Mi a pálya?

Challenge.ON 2024

„Energiaforradalom 2074: A jövő villamosenergia-hálózata” - Indul a regisztráció a Challenge.ON 2024-es versenyére!

Villamosmérnök hallgató, esetleg frissdiplomás mérnök vagy? Felvillanyoznak az új kihívások? Regisztrálj!

A versenyről

A 2024-es Challenge.ON versenyen időutazásra hívunk: vesd bele magad a jövőbe és fedezd fel, milyen lesz a villamosenergia-hálózat 50 év múlva!

A technológiai fejlődés és az innováció forradalmasítja az energiaelosztást, miközben a fenntarthatóság iránti igény új megoldásokat szül. Az energia tárolása, termelése és elosztása teljesen új alapokra helyezkedhet. Vajon a hagyományos hálózatok helyét átveszik az autonóm rendszerek? Szükség lesz-e egyáltalán hálózatra, vagy teljesen új paradigmák alakítják majd az energiaellátást?

Hogyan fogják az intelligens rendszerek és a megújuló energiaforrások alakítani mindennapjainkat? Versenyünk célja, hogy teret adjunk ezeknek az izgalmas elképzeléseknek és megoldásoknak. Gyere, és mutasd meg, te hogyan képzeled el az energia jövőjét, és inspiráld a világot elképzeléseiddel! Ragadd meg a lehetőséget, hogy részese legyél az energiaforradalomnak!

 

Nyeremény

1. helyezett - 750.000 Ft értékű műszaki vásárlási utalvány

2. helyezett - 450.000 Ft értékű műszaki vásárlási utalvány

3-4. helyezett - EFOTT Fesztivál bérlet a csapat minden tagjának

5-8. helyezett - EFOTT Fesztivál napijegy a csapat minden tagjának

 

Játékszabály

 

Fordulók és várható időzítés

2024-ben verseny során ezúttal 3 fordulóban mérhetitek össze tudásotokat.

 

Online selejtező – 2024. október 8.
Csapatoddal egy online szakmai kvíz keretében mérhetitek össze a tudásotokat. A 20 legmagasabb pontszámot elért csapat jut tovább a középdöntőbe.

 

Középdöntő – videó leadási határideje: 2024. október 17.
Ebben a fordulóban videós formában kell kifejtenetek az álláspontotokat és megoldási javaslataitokat egy adott szakmai probléma kapcsán. A videót az E.ON vezetőiből álló szakmai zsűri értékeli és juttatja tovább a legjobb 8 csapatot a döntőbe.

 

Élő döntő Budapesten – 2024. november 7.
Egy vitapárbajon vehettek részt, ahol az előre megadott témakörökben kell képviselnetek a pro vagy kontra oldalt, ám ez csak a döntő napján derül ki, hogy ki melyik oldalon áll. Egyenes kieséses alapon a döntőt a legjobban vitázó csapat nyeri.

 

 

Nézd meg a 2023-as döntőről készült felvételt!