Válassza az E.ON-t, mint regisztrált kivitelezőt

 
 
 
Az új, 100%-ban vissza nem térítendő napelemes támogatáshoz
 
 
 
 
 
 
 
 
 

100%-ban vissza nem térítendő támogatás

Támogatás formája:

 • vissza nem térítendő támogatás

Ki igényelheti:

 • országos átlag alatti jövedelmű magánszemélyek
 • saját tulajdonú ingatlannal rendelkező
 • a tetőszerkezete alkalmas a napelem-telepítésre
 • regisztrált kivitelezőt választ (pl. E.ON)

Időtartam:

2021. december 6. -
2022. október 24. 18:00

Igényelhető összeg csak napelemes rendszerre:

2 900 000 Ft-ig

Igényelhető összeg komplexen:

11 300 000 Ft-ig
 
 
 

Frissítés – 2022.03.08.

 • 2022. szeptember 12-én indul a II. ütem, régió bontásban október 24-ig, ami egyben az utolsó ütem lesz. Így ezt a típusú támogatást már csak idén veheti igénybe.
 • Törlésre került a III. és IV. ütem.
 • Törlésre került a tartalmi értékelés alapját képző pontozási rendszer.
 • A II. ütemben a pályázatok beérkezésének sorrendjében történik az elbírálás és a forrás kimerüléséig.
 • 35 ezer háztartás helyett 45 ezer háztartás részesülhet a támogatásban.
 
 
 

A pályázatról

Elérhető az Európai Uniós forrásokból finanszírozott 201 milliárd forintos napelem pályázat és fűtéskorszerűsítési támogatás. Fő célja a koronavírus gazdasági következményeinek enyhítése. Célcsoportja az országos átlag alatti jövedelemmel rendelkező családok, akik 100%-os vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek napelemes rendszertelepítésére, de  nyílászárócserére, fűtési rendszerek korszerűsítésére is. Mintegy 35 ezer háztartás részesülhet az Innovációs és Technológiai Minisztérium által bejelentett napelem támogatás keretéből, nyilatkozta Steiner Attila, az ITM körforgásos gazdaság fejlesztéséért felelős államtitkára.

 

A pályázatot négy ütemben fogják meghirdetni, régiós bontásban, ütemenként egyhetes eltolásokkal. Az első ütem 2021. december 6-tól indul majd, melynek során több mint 100 milliárd forint áll majd rendelkezésre.


Kik igényelhetik?

Azt már említettük korábban, hogy az országos átlag alatti jövedelem az egyik kitétel, de mit is jelent ez pontosan? A tulajdonos személyek 2020. évi személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmét kell elosztani a jövedelemmel és tulajdonnal rendelkező személyek számával. Azaz csak azokat a személyeket kell számításba venni, akik (rész)tulajdonosok és jövedelmük volt 2020-ban. Ezenfelül rendelkezniük kell magyar adóazonosító jellel és egy olyan saját tulajdonú ingatlannal, melynek tetőszerkezete alkalmas a napelemes rendszer telepítésére. A pályázatban érintett ingatlanban állandó, bejelentett lakcímmel kell rendelkeznie.


Az ingatlan típusa lehet családi ház; használati megállapodással rendelkező, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóház (ikerház, sorház) elkülöníthető, jogilag és energetikai szempontból önálló egységet képező épülete/épületrésze; legfeljebb 6 lakásos társasházi, illetve szövetkezeti ingatlanok részét képező épületrész/lakás.


A pályázat benyújtása előtt megkezdett napelemes rendszerre vagy korábban már telepített rendszer bővítésének céljából nem igényelhető a támogatás.


Igényelhető összeg

Az igényelhető összeg csak tetőszerkezetre helyezett napelemes rendszer kiépítésére bruttó 2,9 millió forint igényelhető. Míg a napelem mellett hőszivattyús fűtéskorszerűsítésre, villamosenergia tároló beépítésére és nyílászáró cseréjére pedig 11,3 millió forint is igényelhető.

A pályázati körben elszámolható 1 kWp napelemes rendszer maximális költsége 485 645 Ft.

A pályázatban további kitétel, hogy a beruházást csak a megadott listán szereplő, regisztrált kivitelezők közreműködésével valósítható meg. Az E.ON Energiamegoldások Kft.-t sikeresen regisztráltuk a pályázat kivitelezői listájára, ezért ránk bízhatja napelemes rendszere tervezését és kivitelezését.Pontozási rendszer

A tartalmi értékelés során a pályázók az alábbiak szerinti pontértéket kapnak.

A támogatásban részesíteni kívánt ingatlanban 2021. augusztus 30-ai állapot szerint állandó lakcímmel rendelkező, 18. életévüket be nem töltött személyek (a továbbiakban: gyermekek) száma szerint:

 • nincs gyermek: 1 pont
 • 1 gyermek: 2 pont
 • 2 gyermek: 3 pont
 • 3 vagy több gyermek: 4 pont


A támogatásban részesíteni kívánt ingatlan fekvése szerinti járás fejlettsége a kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014, (XI. 26.) Korm. rendelet 2. számú melléklete alapján:

 • nem minősül kedvezményezett járásnak: 1 pont
 • csak kedvezményezett járás: 2 pont
 • csak fejlesztendő járás: 3 pont
 
 
 

Kérjen ajánlatot napelemes rendszerre!