Egyesül az E.ON Hungária Csoport tulajdonában álló három versenypiaci kereskedő

2022.05.09.

Az E.ON Hungária Csoporthoz tartozó három villamosenergia- és földgáz-kereskedelmi engedélyes társaság egyesülése iránti engedélykérelmét nyújtja be az E.ON a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felé.
A beolvadásra az ELMŰ-ÉMÁSZ Csoport integrációjának következő lépéseként kerül sor, melynek keretében az E.ON Hungária Zrt. átalakítja magyarországi versenypiaci kereskedelmi tevékenységét.

A kérvényezett Hivatali engedély értelmében 2022. szeptember 30. napjával az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedelmi Kft. és az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. jogutódlással beolvad az E.ON Energiamegoldások Kft.-be, 2022. október 1-jétől az ELMŰ-ÉMÁSZ versenypiaci ügyfelek kereskedője az E.ON Energiamegoldások Kft. lesz. A változást a megváltozott ügyféligények, az átalakuló piaci környezet és a vállalati struktúra egyszerűsítése indokolja.

Az egyesülést követően az E.ON Energiamegoldások Kft. a jövőben egységesebben tudja kezelni a különböző ügyféligényeket, emellett pedig az egyszerűbb és fókuszáltabb belső működésnek köszönhetően több figyelmet fordíthat ügyfeleire és az új energetikai megoldásokra.

Elkötelezettek vagyunk a fenntartható jövő támogatásában
, és egy kézből biztosítunk ügyfeleink számára fenntartható komplex üzleti és otthoni megoldásokat, innovatív zöld energia szolgáltatást és energiahatékonyságot javító integrált energetikai termékeket. Továbbra is célunk ügyfeleink minél magasabb szintű kiszolgálása, hogy az ügyfélélmény növelése mellett folyamatosan biztosítsuk a stabil, megbízható energiaellátást is.

Az egyesülés után az ügyfelek kiszolgálása továbbra is a megszokott színvonalon történik, villamosenergia- és földgázszerződéseik változatlanul hatályban maradnak, ügyintézésre a megszokott csatornák állnak továbbra is rendelkezésre. Ügyfeleink és partnereink a változásokról részletes tájékoztatást kapnak a beolvadást megelőző időszakban.