Ismerje meg az E.ON Home alkalmazást

 
 
 

Mi az E.ON Home?

 
 
 

Az E.ON Home egy díjmentes applikáció és webes felület, ami interaktívan mutatja meg napelemes rendszere energiatermelését napi, heti, havi és éves bontásban is.

Távolról vezérelheti és nyomon követheti autója otthoni töltését, követheti a töltési előzményeit és akár ütemezett töltést is beállíthat.

Energiatermelés követése​

Nyomon követheti a napelemes rendszere energiatermelését távolról is.​

Kompatibilitás

Az E.ON Home kompatibilis a Fronius, Sungrow és SolarEdge inverterekkel.

Otthontöltés irányítása

Távolról irányíthatja és ütemezett töltést állíthat be elektromos autójához.

Egy kézből​

A tervezéstől a kivitelezésig mindent biztosítunk, valamint megrendelés esetén nyomon követheti kompatibilis telepített eszközeit is.

Még nincs napeleme vagy otthontöltője?

Kérjen ajánlatot szakértőinktől!
 
 
 
 Az E.ON Home 2020-ban elnyerte a reddot terméktervezési díjat felhasználói interface kategóriában.

Az E.ON Home alkalmazás 7000 pályázat közül ért el kiemelkedő helyezést a rangos Red Dot díjon. Ez egy nemzetközi formatervezési verseny, ahol különböző termék-, kommunikáció és tervezési koncepciók versenyezhetnek egymással. Mára ez a tanúsítvány a jó formatervezés kiemelkedő minőségi garanciájává vált.

 
 
 

Ismerje meg az alkalmazás főbb funkcióit

Napenergia-termelés megtekintése

Napi adatok és előrejelzés

Környezeti hatás áttekintése

E-autó otthoni töltésének irányítása

Ütemezett e-autó töltés

Költségek áttekintése

Hogyan tudja használni az alkalmazást napelemes rendszerrel?

Az alkalmazás azok számára elérhető, akik E.ON által telepített napelemes rendszert használnak Fronius, Sungrow vagy SolarEdge inverterrel. A belépéshez a tőlünk kapott meghívó szükséges.

 1. Töltse ki a regisztrációs űrlapot, amit meghívóban küldünk Önnek.
 2. A regisztrációs felület kitöltését követően e-mailben kap egy linket, amivel az e-mail címét tudja megerősíteni. Ha nem kapta meg, ellenőrizze a levélszemét mappát is.
 3. Ezután bejelentkezhet az E.ON Home felületére internetes böngészővel vagy letöltheti az alkalmazást közvetlenül mobilra.

Töltse le az alkalmazás áruházakból!

 
 
 

Csatlakoztassa Ön is napelemes rendszerét az alkalmazáshoz!

Érdeklődés

eonhome@eon.hu


Kérjük, adja meg adatait, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és  elküldhessük a regisztrációhoz szükséges információkat az alkalmazás használatához.​

Az E.ON Home alkalmazásba jelenleg csak az E.ON által telepített és értékesített Fronius, SolarEdge vagy Sungrow inverterrel rendelkező rendszerek csatlakoztathatók.

*
*
Sajnáljuk! Az E.ON Home alkalmazás jelenleg csak az E.ON által telepített napelemes rendszerekhez elérhető.
 
 
 

Otthona energiaáramlását webes felületen is nyomon követheti

Gyakori kérdések​

Általános problémák

Általános jellegű kérdésekre lehet már adtunk választ a lentiekben, ezért érdemes átolvasni. Ha mégsem találta a kérdésére a választ, vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen. 

Kérjük, ellenőrizze az internetkapcsolatát. Ha a probléma továbbra is fennáll, vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen. 

Az applikációban előfordulhatnak időszakos ütemezett frissítések, ebben az esetben kérjük, próbálja meg egy későbbi időpontban használni az alkalmazást. 

Ellenőrizze a spam / levélszemét mappát is. Ha itt sem találja megerősítő e-mailjét, vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen. 

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen. 

Funkciók

Az E.ON Home egy felhasználóbarát alkalmazás az E.ON összes otthoni készülékének felügyeletére és vezérlésére, legyen szó elektromos autó töltőről, napelemes rendszerről .  Kérjük, további információért látogasson el a Bemutató oldalunkra.

Igen, letöltheti az applikációt a Google Play áruházból vagy az App Store-ból.  

E.ON Home Google Play

E.ON Home App Store

Napelemes termeléssel kapcsolatban az alábbiakat:

 • Aktuális napenergia-termelés
 • Termelés
 • Termelés-előrejelzés

Otthontöltés esetén az alábbiakat:

 • E-autó töltő fogyasztása

A grafikon felett választható, hogy napi, heti, havi vagy éves nézetben szeretné látni az adatokat. 

Az Eszközök menüpontban a Hozzáadás gomb segítségével csatlakoztathatja új okos otthon eszközét, ha korábban még nem adott hozzá eszközt. 

További új eszközök csatlakoztatása az Eszközök menüpontban a bal felső sarokban a + gomb segítségével lehetséges. 

Ellenőrizze, hogy megfelelően csatlakoztatta eszközeit, ha a probléma továbbra is fennáll, vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen. 

Napelemes ügyfélként jelenleg Magyarországon a Fronius, SolarEdge és Sungrow inverterrel működő rendszereket tudja csatlakoztatni az E.ON Home alkalmazáshoz. E.ON Otthontöltés ügyfélként az otthoni elektromos autó töltőjét tudja csatlakoztatni. 

A jövőben folyamatosan bővülő partnereink listáját a Beállítások / Kiegészítők kezelése menüpont alatt találja.

Napelemes termeléssel kapcsolatban az alábbiakat:

 • Környezeti hatás
 • Környezeti hatás megosztása 
 • Kiemelkedő termelési adatok

Otthontöltés esetén az alábbiakat:

 • Töltési előzmények ciklusonként
 • Megtekintheti, hogy mekkora költsége merült fel a korábbi töltési ciklusok során 

Az elkerült CO₂ kibocsátás kiszámítására az alábbi képletet használjuk: 

CO₂ [kg] = Energia [kWh] * átlag specifikus CO₂ tényező [Kg/kWh]. A CO₂ tényező az adott ország havi átlag energia mix értéke alapján kerül kiszámításra, amit egy harmadik féltől kapunk [reference]. Mindig az előző évi adatokat használjuk. Az azonos mennyiségű fák számát egy átlagos bükkfa abszorpciós arányának kiszámításával határozzuk meg, ami évi 12,5 kg CO₂. [reference] 

A fenti feltételezés alapján a kiválasztott időszakra (hónap, év, a termelés megkezdése óta) bemutatjuk a megtakarított CO₂-mennyiséget kg-ban, valamint azt, hogy hány bükkfa tud megkötni ugyanannyi CO₂-t egy év alatt. 

Jelenleg csak az Ön által termelt napenergia mennyiségét vesszük figyelembe, nem számolunk a felhasznált, a hálózatba táplált, illetve onnan vásárolt energiamennyiséggel.  


Egy adott hónapra vonatkozó számítási példa: 

2020 áprilisában termelt villamos energia: 582 kWh. Átlagos CO₂-tényező Magyarországon áprilisban: 0,376 kg CO₂-kibocsátás minden előállított kWh után-> 582 kWh * 0,376 kg/kWh = 219 kg elkerült CO₂ kibocsátás (nincs energiatermelés, tehát nincs kibocsátás sem). 219 kg CO₂/12,5 kg CO (az a mennyiség, amelyet egy fa köt meg év alatt) = 18 fa/év CO₂ megkötésével.  


Egy adott évre vonatkozó számítási példa: 

Az előző éves érték megjelenítéséhez összeadjuk az Ön által termelt villamos energia egyedi havi értékeit, majd kiszámítjuk a fák számát, amelyek egy év alatt ugyanannyi CO₂-t kötöttek volna meg. 2019-ben termelt villamos energia: 6402 kWh. Átlagos CO₂-tényező Magyarországon 2019-ben: 0,376 kg-os kibocsátás minden előállított kWh-ra -> 6,402 kWh * 0,376 kg/kWh = 2407 kg elkerült CO₂ kibocsátás (nincs energiatermelés, tehát nincs kibocsátás sem). 2,407 kg CO₂/12,5 kg CO₂ (az a mennyiség, amelyet egy fa köt meg egy év alatt) = 192,6 fa/év CO₂ megkötésével.  

Az E.ON Home jelenleg a következő eszközöket támogatja: Fronius, SolarEdge és Sungrow inverterek, amelyek az internethez csatlakoznak Wifi modulon keresztül. Ha már rendelkezik a fenti eszközök valamelyikével és még nem kapcsolta az E.ON Home fiókjához, lépjen velünk kapcsolatba a eonhome@eon.hu e-mail címen. Az E.ON napelemes rendszereiről bővebb információt itt talál. 

Nem. Jelenleg csak lakossági ügyfelek, magánszemélyként tudják használni az alkalmazást és 1 invertert tudnak csatlakoztatni.

Az E.ON-tól Otthontöltés keretein belül vásárolt készülékek adhatók hozzá az applikációhoz, ennek beállítását telepítéskor végezzük el.

Szükséges a felhasználónak drivE.ON profillal rendelkezni, amely elengedhetetlen a szolgáltatás igénybevételéhez. A kivitelezés során az üzemeltető kolléga elvégzi a töltő és az ügyfél drivE.ON profiljának összerendelését. Az összerendelést követően Főoldalon vagy az Eszközök menüpontban a Hozzáadás gomb segítségével lehet csatlakoztatni új okos otthon eszközöket, ha korábban még nem adott hozzá eszközt. A hozzáadáshoz a drivE.ON profil azonosítóját kell megadnia. Csatlakoztatással kapcsolatban a telepítéskor segítünk.

További új eszközök csatlakoztatása az Eszközök menüpont bal felső sarkában lévő + gomb segítségével lehetséges.

Az E.ON Home az otthoni okos eszközök vezérlését és felügyeletét teszi lehetővé, míg a drivE.ON applikációval az E.ON nyilvános töltőhálózatán indíthatók töltések.

Ellenőrizze, hogy megfelelően csatlakoztatta otthontöltőjét, ha a probléma továbbra is fennáll, vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen.

Az E.ON Home beállítása után töltések kizárólag az applikációból indíthatók.

Jelenleg az E.ON Home platformon egy profilból egy autótöltőt lehet vezérelni.

A drivE.ON applikáció díjmentesen letölthető az alkalmazásáruházak egyikéből. A letöltést követően regisztráljon a felületen.

Play Áruház / App Store

Ezt követően kérjük, jelezze felénk a felhasználói profil email címét. Ezt elküldheti az otthontöltés@eon.hu címre, vagy szerződéskötéskor megadhatja értékesítő, vagy a telepítést végző kollégánknak.

Fiók

Lépjen a Beállítások / Saját profil menüpontra és kattintson a Kijelentkezés gombra. 

Igen. Az adatait a Saját profil menüponton belül tudja módosítani. 

Ha az eszközök tulajdonjogában változás áll be, és ezáltal már nem a korábban regisztrált személy jogosult az információk és adatok megtekintésére, akkor az új tulajdonos vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen, hogy létrehozhassuk felhasználói fiókját. A korábbi tulajdonoshoz tartozó fiókot pedig deaktiváljuk. 

Lépjen a Saját profil menüpontra és válassza a Jelszó módosítása lehetőséget, majd kövesse az ott található lépéseket a jelszó megváltoztatásához. 

A bejelentkezési oldalon válassza az Elfelejtett jelszó gombot. Írja be a regisztrált e-mail címét vagy felhasználó nevét vagy telefonszámát. Ezt követően nyomja meg a küldés gombot és ellenőrizze a regisztrált e-mail fiókját, ahova elküldtük Önnek a jelszó visszaállító linket. A linkre kattintva adja meg az új jelszavát, amivel újból be tud jelentkezni a platformra.

Ha az új lakhelyén is van E.ON Home kompatibilis eszköz, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen, hogy beállíthassuk a felhasználói fiókját.

Az Eszközök menüpontban a Hozzáadás gomb segítségével vagy a bal felső sarokban a + gomb segítségével csatlakoztathatja újra otthontöltőjét.

Az E.ON Home az otthoni okos eszközök vezérlését és felügyeletét teszi lehetővé, míg a drivE.ON applikációval az E.ON nyilvános töltőhálózatán indíthatók töltések. A drivE.ON regisztráció szükséges az E.On Home használatához, mivel annak segítségével fogja tudni hozzáadni töltőjét az E.ON Home profiljával.

Értesítések

 • Termeléssel kapcsolatos értesítések 
 • Környezeti hatással kapcsolatos értesítések 
 • Töltés indításával és leállításával kapcsolatos értesítések

Az értesítéseket a Beállítások / Saját profil menüpont alatt tudja aktiválni. 

Folyamatosan azon vagyunk, hogy tanuljunk és tovább fejlesszük az E.ON Home alkalmazást, ha azonban azt szeretné, hogy ne keressük újra ezzel kapcsolatban, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az eonhome@eon.hu e-mailt címre. 

Felhasználási feltételek

Adatvédelmi tájékoztató