-ÉMÁSZ Csoport integrációjának következő lépéseként kerül sor, melynek keretében az E.ON Hungária Zrt. átalakítja magyarországi versenypiaci kereskedelmi tevékenységét.

 

A cégbírósági bejegyzés értelmében 2022. szeptember 30. napjával az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. és az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. jogutódlással beolvad az E.ON Energiamegoldások Kft.-be, így 2022. október 1-jétől az ELMŰ-ÉMÁSZ versenypiaci ügyfelek kereskedője az E.ON Energiamegoldások Kft. lesz. A változást a megváltozott ügyféligények, az átalakuló piaci környezet és a vállalati struktúra egyszerűsítése indokolja.

 

Szeptember első napjaiban minden érintett ügyfél levélben kap majd közvetlen tájékoztatást az őt érintő változásokról és teendőkről.

 

Az egyesülést követően az E.ON Energiamegoldások Kft. a jövőben egységesebben tudja kezelni a különböző ügyféligényeket, emellett pedig az egyszerűbb és fókuszáltabb belső működésnek köszönhetően több figyelmet fordíthat ügyfeleire és az új energetikai megoldásokra.

 

Elkötelezettek vagyunk a fenntartható jövő támogatásában, és egy kézből biztosítunk ügyfeleink számára fenntartható komplex üzleti és otthoni megoldásokat, innovatív zöld energia szolgáltatást és energiahatékonyságot javító integrált energetikai termékeket. Továbbra is célunk ügyfeleink minél magasabb szintű kiszolgálása, hogy az ügyfélélmény növelése mellett folyamatosan biztosítsuk a stabil, megbízható energiaellátást is.

 

Az egyesülés után az ügyfelek kiszolgálása továbbra is a megszokott színvonalon történik, villamosenergia- és földgázszerződéseik változatlanul hatályban maradnak, ügyintézésre a megszokott csatornák állnak továbbra is rendelkezésre.