Neked mi ad energiát?

Munkatársaink az E.ON-ról

„2015-ben kerültem az E.ON-hoz a pécsi Mérnökirodára. Olyan innovatív vállalatnak írnám le az E.ON-t, ami mindig keresi az új megoldásokat. Példaértékű, ahogy a sokszínűséghez viszonyul a vállalat: különböző típusú, habitusú emberekkel dolgozom együtt, de soha nem éreztem magam közöttük kívülállónak, ami annak az eredménye, hogy az E.ON képes családias légkört kialakítani. A harmadik fontos dolog a támogató szellem, amit például a központi osztályok, régiók és az üzemek közötti együttműködésben tapasztaltam meg. A Mérnökirodán folyamatos iránymutatással segítettek minket, és a kollégák is nagyon felkészültek, támogatók.

És hogy mi lesz a jövőben?
Erről majd úgyis az idő dönt, a határ a csillagos ég.” 

Az E.ON egy olyan nagyvállalat, amely nagy figyelmet fordít a munkatársaira, számos olyan területe van, amelyekbe belekóstolhat egy nyitott gondolkodású, ambíciókkal teli munkatárs, és ahol valóban értéket lehet teremteni. Amikor az ember bekerül egy új céghez – és ez látássérültként még inkább érvényes – akkor keresi a kereteket, hogy miben meddig mehet el. Frissdiplomásként mi titkos társaságnak hívtuk magunkat: volt egy programgazdánk, akihez fordulhattunk a kérdéseinkkel, és egy személyes mentorunk, aki végigkísérte, és a mai napig kíséri szakmai pályafutásunkat és személyes fejlődésünket. Ha valaki többet tesz a szokásosnál egy munkába, akkor azt értékelik és megköszönik. Mindez még emberibbé teszi a hangulatot a vállalatnál. Azt szoktam a barátaimnak mondani, hogy azért szeretek az E.ON-nál dolgozni, mert egy olyan hely, ahol érzem, hogy figyelnek rám.

Amikor az E.ON-hoz kerültem, on the job, azaz munkavégzés közbeni tanulási folyamaton mentem keresztül, így konkrét feladatokon keresztül tanultam bele a belső rendelkezések referensi, majd a lean szakértői pozíciómba. Fontos időszak volt számomra, amikor részt vehettem a vállalat belső karrierprogramjában, ami, úgy érzem, nagy segítséget és egy lökést adott abban, hogy sikerrel pályázzak jelenlegi pozíciómra, amelyben egy szakértői csapatot vezethetek. Nehéz kiemelnem egyetlen pozitívumot, mert olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy szinte nem telik el úgy nap, hogy nem kapok valamilyen visszajelzést az elvégzett munkámmal kapcsolatban, hiszen ez fontos része a lean eszköztárának, és így a csoportom működésének is. Azt gondolom, hogy a legfontosabb kulcsszó a lehetőség. Az általam bejárt út erre nagyon jó példa.

Tanácsadóként kerültem kapcsolatba először az E.ON-nal, és mindig az volt a benyomásom a vállalatról, hogy ez egy jó cég, olyan értelemben, hogy biztosan jó lehet itt dolgozni. Portfoliógazdálkodási területi referensként kezdtem 2009-ben, 2011-ben szakreferens lettem, 2012-ben pedig megbízott osztályvezető, majd 2013-tól Executive szintű vezető. 2014- től az energia-beszerzési kapcsolatok területe is hozzám tartozik, 2015 óta pedig már a gázkereskedelmi oldal is. Az én példámból látszik, hogy ha az E.ON valakiben lát fantáziát, lehetőséget, akkor energiát fordít arra, hogy végigvezesse ezen a fejlődési úton.

2002 novemberében érkeztem az E.ON-hoz „Frissdiplomás”-ként. Először fél évet dolgoztam kommunikációs területen, majd fél évet a személyzet fejlesztésen és az utolsó időszakot értékesítést támogató munkakörben töltöttem. Szerencse volt, hogy olyan feladatokat, kihívásokat kaptam, ahol munkatársakkal és vezetőkkel is találkoztam, és bennük talán jó benyomást hagytam, hiszen később, amikor Budapesten megnyílt egy pozíció, szóltak, hogy ha van hozzá kedvem, akkor próbáljam meg. Azóta már vezetőként dolgozom, és én magam támogatom a tehetséges kollégákat karrierjük építésében.