Mi a teendő aggregátor használat esetén?

A közcélú hálózatokon végzett tervszerű munkák, vagy a véletlenszerűen bekövetkező hibákból eredő áramszünetek-, ezek olykor kellemetlenséget okozhatnak ügyfeleink számára. Ennek áthidalására lehetőség van elérhető áron aggregátort vásárolni vagy bérelni. A megvásárolt vagy bérelt aggregátor használata előtt minden esetben bejelentési kötelezettsége van.

 

A balesetek elkerülése érdekében az aggregátorok csak azután csatlakoztathatók a közcélú hálózattal kapcsolatban lévő belső felhasználói hálózathoz, ha a megfelelő műszaki-védelmi intézkedések megtörténtek. Ennek hiányában a csatlakoztatás még ideiglenes jelleggel sem megengedett.

 

Az aggregátoroknak a szakszerűtlen használata komoly veszélyforrást jelenthet a közcélú hálózaton munkát végző munkatársak számára, mert a belső fogyasztói hálózatra kapcsolt aggregátor áramot táplálhat vissza a feszültségmentesített hálózatszakaszba, melynek következtében az azon munkát végző szakembert halálos áramütés érheti.

 

Az aggregátoros hálózatra csatlakozás a kiépítettség módja és alkalmazása szerint lehet:

 
 
 
1. Mobil aggregátor (nem telepített aggregátor, egy alkalomra szóló)

Az aggregátor csatlakoztatásának feltétele az igénybejelentés és az E.ON hálózatra történő visszatáplálást megakadályozó kialakítás. A kialakítás megfelelőségét az E.ON ellenőrizheti, illetve ellenőriztetheti.

 
 
 
no_image
no_image
no_image
no_image
2. Telepített aggregátor (több alkalomra szól)

Az áramszünet alatt a hatósági szabályozás szerint a hálózathoz csatlakoztatott, többször igénybe vett aggregátor használata csak az E.ON által előírt, engedélyezett műszaki feltételek szerint történhet meg.

Ezeket a feltételeket az üzemviteli megállapodás tartalmazza, melyet Önnek előzetesen meg kell kötnie velünk. (ÜSZ 8.13.pontja)

A csatlakozás kialakítását az E.ON ellenőrizheti, illetve ellenőriztetheti.

Üzemviteli megállapodással rendelkező már telepített aggregátorok használata esetén külön bejelentési kötelezettség nincs.

Biztonsági okokból ezúton hívjuk fel a figyelmet arra is, hogy ha a munkálatokat a jelzett időpont előtt befejezzük, a hálózatot előzetes értesítés nélkül visszakapcsoljuk.

Bejelentés, letölthető nyomtatvány(ok)