Előrefizetős mérő

Mi az előrefizetős mérő?

Az előrefizetős mérő ugyanúgy méri az elfogyasztott áramot, mint a hagyományos típusok, azonban a fogyasztást előre ki kell fizetni. Működése hasonló a feltöltő kártyás mobiltelefonokéhoz, ahogy ott sem enged a rendszer több kimenő hívást a feltöltött összeg elfogyása után, a készülék itt is kikapcsolhatja az áramot. Emiatt fontos a még hátralévő áram mennyiséget a mérő kijelzőjén figyelemmel követni, és az újabb feltöltést időben elvégezni.

Mik az igénylés feltételei?

Az előrefizetős mérő felszerelése a védendő fogyasztók számára jogszabályi rendelkezés értelmében díjmentes.

Előrefizetős mérőt fennálló tartozással nem rendelkező, egyetemes szolgáltatásban lévő ügyfeleink is igényelhetnek az alábbi bruttó árakon:

  • 1 fázisú előrefizetős mérő esetén: 59.373 Ft
  • 3 fázisú előrefizetős mérő esetén: 85.950 Ft

A díjak tartalmazzák mérőkülönbözeti díjat, a kiszállási és felszerelési költségeket is.

Az árakra vonatkozó és egyéb kérdéseivel kapcsolatban Ügyfélszolgálatunkon kaphat bővebb felvilágosítást.

Hogyan tudom feltölteni a mérőmet?

A mérő feltöltéséhez feltöltő kódot kell vásárolnia, ezt az alábbi módokon teheti meg:

  1. Komfort Kártya elfogadóhelyeken
  2. Online ügyfélszolgálatunkon, az alábbi módon:
Bejelentkezés

Az Online ügyfélszolgálatra belépést követően, a főoldal alján megjelenik az „Előrefizetős vásárlás” lehetőség. A „Feltöltőkód vásárlás” ikonra kell kattintani.

Mérő gyári számának kiválasztása

Ezt követően a megjelenő oldalon az előrefizetős gyári szám 1 mérő esetén automatikusan a „Mérő gyári száma” mezőbe kerül, több mérő esetén a legördülő menüvel kiválasztható, hogy melyiket szeretnénk feltölteni. A „Feltölteni kívánt összeg” megadása után a „Feltöltés” ikonra kattintva indítjuk el a tranzakciót.

Online bankkártyás fizetés

Kevés várakozási időt követően a SimplePay online bankkártyás fizetés felülete jelenik meg. A szükséges adatok kitöltése után a „Fizetés” ikonra kattintva, elindul a bankkártyás fizetés feldolgozása.

 
 
 
Tranzakció visszajelzés

A rendszer a sikeres tranzakcióról, az Online ügyfélszolgálaton regisztrált e-mail címre értesítést küld. 

Feltöltőkód megtekintése

A feltöltőkód a főoldalon a „Feltöltőkód vásárlása” ikonra kattintva az „Előző vásárlások adatai” részben megtalálható.

 
 
 

Felhívjuk figyelmét, hogy az első alkalommal legalább 5000 Ft-ot szükséges feltöltenie. Ennek oka, hogy az új mérőórát egy induló mennyiséggel feltöltve szereljük fel, amely elegendő lesz arra az időszakra – kb. 10-12 napra –, amíg elvégezzük az óra felszereléséhez kapcsolódó műveleteket, és az Ön készüléke alkalmas lesz a feltöltésre. Az első feltöltés alkalmával az erre vonatkozó összeget levonjuk a befizetéséből, és Ön a különbözet értékének megfelelő mennyiségű áram feltöltésére kapja meg a feltöltő kódot.