Előrefizetős mérő

Mi az előrefizetős mérő?

Az előrefizetős mérő ugyanúgy méri az elfogyasztott áramot, mint a hagyományos típusok, azonban a fogyasztást előre ki kell fizetni. Működése hasonló a feltöltő kártyás mobiltelefonokéhoz, ahogy ott sem enged a rendszer több kimenő hívást a feltöltött összeg elfogyása után, a készülék itt is kikapcsolhatja az áramot. Emiatt fontos a még hátralévő áram mennyiséget a mérő kijelzőjén figyelemmel követni, és az újabb feltöltést időben elvégezni.

Mik az igénylés feltételei?

Az előrefizetős mérő felszerelése a védendő fogyasztók számára jogszabályi rendelkezés értelmében díjmentes.

Előrefizetős mérőt fennálló tartozással nem rendelkező, egyetemes szolgáltatásban lévő ügyfeleink is igényelhetnek az alábbi bruttó árakon:

  • 1 fázisú előrefizetős mérő esetén: 24.718 Ft
  • 3 fázisú előrefizetős mérő esetén: 56.101 Ft

A díjak tartalmazzák mérőkülönbözeti díjat, a kiszállási és felszerelési költségeket is.

Az árakra vonatkozó és egyéb kérdéseivel kapcsolatban Ügyfélszolgálatunkon kaphat bővebb felvilágosítást.

Hogyan tudom feltölteni a mérőmet?

A mérő feltöltéséhez feltöltő kódot kell vásárolnia, ezt az alábbi módokon teheti meg:

  1. Komfort Kártya elfogadóhelyeken
  2. Online ügyfélszolgálatunkon

Felhívjuk figyelmét, hogy az első alkalommal legalább 5000 Ft-ot szükséges feltöltenie. Ennek oka, hogy az új mérőórát egy induló mennyiséggel feltöltve szereljük fel, amely elegendő lesz arra az időszakra – kb. 10-12 napra –, amíg elvégezzük az óra felszereléséhez kapcsolódó műveleteket, és az Ön készüléke alkalmas lesz a feltöltésre. Az első feltöltés alkalmával az erre vonatkozó összeget levonjuk a befizetéséből, és Ön a különbözet értékének megfelelő mennyiségű áram feltöltésére kapja meg a feltöltő kódot.