Ismerje meg az E.ON Home-ot

 
 
 

Mi az E.ON Home?

 
 
 

Az E.ON Home egy applikáció és webes felület, ami interaktívan mutatja meg a napelemes rendszere energiatermelését napi, heti, havi és éves bontásban is.

Energiatermelés követése​

Nyomon követheti a napelemes rendszere energiatermelését távolról is.​

Kompatibilitás

Az E.ON Home kompatibilis a Fronius és SolarEdge inverterekkel.​

Értesítések​

Értesítést kérhet a termelési adatokról.

Egy kézből​

A kivitelezés mellett az energiatermelés követését is biztosítjuk.

 
 
 
 Az E.ON Home 2020-ban elnyerte a reddot terméktervezési díjat felhasználói interface kategóriában.

Az E.ON Home alkalmazás 7000 pályázat közül ért el kiemelkedő helyezést a rangos Red Dot díjon. Ez egy nemzetközi formatervezési verseny, ahol különböző termék-, kommunikáció és tervezési koncepciók versenyezhetnek egymással. Mára ez a tanúsítvány a jó formatervezés egyik legkeresettebb minőségi garanciájává vált.

 
 
 

Ismerje meg az alkalmazás főbb funkcióit

Napenergia-termelés megtekintése

Napi adatok és előrejelzés

Környezeti hatás áttekintése

Hogyan tudja használni az alkalmazást?

 1. Töltse ki a regisztrációs űrlapot, amit meghívóban küldünk Önnek.
 2. A regisztrációs felület kitöltését követően e-mailben kap egy linket, amivel az e-mail címét tudja megerősíteni. Ha nem kapta meg, ellenőrizze a levélszemét mappát is.
 3. Ezután bejelentkezhet az E.ON Home felületére internetes böngészővel vagy letöltheti az alkalmazást közvetlenül mobilra.
Töltse le az alkalmazás áruházakból az E.ON Home alkalmazást.

Energiatermelését webes felületen is nyomon követheti

Gyakori kérdések​

Általános problémák

Általános jellegű kérdésekre lehet már adtunk választ a lentiekben, ezért érdemes átolvasni. Ha mégsem találta a kérdésére a választ, vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen. 

Kérjük, ellenőrizze az internetkapcsolatát. Ha a probléma továbbra is fennáll, vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen. 

Az applikációban előfordulhatnak időszakos ütemezett frissítések, ebben az esetben kérjük, próbálja meg egy későbbi időpontban használni az alkalmazást. 

Ellenőrizze a spam / levélszemét mappát is. Ha itt sem találja megerősítő e-mailjét, vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen. 

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen. 

Funkciók

 • Aktuális napenergia-termelés 
 • Termelés 
 • Termelés-előrejelzés 

A grafikon felett választható, hogy napi, heti, havi vagy éves nézetben szeretné látni az adatokat. 

Az Eszközök menüpontban a Hozzáadás gomb segítségével csatlakoztathatja új okos otthon eszközét, ha korábban még nem adott hozzá eszközt. 

További új eszközök csatlakoztatása az Eszközök menüpontban a bal felső sarokban a + gomb segítségével lehetséges. 

Ellenőrizze, hogy megfelelően csatlakoztatta eszközeit, ha a probléma továbbra is fennáll, vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen. 

Jelenleg Magyarországon a Fronius és SolarEdge eszközöket tudja csatlakoztatni az E.ON Home alkalmazáshoz. A jövőben folyamatosan bővülő partnereink listáját a Menü / Kiegészítők kezelése menüpont alatt találja. 

 • Környezeti hatás 
 • Környezeti hatás megosztása 
 • Kiemelkedő termelési adatok 

Az elkerült CO₂ kibocsátás kiszámítására az alábbi képletet használjuk: 

CO₂ [kg] = Energia [kWh] * átlag specifikus CO₂ tényező [Kg/kWh]. A CO₂ tényező az adott ország havi átlag energia mix értéke alapján kerül kiszámításra, amit egy harmadik féltől kapunk [reference]. Mindig az előző évi adatokat használjuk. Az azonos mennyiségű fák számát egy átlagos bükkfa abszorpciós arányának kiszámításával határozzuk meg, ami évi 12,5 kg CO₂. [reference] 

A fenti feltételezés alapján a kiválasztott időszakra (hónap, év, a termelés megkezdése óta) bemutatjuk a megtakarított CO₂-mennyiséget kg-ban, valamint azt, hogy hány bükkfa tud megkötni ugyanannyi CO₂-t egy év alatt. 

