Az E.ON a magyar vízilabda-válogatottak kiemelt támogatója

2017.03.15

Az E.ON vállalatcsoport legfontosabb alapértékei az inspiráló célok kitűzése, az együttműködés, a folyamatos tanulás és fejlesztés valamint a sikerek együtt ünneplése. Ezek mind nagyon fontos szerepet kapnak a sportéletben is, hiszen ott is él a csapatjáték, az állandó megújulás, a mindig több és jobb teljesítményre ösztönző belső hajtóerő, illetve a közös öröm. A közös értékek összekötnek, ezért is lett 2017-ben az E.ON csoport a hazai vízilabdasport kiemelt támogatója.

A magyar vízilabda az a sportág, amire az emberek büszkén tekintenek, a csapatnak nagy szurkolótábora van, és sok gyermeknek a példaképei a vízilabda játékosok, vízilabdások. Ez az a sportág, ahol az utóbbi majd’ száz évben folyamatosan a világ legjobbjai közé tartoztunk – és tartozunk most is. A magyar póló hagyományai világszerte ismertek és elismertek. Kilenc olimpiai, három világbajnoki és tizenkét Európa-bajnoki cím a férfiaknál és két világbajnoki, valamint három Európa-bajnoki cím a hölgyeknél – olyan eredménysor, amely alapján azt gondolta a vállalatcsoport, hogy ott a helye a magyar válogatott csapatok mögött.

Az E.ON Hungária csoport 2014 szeptemberétől a magyar női és férfi vízilabda-válogatott és a Magyar Vízilabda Szövetség főtámogatója volt, valamint az E.ON OB I.-es Férfi Magyar Bajnokság és az E.ON Férfi Szuperkupa névadó szponzora. 2017-től folytatólagosan pedig a magyar női és férfi vízilabda-válogatott és a Magyar Vízilabda Szövetség kiemelt támogatója, valamint az E.ON OB I.-es Férfi Magyar Bajnokság névadó szponzora.

Az E.ON sportszponzorációja a korábbi években:
Az E.ON csoport 2004-ben kezdte meg sportszponzorációs tevékenységét, elsősorban a labdajátékokra koncentrálva, 2005-ben az E.ON lett a MOB gyémánt fokozatú támogatója, hogy aztán 2008-ban és 2012-ben is életre hívják az E.ON olimpiai csapatokat. 2009-től négy éven keresztül az E.ON Családi Foci program alatt támogatta a családi élmény és sportprogramokat országszerte.