Optimalizálja fűtési-hűtési költségeit

 
 
 

 

Számolja ki mennyibe kerülne Önnek egy gazdaságos és környezetbarát hőszivattyús rendszer!

 
 
 
 
 
 

A hőszivattyúval környezettudatosan és a hagyományos megoldásoknál jellemzően kedvezőbb költségen tudunk fűteni, hűteni és melegvizet előállítani otthonunkban.

 
 
 
Optimalizálja fűtési költségeit

A hőszivattyú használatával a fűtéshez szükséges energia jelentős kb. 75%-át a megújuló környezeti energiából tudjuk biztosítani és csak a fennmaradó 25%-ot szükséges villamos energiából fedezni. Így optimalizálhatjuk a havi kiadásokat.

Együtt a környezetért

A hőszivattyú segít abban, hogy fűtési rendszere megújuló, energiahatékony és környezetbarát legyen. Ezzel a fűtési megoldással Ön is sokat tehet a károsanyag kibocsátás csökkentéséért, környezetünk megóvásáért.

Megtérülő beruházás

Itt az alkalom, hogy fűtési rendszere jövedelmező legyen. Egyszerűen azzal, hogy otthon termeli meg a megújuló energiát, megtérítheti beruházási költségeit. Válassza a részletfizetési opciót, így kiadásait is optimalizálhatja.

A jövő energiája otthonában

Élvezze a megújuló energiaforrást felhasználó, modern fűtési rendszer előnyeit, amely minimális karbantartást igényel és egész évben gondoskodik otthona komfortos hőmérsékletéről.

 
 
 
Milyen kérdéseket kell feltennünk magunknak?
 • Mire is van valójában szükségem?
 • Mire szeretném használni a hőszivattyút?
 • Mivel szeretnék fűteni: a meglévő radiátorral, új padlófűtéssel, mennyezeti fűtéssel, vagy fancoil-lal? 
 • Mennyi melegvízre van szüksége a családnak?
 • A víztartály egyben legyen a hőszivattyúval, vagy külön?
 • Hova kerüljön a beltéri és a kültéri egység?
 • El fog férni ott, ahova szeretném?
 • A következő években tervezek még felújítást?
 • Várható, hogy bővül a család?


Személyes konzultációnk során több más fontos technikai kérdés mellett, segítünk ezekre is választ találni. Forduljon hozzánk bizalommal!


Mennyibe kerül ez nekem?

 

Érdekli, hogy milyen teljesítményű rendszerre van szüksége? Szeretné látni milyen várható költséggel számolhat a kültéri és beltéri egység telepítése kapcsán? Ehhez néhány kérdésre kell csak válaszolnia, és pár perc alatt egy személyre szabott becslést adunk Önnek. 

A megjelenített ár tartalmazza:

 • az első helyszíni felmérés és tanácsadás díját, az eszközök árát,
 • a hőszivattyú kültéri és beltéri egységeinek telepítési, valamint
 • beüzemelési költségét.

Ajánlatunk véglegesítésére személyes műszaki felmérést követően kerülhet sor. A feltüntetett megoldás műszaki tartalma és az árak tájékoztató jellegűek.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Alkalmazási lehetőségek

A hőszivattyú három fő célra telepíthető. Az igények függvényében használhatjuk: az ingatlan fűtésére, melegvíz készítésre, otthonunk hűtésére is, illetve ezek bármilyen kombinációjára.

 

 

Fűtéshez

A hőszivattyú alapfunkciójának tekinthető az a kialakítás, amikor otthonunk fűtésére használjuk fel a hőszivattyúval előállított energiát

Levegő-víz típusú hőszivattyúink radiátorral, vagy padlófűtéssel, mennyezeti-, vagy falfűtéssel kombinálva optimális megoldást biztosítanak egész évben otthona ideális hőmérsékletéhez. Mindezt úgy, hogy a fűtéshez szükséges energia közel 75%-át a levegőből nyerik, ezáltal fenntartható módon és gazdaságosan fűtheti házát.

Bízza ránk otthona fűtését és munkatársaink szakértelmével megtaláljuk az Ön igényeinek legjobban megfelelő megoldást!

Melegvízhez

Növelje energiahatékonyságát és bízza hőszivattyúra a melegvíz előállítását is! Egy hagyományos elektromos vízmelegítőhöz képest jelentősen, akár 60-70%-kal is csökkentheti a melegvíz előállításához szükséges elektromos energiafelhasználását.

Típustól függően a hőszivattyú beltéri egysége akár a fürdéshez, kézmosáshoz, mosogatáshoz felmelegített víz tárolására is alkalmas lehet. Az ilyen típusú beltéri egységek nem csak praktikusak és helytakarékosak, de esztétikusak is, így bővítik a berendezés elhelyezésének variációit is. Amennyiben nagyobb kapacitású tárolóra van szükség, úgy lehetőség van a beltéri egységen kívüli tároló alkalmazására is, amely nagyobb létszámú családoknak is ideális megoldást biztosít.

Természetesen munkatársaink segítenek a legjobb megoldás kiválasztásában!

