Optimalizálja fűtési-hűtési költségeit

 
 
 

 

Számolja ki mennyibe kerülne Önnek egy gazdaságos és környezetbarát hőszivattyús rendszer!

 

 
 
 
 
 
 

A hőszivattyúval környezettudatosan és a hagyományos megoldásoknál jellemzően kedvezőbb költségen tudunk, fűteni és melegvizet előállítani otthonunkban.

 
 
 
Optimalizálja fűtési költségeit

A hőszivattyú használatával a fűtéshez szükséges energia jelentős kb. 75%-át a megújuló környezeti energiából tudjuk biztosítani és csak a fennmaradó 25%-ot szükséges villamos energiából fedezni. Így optimalizálhatjuk a havi kiadásokat.

Együtt a környezetért

A hőszivattyú segít abban, hogy fűtési rendszere megújuló, energiahatékony és környezetbarát legyen. Ezzel a fűtési megoldással Ön is sokat tehet a károsanyag kibocsátás csökkentéséért, környezetünk megóvásáért.

Megtérülő beruházás

Itt az alkalom, hogy fűtési rendszere jövedelmező legyen. Egyszerűen azzal, hogy otthon termeli meg a megújuló energiát, megtérítheti beruházási költségeit. Válassza a részletfizetési opciót, így kiadásait is optimalizálhatja.

A jövő energiája otthonában

Élvezze a megújuló energiaforrást felhasználó, modern fűtési rendszer előnyeit, amely minimális karbantartást igényel és egész évben gondoskodik otthona komfortos hőmérsékletéről.

 
 
 

 

Építkezik? Szeretne korszerű és költséghatékony megoldást? Optimalizálja kiadásait: fűtsön, hűtsön és készítsen melegvízet hőszivattyúval.


Új építésű
ingatlanok esetében 2022. június 30-tól minden esetben kötelező előírás, hogy az ingatlan besorolásának el kell érni a BB energiaosztályt és az energiafogyasztás legalább 25%-át megújuló forrásból kell biztosítani. Utóbbi feltétel teljesülése nélkül a BB minősítés nem adható ki az energiatanúsítás során. Korszerű és minőségi megoldásaink garantálják a jogszabályi megfelelést és biztosítják új otthona környezetbarát komfortját.


Egy figyelmesen, gondosan megtervezett rendszer hosszú távon biztosíthatja otthonunk komfortját, ezért mindenképpen érdemes kellő időt és energiát szánni a felmerülő kérdések megválaszolására.

 
 
 

Milyen kérdéseket kell feltennünk magunknak?

 

 • Mire is van valójában szükségem?
 • Mire szeretném használni a hőszivattyút?
 • Mivel szeretnék fűteni: új padlófűtéssel, mennyezeti fűtéssel, vagy fancoil-lal?
 • Mennyi melegvízre van szüksége a családnak?
 • A víztartály egyben legyen a hőszivattyúval, vagy külön?
 • Hova kerüljön a beltéri és a kültéri egység?
 • El fog férni ott, ahova szeretném?
 • Várható, hogy bővül a család?


Személyes konzultációnk során több más fontos technikai kérdés mellett, segítünk ezekre is választ találni. Forduljon hozzánk bizalommal!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A hőszivattyú részei

Hőszivattyú rendszerünk főbb elemei a kültéri egység, a beltéri egység, esetlegesen egy önálló melegvíz tároló, illetve a hőleadó felületek. Utóbbi két szempontból is kiemelten fontos. Esztétikailag meghatározza otthonukat, befolyásolja hőérzetünket és annak típusa befolyásolja a szükséges rendszer teljesítményét. Hőleadó felület lehet: fancoil, padlófűtés, falfűtés, vagy akár mennyezeti fűtés is.

 1. Hőszivattyú kültéri egység
 2. Hőszivattyú beltéri egység és hőközpont
 3. Fancoil
 4. Melegvíz tároló
 5. Padlófűtés

Az ábra illusztráció.

