A Gorillaz és az E.ON Kong Solar Stúdiója megérkezett Budapestre!

2017.11.13.

A tegnapi napon megérkezett Budapestre a Gorillaz és az E.ON nemzetközi hírnévre szert tett Solar Kong Stúdiója. A stúdió a mai nap folyamán a Budapest Aréna bejárata mellett lesz látható. És nem csak látható lesz, hanem a legkorszerűbb stúdiótechnikával felszerelt létesítmény ma három tehetséges fiatal magyar zenésznek biztosít  lehetőséget, hogy a számukat felvegyék és elkészítsék első igazi „kislemezüket” a stúdióban.

A Solar Kong Stúdió kizárólag napelemekkel működik, és a Gorillaz és az E.ON együttműködésének eredményeként minden országban, amelyet a zenekar meglátogat, helyi ígéretes tehetségeknek biztosít lehetőséget arra, hogy megvalósítsák álmukat és felvegyék egy számukat a legkorszerűbb stúdiótechnikával felszerelt létesítményben.

Az sem okoz gondot a Kong Solar Studiónak, hogy ma felhős az idő: 12 solar panellel és 10 nagy teljesítményű akkumulátorral van felszerelve, amelyeket napos időben korábban teljesen feltöltöttek: alig pár órás napsütés is képes 24 órára teljes energiát biztosítani a stúdió működéséhez. Ráadásul ezek a solar panelek felhős időben is tudják hasznosítani a nap energiáját: a stúdió világítására, és egyéb minimális energiát igénylő berendezésének működtetésére felhős időben is elegendő energiát termelmek a panelek.

Az E.ON Facebook oldalán és a Stenk zenei portálon meghirdetett felhívásra több mint 50 magyar zenész, ill. zenekar jelentkezett, közülük választotta ki a Gorillaz együttes azt a hat zenekart, akik közül a rajongók a Facebookon, ill. a Soundcloud-on szavazással választhatták ki azt a hármat, akik lehetőséget kapnak ma, hogy felvegyék a számukat a Solar Kong Stúdióban.

Aki kíváncsi, hogy mi fog ma délután és este történni a helyszínen, kövesse az E.ON Facebook oldalát és az E.ON Hungária Instagram oldalát, itt fogunk tudósítani a nap történéseiről.