Gazdaság

Energiahálózatunk az önálló, decentralizált és intelligens energiaellátás alapját adja. Ezáltal segítünk ügyfeleinknek, hogy zöld energiát vásárolhassanak, vagy akár saját maguk számára termeljenek energiát. 

Olyan termékeket és megoldásokat fejlesztünk, amelyek ma, holnap, sőt holnapután is megfelelnek a kihívásoknak. Arra törekszünk, hogy korszerű, fenntartható termékeinkkel, széles termékpalettánkkal – a zöld energia népszerűsítésétől kezdve, az elektromos autózás elterjesztésén és a digitalizáción át az okos otthonok megvalósításáig – egy kényelmes, környezetbarát életmódot és magasabb energiahatékonyságú, valódi ügyfélélményt nyújtó szolgáltatásokat kínáljunk. 

Az E.ON Hungária csoportnál 5000 kiválóan képzett és elkötelezett szakember dolgozik odaadóan ügyfeleinkért. Nagyon fontos számunkra, hogy munkatársaink a legújabb nemzetközi és technológiai megoldások szakértői legyenek, ezért komoly figyelmet fordítunk a folyamatos képzésre és a fiatal tehetségek bevonására. 

Nagy hangsúlyt fektetünk a motiváló munkahelyi környezet kialakítására, az esélyegyenlőségre és dolgozóink elégedettségére is. Felelősen viselkedünk a környezetünkkel, a munkatársainkkal és az ügyfeleinkkel. 

Célunk az, hogy az elkövetkező években tevékenységünkkel egy élhető, fenntartható jövő alakulását támogassuk, és olyan dinamikus, rugalmas, innovatív szolgáltatóvá váljunk az átalakuló energiavilágban, amely képes ügyfeleinek élményt és értékszolgáltatást nyújtani.

Modern, rugalmas, okos infrastruktúra

A magyar energiagazdaság egyik legfontosabb résztvevőjeként 5 magyarországi regionális áram- és gázelosztó-társaságunknál immár 20 éve azért dolgozunk, hogy 2,6 millió ügyfelünk számára zavartalan és biztonságos áram- valamint gázellátást biztosítsunk, és üzemzavar esetén a lehető leghamarabb helyreállítsuk szolgáltatásunkat.
A Dunántúlon és az Észak-Alföld régió területén működtetett 102 000 km hosszúságú áram- és gázhálózatunkat folyamatosan fejlesztjük és modernizáljuk. Energiahálózatunk az önálló, decentralizált és intelligens energiaellátás alapját adja. Követjük a legújabb technológiai trendeket, és azon vagyunk, hogy hálózatainkat alkalmassá tegyük a háztartási méretű kiserőművek, a megújuló energiatermelő egységek(pl. napelemek), elektromos gépjárműtöltők/CNG töltők és más smart megoldások fogadására. Segítünk ügyfeleinknek abban, hogy okos megoldásokkal hatékonyabban tudják alakítani jövőjüket.

A jelenleg zajló technológiai forradalom folyamatait még jobban felhasználva és beépítve több magyarországi egyetemmel is együttműködünk, és kutatásokat folytatunk a jövő technológiai megoldásairól.
Elköteleztük magunkat a környezetbarát, megújuló technológiák szélesebb körben történő megismertetése és alkalmazása terén, így néhány éve megkezdtük telephelyeink napelemmel, elektromos és CNG gépjármű töltővel történő felszerelését. Gépjárműflottánkban már több elektromos és gázüzemű (CNG) gépjármű található.

Az energiaellátás biztonsága

Az elmúlt évtizedek következetes beruházási politikájának hatására az üzemzavarok száma 15 év alatt kevesebb, mint harmadára csökkent. Villamos elosztóhálózatunk az elmúlt 15 évben közel 7000 km-rel bővült, és az új ügyféligényeknek köszönhetően a transzformátorépítések száma is jelentősen megnőtt.

Együttműködés az ügyfeleinkért

A folyamatos energiaellátás érdekében kiemelten fontosnak tartjuk, hogy felkészültek legyünk az üzemzavari és havária helyzetek orvoslására. Ennek érdekében vállalatunk minden üzemében kialakítottunk havária bizottságokat és központokat és rendszeresen tartunk közös gyakorlatokat áramhálózati és gázhálózatiszakembereink bevonásával, a Katasztrófavédelemmel együttműködve.