Edukáció

Az E.ON elkötelezett az okos és zöld megoldások bevezetése és folyamatos fejlesztése, valamint a tudásmegosztás, illetve a fiatal generáció oktatása és bevonása mellett. Hiszünk abban, hogy az emberek energiatudatosságának fejlesztésének egyik leghatékonyabb eszköze a viselkedési szokásaik megváltoztatása. Éppen ezért több programot is indítottunk, amelynek témája szorosan kapcsolódik az energiatudatos gondolkodáshoz, a közösségi tanuláshoz és a közös jövőformáláshoz.

E.ON EnergiaKözösségek

Oktatási programunk gyerekeknek, fiataloknak: EnergiaKaland

A mai világban egyre fontosabbá válik egy olyan energetikai alaptudás megszerzése, amely segít felelősen dönteni a mindennapok során saját energiafelhasználásunkról. Az EnergiaKaland programunkon keresztül szaktudásunkkal szeretnénk támogatni a felnövekvő generációkat – együttműködve az iskolákkal – abban, hogy ezt a tudást modern és kreatív eszközök segítségével minél könnyebben elsajátíthassák.

Az Oktatási Minisztérium szakértőivel közösen kialakított program és a kapcsolódó internetes portál 6-tól 18 éves korig kínál a diákok és tanáraik számára energiával kapcsolatos ismeretanyagot. A közös cél, hogy fenntartható fejlődés céljait szem előtt tartva az energiatudatosság, az energiabiztonság és az energiatakarékosság terén átfogó oktatási anyagok álljanak a magyar iskolák rendelkezésére. 2011-ben elindult az óvodásoknak szóló játékos tananyag is, az Energiakuckó. Az oktatási program 2012-ben szakiskolák diákjai és oktatói számára kifejlesztett munkabiztonsági modullal egészült ki.

A program során 2008 óta eddig elért főbb eredmények, mérföldkövek:
  • 260 oktatási intézményben tartottak EnergiaKaland órát önkénteseink több ezer gyereket elérve.
  • Több mint 1700 pedagógus rendelte meg EnergiaKaland honlapunkon keresztül oktatási anyagainkat.
  • EnergiaKaland Facebook közösségünk mára meghaladta az 1600 főt. 
  • Jelen voltunk az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon EnergiaKaland standunkkal, voltunk Taneszköz Kiállításokon, Gyermekirodalmi Fesztiválon, Országos Játéknapon, családi napokon, gyereknapon, Föld Napja és fenntarthatósági témahét keretében számtalan foglalkozást tartottak önkéntes kollégáink. 
  • 2011-ben tartottuk első továbbképzésünket pedagógusok számára az Újbudai Pedagógiai Intézetben, majd 2012-ben óvodapedagógust képzéssel is kiegészítettük, melyre Budapesten, Nagykanizsán és Szolnokon is sor került. További pedagógusképzéseket szerveztünk Mátészalkán, Nagykanizsán, Pécsett, Szolnokon, Nyíregyházán, Debrecenben és Győrben.
  • 2012 óta az ELTE óvó- és tanítóképző szakos hallgatói számára több alkalommal továbbképzéseket tartottunk, hogy már hallgatóként megismerkedhessenek oktatási programunkkal.