E.ON Energy Globe Magyarország díj

 
 
 

A jó példák megosztása

2016-ban az E.ON támogatásával elérhetővé vált a hazai vállalatok, önkormányzatok és civil szervezetek számára az Energy Globe Magyarország díj, amely a világ egyik legjelentősebb fenntarthatósági versenye.

A díj célja, hogy a legkiemelkedőbb magyar fenntarthatósági kezdeményezéseket jutalmazva hozzájáruljon a fenntartható, okos megoldások népszerűsítéséhez, és a környezettudatos szemléletformáláshoz. A díj átfogó győztese bejut a nemzetközi döntőbe, amit az energiavilág „Oscar-díjaként” tartanak számon.

 
 
 
 
 
 
Díjazzuk az innovatív, fenntartható kezdeményezéseket

Klímasemleges szálloda, ahol még a medence vizét is növények tisztítják; interaktív környezetvédelmi oktatóterem; közösségi kert; és egy speciális, vízen úszó napelemcellákból álló energiatermelési kísérleti projekt – néhány példa a 2019-es nyertes pályázatok közül, amelyek azt bizonyították, hogy számos értékes és ötletes hazai projektek születnek, amelyek eddig nem kaptak nyilvánosságot. Az Energy Globe díj ezeket a kezdeményezéseket emeli ki, és a legjobbakat okos, fenntartható tematikájú nyereményekkel díjazza

2019-ben a Szépművészeti Múzeumban rendezett díjátadón is a fenntarthatóságot tartottuk szem előtt, amely karbonsemleges és papírmentes volt. A vendéglátásból száműztük a műanyag palackokat és szívószálakat, az egyszer használatos eszközöket. A menüt szezonális alapanyagokból állítottuk össze, 80 km-es körzetből beszerezve, hogy a szállítással se terheljük a környezetet. A gálára a meghívást, a regisztrációt, az eligazító táblákat, és a menükártyákat pedig digitális eszközökkel oldottuk meg.

A gála alkalmából érkezett hozzánk az élő művészlegenda, Michelangelo Pistoletto alkotása, „Az alma, amely ismét egész”. A Magyarországon először láthatott hatalmas gyapjúalma a szimbóluma annak, hogy hogyan térhet vissza az emberiség a technika vívmányai segítségével ahhoz a paradicsomi állapothoz, amikor még harmóniában élt a természettel.

Lenyűgözte a közönséget jövőbemutató előadásával a szemtelenül fiatal technológiai úttörő Inna Braverman, akinek nevéhez fűződik az első olyan, a tengerhullámok energiáját hasznosító létesítmény, ami működő elektromos hálózatba táplált áramot Gibraltárnál.

2019-ben harmadjára hirdettük meg a versenyt, amely során 6 kategóriában - Önkormányzat, Vállalat, Jövő generációja, Épület, Egyéni kezdeményezések és Ötlet - nevezhettek az érdeklődők. A szakmai zsűri által kiválasztott döntősök a leadott közönségszavazatok alapján nyerhették el a kategóriadíjakat.

Látogasson el honlapunkra, és ismerje meg a verseny részleteit, inspirálódjon a beérkezett pályázatokból.