Jelenleg csak az Ön által termelt napenergia mennyiségét vesszük figyelembe, nem számolunk a felhasznált, a hálózatba táplált, illetve onnan vásárolt energiamennyiséggel.  


Egy adott hónapra vonatkozó számítási példa: 

2020 áprilisában termelt villamos energia: 582 kWh. Átlagos CO₂-tényező Magyarországon áprilisban: 0,376 kg CO₂-kibocsátás minden előállított kWh után-> 582 kWh * 0,376 kg/kWh = 219 kg elkerült CO₂ kibocsátás (nincs energiatermelés, tehát nincs kibocsátás sem). 219 kg CO₂/12,5 kg CO (az a mennyiség, amelyet egy fa köt meg év alatt) = 18 fa/év CO₂ megkötésével.  


Egy adott évre vonatkozó számítási példa: 

Az előző éves érték megjelenítéséhez összeadjuk az Ön által termelt villamos energia egyedi havi értékeit, majd kiszámítjuk a fák számát, amelyek egy év alatt ugyanannyi CO₂-t kötöttek volna meg. 2019-ben termelt villamos energia: 6402 kWh. Átlagos CO₂-tényező Magyarországon 2019-ben: 0,376 kg-os kibocsátás minden előállított kWh-ra -> 6,402 kWh * 0,376 kg/kWh = 2407 kg elkerült CO₂ kibocsátás (nincs energiatermelés, tehát nincs kibocsátás sem). 2,407 kg CO₂/12,5 kg CO₂ (az a mennyiség, amelyet egy fa köt meg egy év alatt) = 192,6 fa/év CO₂ megkötésével.  

Az E.ON Home jelenleg a következő eszközöket támogatja: Fronius és SolarEdge inverterek, amelyek az internethez csatlakoznak Wifi modulon keresztül. Ha már rendelkezik a fenti eszközök valamelyikével és még nem kapcsolta az E.ON Home fiókjához, lépjen velünk kapcsolatba a eonhome@eon.hu e-mail címen. Az E.ON napelemes rendszereiről bővebb információt itt talál. 

Az E.ON Home platform megmutatja, mennyi napenergiát termelt az otthonában. Legyen szó világításról, fűtésről, hűtésről, elektromos autó töltőről vagy napelemekről, az E.ON Home segít átlátni és megérteni az otthona energiafelhasználását. Kérjük, további információért látogasson el a Bemutató oldalunkra. 

Igen, letöltheti az applikációt a Google Play áruházból vagy az App Store-ból.  

E.ON Home Google Play

E.ON Home App Store

Fiók

Lépjen a Menün belül a Saját profil menüpontra és kattintson a Kijelentkezés gombra. 

Igen. Az adatait a Saját profil menüponton belül tudja módosítani. 

Ha az eszközök tulajdonjogában változás áll be, és ezáltal már nem a korábban regisztrált személy jogosult az információk és adatok megtekintésére, akkor az új tulajdonos vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen, hogy létrehozhassuk felhasználói fiókját. A korábbi tulajdonoshoz tartozó fiókot pedig deaktiváljuk. 

Lépjen a Saját profil menüpontra és válassza a Jelszó módosítása lehetőséget, majd kövesse az ott található lépéseket a jelszó megváltoztatásához. 

A bejelentkezési oldalon válassza az Elfelejtett jelszó gombot. Írja be a regisztrált e-mail címét vagy felhasználó nevét vagy telefonszámát. Ezt követően nyomja meg a küldés gombot és ellenőrizze a regisztrált e-mail fiókját, ahova elküldtük Önnek a jelszó visszaállító linket. A linkre kattintva adja meg az új jelszavát, amivel újból be tud jelentkezni a platformra.

Ha az új lakhelyén is van E.ON Home kompatibilis eszköz, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az eonhome@eon.hu e-mail címen, hogy beállíthassuk a felhasználói fiókját.

Értesítések

 • Termeléssel kapcsolatos értesítések 
 • Környezeti hatással kapcsolatos értesítések 

 Az értesítéseket a Menü / Saját profil menüpont alatt tudja aktiválni. 

Folyamatosan azon vagyunk, hogy tanuljunk és tovább fejlesszük az E.ON Home alkalmazást, ha azonban azt szeretné, hogy ne keressük újra ezzel kapcsolatban, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az eonhome@eon.hu e-mailt címre. 

Felhasználási feltételek

Adatvédelmi tájékoztató