 
 
 
 
 
 

Alkalmazási lehetőségek

Hőszivattyú fűtéshez és melegvízhez


Bízza ránk otthona fűtését és munkatársaink szakértelmével megtaláljuk az Ön igényeinek legjobban megfelelő megoldást. Levegő-víz típusú hőszivattyúink akár radiátorral, akár padlófűtéssel, akár mennyezeti-, vagy falfűtéssel kombinálva optimális megoldást biztosítanak egész évben otthona ideális hőmérsékletéhez. Mindezt teszik úgy, hogy a fűtéshez szükséges energia közel 75%-át a levegőből nyerik ezáltal fenntartható módon és gazdaságosan fűtheti házát.

Növelje energiahatékonyságát és bízza hőszivattyújára a melegvíz előállítását is! Egy hagyományos elektromos vízmelegítőhöz képest jelentősen, akár 60-70%-kal is csökkentheti a meleg víz előállításához szükséges elektromos energiafelhasználását.

Hőszivattyú és napelem


A hőszivattyú használatával a fűtéshez szükséges energia jelentős kb. 75%-át a megújuló környezeti energiából tudjuk biztosítani és csak a fennmaradó 25%-ot szükséges villamos energiából fedezni.

Ezzel már önmagában a hőszivattyúval jelentős megtakarításra tehetünk szert, ha otthonunkban napelemet is felszerelünk, akkor a hőszivattyú működéséhez szükséges 25%-os villamosenergiát is megújuló energiából nyerjük, így gyakorlatilag a fűtési költségünket lenullázzuk.

 
 
 
 
 
 

A hőszivattyú működése

A hőszivattyú a hagyományos energiaforrások (pl. gáz, szén, fa, olaj) helyett, a Nap, környezetünkben tárolt energiáját hasznosítja (villamos energia segítségével), így az ismert tüzelőanyagoknál sokkal jobb hatásfokkal, a környezetet kímélve tudunk például fűteni.
Típustól függően a környezeti energiát a levegőből, vízből, vagy a talajból tudjuk kinyerni.
Mivel bárki számára elérhető, egyszerű a telepítése és kedvező a beruházási költsége, a levegő-víz típusú hőszivattyú a legkedveltebb és legtöbbet telepített rendszer.
Az ilyen típusú hőszivattyú a környezetében lévő levegő energiáját használja fel otthonunk fűtéséhez.

 

 
 
 
 
 
 

Miért válasszon minket?

 • Kulcsrakész megoldás
 • Részletfizetési lehetőség
 • Megbízható márkák magas színvonalú termékei
 • Szerződésben rögzített vállalások és garanciák
 • Átlátható, rejtett költségek nélküli kivitelezési folyamat
 • Folyamatos karbantartás
 • Segítség pályázati ügyintézésben
 • Minden eszközünk alkalmas a H tarifa igénylésre
 
 
 
 
 
 

Kiemelten fontos számunkra a klímaváltozás elleni harc, legyen Ön is aktív és büszke részese!

 
 
 
Amennyiben hőszivattyúját az E.ON-tól vásárolja meg, vállaljuk, hogy az Ön nevében 4MWh villamosenergiát környezetbarát megújuló energiaforrásból vásárolunk meg, és ezt származási garanciával igazoljuk.

Ez egy olyan hivatalos tanúsítvány, amely hitelesen és ellenőrizhetően igazolja, hogy a megvásárolt energia kizárólag megújuló energiaforrásokból (például egy vízierőműből) származik.

 

Bár ezt az energiát nem közvetlenül Ön használja majd fel, mégis büszkén kijelentheti, hogy lényegesen csökkentette ökológiai lábnyomát és ha névlegesen is, de zöldáramot használ otthonában közel egy évig.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mi történik az ajánlatkéréstől az átadásig?