Hűtéshez

A hőszivattyúra nem csak fűtési megoldásként érdemes tekinteni, megfelelően kiválasztott hőleadóval (például mennyezeti hűtés/fűtés, vagy fancoil) a hűtés is megvalósítható. Így egy központi berendezéssel, felesleges csövezések, plusz beltéri egységek és a lakberendezést érintő egyéb kompromisszumok nélkül biztosíthatjuk otthonunk komfortját télen-nyáron.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Miért válasszon minket?

 • Kulcsrakész megoldás
 • Részletfizetési lehetőség
 • Megbízható márkák magas színvonalú termékei
 • Szerződésben rögzített vállalások és garanciák
 • Átlátható, rejtett költségek nélküli kivitelezési folyamat
 • Folyamatos karbantartás
 • Segítség pályázati ügyintézésben
 • Minden eszközünk alkalmas a H tarifa igénylésre
 • Szolgáltatásunk Magyarország egész területén elérhető
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A hőszivattyú részei

Hőszivattyú rendszerünk főbb elemei a kültéri egység, a beltéri egység, esetlegesen egy önálló melegvíz tároló, illetve a hőleadó felületek. Utóbbi két szempontból is kiemelten fontos. Esztétikailag meghatározza otthonukat, befolyásolja hőérzetünket és annak típusa befolyásolja a szükséges rendszer teljesítményét. Hőleadó felület lehet: fancoil, padlófűtés, falfűtés, vagy akár mennyezeti fűtés is.

 1. Hőszivattyú kültéri egység
 2. Hőszivattyú beltéri egység és hőközpont
 3. Fancoil
 4. Melegvíz tároló
 5. Padlófűtés

Az ábra illusztráció.

 
 
 

A tágulási tartály több funkciót lát el. Fontos szerepe, hogy enyhítse a nyomást a zárt hidraulikus fűtési rendszerekben. Továbbiakban feladata a tartalékvíz biztosításának ellátása. Ha nem lenne tágulási tartály, nem működne a rendszer, hiszen a megnövekedett térfogatú víz képes lenne szétnyomni a csőrendszert és a hozzá tartozó hőleadó felületeket.

A hőszivattyú segítségével fürdéshez, kézmosáshoz és mosogatáshoz előállított melegvíz tárolására szolgáló egység. Hasonlóan működik, mint egy hagyományos villanybojler, csak ebben az esetben a víz melegítéséhez szükséges energiáról a hőszivattyú gondoskodik.

Funkciója, hogy a felfűtött meleg víz folyamatosan keringjen a hőleadókban pl. a radiátorokban, padlófűtési csövekben. Általában fűtési körönként egy-egy keringtető szivattyú elhelyezése szükséges. Méretezésénél a szakemberek több műszaki paramétert is figyelembe vesznek, pl. a csövek hosszát és átmérőjét. 

A keverőszelep biztosítja azt, hogy egy hőleadó esetében (pl. padlófűtés, falfűtés) a fűtővíz előremenő hőmérséklete nem lépje túl a szakember által tervezett/meghatározott hőmérsékletet. 

A korszerű fűtési rendszerekben áramló közeget osztja szét, több szakaszból álló rendszer esetén (pl. radiátorok, padlófűtési körök). Elérhető 2 köröstől akár a 12 körösig, felhasználási igény függvényében. Minél több kört hozunk így létre, annál több lehetőségünk van az egyedi szabályozásra, illetve egy esetleges meghibásodás esetén nem szükséges a teljes rendszert lezárni, elégséges csak a hibás kört zárni a javítás idejére. A többi továbbra is zavartalanul működhet.

A hőszivattyú működése

A hőszivattyú a hagyományos energiaforrások (pl. gáz, szén, fa, olaj) helyett, a Nap, környezetünkben tárolt energiáját hasznosítja (villamos energia segítségével), így az ismert tüzelőanyagoknál sokkal jobb hatásfokkal, a környezetet kímélve tudunk például fűteni.
Típustól függően a környezeti energiát a levegőből, vízből, vagy a talajból tudjuk kinyerni.
Mivel bárki számára elérhető, egyszerű a telepítése és kedvező a beruházási költsége, a levegő-víz típusú hőszivattyú a legkedveltebb és legtöbbet telepített rendszer.
Az ilyen típusú hőszivattyú a környezetében lévő levegő energiáját használja fel otthonunk fűtéséhez.

 

 
 
 
 
 
 

Kiemelten fontos számunkra a klímaváltozás elleni harc, legyen Ön is aktív és büszke részese!

 
 
 
Amennyiben hőszivattyúját az E.ON-tól vásárolja meg, vállaljuk, hogy az Ön nevében 4MWh villamosenergiát környezetbarát megújuló energiaforrásból vásárolunk meg, és ezt származási garanciával igazoljuk.

Ez egy olyan hivatalos tanúsítvány, amely hitelesen és ellenőrizhetően igazolja, hogy a megvásárolt energia kizárólag megújuló energiaforrásokból (például egy vízierőműből) származik.

 

Bár ezt az energiát nem közvetlenül Ön használja majd fel, mégis büszkén kijelentheti, hogy lényegesen csökkentette ökológiai lábnyomát és ha névlegesen is, de zöldáramot használ otthonában közel egy évig.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gyakori kérdések

A hőszivattyú egy olyan berendezés, amellyel környezettudatosan és a hagyományos megoldásoknál alacsonyabb kedvezőbb költséggel tudunk fűteni, hűteni, és meleg vizet előállítani otthonunkban.  A hőszivattyú a hagyományos energiaforrások (pl. gáz, szén, fa, olaj) helyett, a Nap, környezetünkben tárolt energiáját hasznosítja.

Típustól függően a környezeti energiát a levegőből, vízből, vagy a talajból tudjuk kinyerni. Mivel bárki számára elérhető, egyszerű a telepítése és kedvező a beruházási költsége, a levegő-víz típusú hőszivattyú a legkedveltebb telepített rendszer. Az általunk kínált megoldások is ezen a technológián alapulnak. Kizárólag levegő-víz típusú rendszereket telepítünk.

A szükséges típus és teljesítmény meghatározását sok tényező befolyásolja. Azt javasoljuk, mindenképpen egyeztessenek szakemberrel a kiválasztás előtt. Készséggel állunk rendelkezésére ebben.

 

Igen. Az általunk forgalmazott berendezések alkalmasak a H tarifa igénylésre.

Ez függ a kiválasztott berendezéstől és a felhasználás céljától. A helyszíni felmérés során az egyik kiemelt szempont annak vizsgálata, hova tervezik a beltéri egység elhelyezését és ahhoz megfelelő hely áll-e rendelkezésre.

Megfelelően kiválasztott hőleadó felület esetén igen.

Ezt első sorban az adott típus gyártójának előírásai határozzák meg. Évente 1, vagy 2 karbantartás az előírás, amely a jótállás megőrzésének feltétele is.

Igen.

Igen.

Igen, a hőszivattyúk - 25°C fokig üzemképesek.

A Hőszivattyúk üzemeltetéséhez villamosenergia szükséges. Áramszünet esetén a rendszer nem tud működni. (Hasonlóan a modern gázkazánokhoz.)

 

A hőszivattyú beltéri egysége nem sokkal hangosabb, mint egy átlagos, hagyományos hűtőszekrény. Ha gondosan választjuk meg a helyét, gyakoratilag nem fogjuk "észlelni" annak működését. A kültéri egység nagyságrendileg olyan hangos, mint egy átlagos klíma berendezés kültéri egysége. Az  elhelyezésénel fontos szempont megfelelő távolságot tartani a szomszédoktól. Több település rendelkezik a kültéri egységek elhelyézésnek módjáról, vagy azt engedélyhez köti. Erről mindenképpen szükséges előre információt kérni.

A bővebb információkért kérem kattintson ide: Minden, amit tudni akarsz a H tarifa kapcsán! (eon.hu)

Az előleg befizetése után, a fennmaradó 50%-ot 11 havi részletfizetéssel lehet teljesíteni.

A készülék bármilyen helyiségben elhelyezhető. Ajánlott a beltéri egységet gépészeti helységben vagy pincében elhelyezni, a hozzá tartozó rendszerelemek, puffertartály, használati melegvíz tartály stb. nagyobb helyigényűek kb. 2-5 m2.

Igen, a meglévő napelemmel összeköthető. Amennyiben napelemmel összekötött rendszert alakítunk ki, akkor a hőszivattyú a H tarifás mérőre nem köthető.

Technikailag nincs megszabva, hogy melyik sorrendet választjuk.

Igen.

Igen, az igényeknek megfelelően több kivitelezői csomagból lehet választani.

A lakótérben elhelyezkedő fűtés-hűtési hőleadó felületek, ami lehet radiátor, padlófűtés, falfűtés-hűtés, mennyezetfűtés-hűtés, fan-coil stb. és az ehhez tartozó épületgépészeti kiegészítő elemek.

 
 
 
 
 
 

Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatai megadásával lehetővé teszi számunkra, hogy munkatársunk 3 munkanapon belül felvehesse Önnel a kapcsolatot telefonon, és pontosan felmérhessük igényeit.
Kérjük, ellenőrizze telefonszámát megerősítő e-mail-ünkben, hogy biztosan elérjük Önt a hőszivattyú-telepítéssel kapcsolatban.

 

Beruházás adatai

Telepítés helyszíne

Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott településen szolgáltatásunk jelenleg nem elérhető.  Lefedettségi területünk folyamatosan bővül, ezért bízunk benne, hogy hamarosan Önt is ügyfeleink között üdvözölhetjük.

E.ON Komfort Hőszivattyú szolgáltatásunk az Ön által megadott településen elérhető. Bízunk benne, hogy hamarosan ügyfeleink között köszönthetjük.

*
*
Kapcsolattartó adatai
 
 
 

Letölthető dokumentumok

 
 
 

2023.04.01-től hatályos

2023.03.16-2023.03.31. között hatályos

2023.02.10-2023.03.15. között hatályos