 
 
 
 
 
 

Szolgáltatási területünk

 • Budapest
 • Győr-Moson-Sopron megye
 • Fejér megye
 • Hajdú-Bihar megye
 • Jász-Nagykun-Szolnok megye
 • Komárom-Esztergom megye
 • Pest megye
 • Veszprém megye

 

 

 
 
 
 
 
 

Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Kérjük, ellenőrizze le irányítószáma megadásával, hogy az Ön lakóhelyén elérhető-e a szolgáltatásunk.
Adatai megadásával lehetővé teszi számunkra, hogy munkatársunk 3 munkanapon belül felvehesse Önnel a kapcsolatot telefonon, és pontosan felmérhessük igényeit.
Kérjük, ellenőrizze telefonszámát megerősítő e-mail-ünkben, hogy biztosan elérjük Önt a hőszivattyú-telepítéssel kapcsolatban.

 

Beruházás adatai

Telepítés helyszíne

Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott településen szolgáltatásunk jelenleg nem elérhető.  Lefedettségi területünk folyamatosan bővül, ezért bízunk benne, hogy hamarosan Önt is ügyfeleink között üdvözölhetjük.

E.ON Komfort Hőszivattyú szolgáltatásunk az Ön által megadott településen elérhető. Bízunk benne, hogy hamarosan ügyfeleink között köszönthetjük.

*
*
Kapcsolattartó adatai
 
 
 

Gyakori kérdések

A hőszivattyú egy olyan berendezés, amellyel környezettudatosan és a hagyományos megoldásoknál alacsonyabb kedvezőbb költséggel tudunk fűteni, hűteni, és meleg vizet előállítani otthonunkban.  A hőszivattyú a hagyományos energiaforrások (pl. gáz, szén, fa, olaj) helyett, a Nap, környezetünkben tárolt energiáját hasznosítja.

Típustól függően a környezeti energiát a levegőből, vízből, vagy a talajból tudjuk kinyerni. Mivel bárki számára elérhető, egyszerű a telepítése és kedvező a beruházási költsége, a levegő-víz típusú hőszivattyú a legkedveltebb telepített rendszer. Az általunk kínált megoldások is ezen a technológián alapulnak. Kizárólag levegő-víz típusú rendszereket telepítünk.

A szükséges típus és teljesítmény meghatározását sok tényező befolyásolja. Azt javasoljuk, mindenképpen egyeztessenek szakemberrel a kiválasztás előtt. Készséggel állunk rendelkezésére ebben.

 

Igen. Az általunk forgalmazott berendezések alkalmasak a H tarifa igénylésre.

Ez függ a kiválasztott berendezéstől és a felhasználás céljától. A helyszíni felmérés során az egyik kiemelt szempont annak vizsgálata, hova tervezik a beltéri egység elhelyezését és ahhoz megfelelő hely áll-e rendelkezésre.

Megfelelően kiválasztott hőleadó felület esetén igen.

Ezt első sorban az adott típus gyártójának előírásai határozzák meg. Évente 1, vagy 2 karbantartás az előírás, amely a jótállás megőrzésének feltétele is.

Igen.

Igen.

Igen, a hőszivattyúk - 25°C fokig üzemképesek.

A Hőszivattyúk üzemeltetéséhez villamosenergia szükséges. Áramszünet esetén a rendszer nem tud működni. (Hasonlóan a modern gázkazánokhoz.)

 

A hőszivattyú beltéri egysége nem sokkal hangosabb, mint egy átlagos, hagyományos hűtőszekrény. Ha gondosan választjuk meg a helyét, gyakoratilag nem fogjuk "észlelni" annak működését. A kültéri egység nagyságrendileg olyan hangos, mint egy átlagos klíma berendezés kültéri egysége. Az  elhelyezésénel fontos szempont megfelelő távolságot tartani a szomszédoktól. Több település rendelkezik a kültéri egységek elhelyézésnek módjáról, vagy azt engedélyhez köti. Erről mindenképpen szükséges előre információt kérni.

 
 
 

Letölthető fontos dokumentumok: