Áramszünet információk

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kérjen e-mail értesítést a tervezett áramszünetekről

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gyakori kérdések az áramszünetről

  • Dunántúlon lévő fogyasztási hely esetén: Kérjük, regisztráljon az alábbi oldalon és állítsa be az Értesítések menüpontban a Tervezett áramszüneti értesítést.
  • Budapesten és Pest megyében: Kérjük, regisztráljon az alábbi oldalon és a Műszaki ügyek menüpontban állítsa be az E-mailes értesítést tervezett áramszünetről.

Az árammal való munkavégzés nagy precizitást igényel, ebből kifolyólag a nappali fényviszonyok által biztosított láthatóság segíti a balesetveszélyes helyzetek elkerülését és a gyorsabb munkavégzést.

A tervezés során igyekszünk figyelembe venni az időjárási viszonyokat, azonban a folyamatos áramellátás biztosítása érdekében évszaktól függetlenül el kell végeznünk a karbantartási és beruházási feladatokat.

Amennyiben a tervezett munka műszaki tartalma engedi, csupán a lehető legrövidebb időre (4 – 6 órára) szüneteltetjük az áramszolgáltatást.

Minden esetben törekszünk arra, hogy a lehető legkevesebb ideig tartson az áramszünet. Alapvetően az előre megtervezett munkák összetettsége és a kivitelezési idő határozza meg az áramszünet hosszát, de a kikapcsolás és a visszakapcsolás is összetett folyamatok, melyek akár 1 órát is igénybe vehetnek.

Vannak olyan nagyobb volumenű beruházási munkák (pl. egész utcát érintő hálózat rekonstrukció vagy trafóállomás építése, cseréje), melyeknél kollégáinknak több napra is szüksége lehet, hogy a biztonsági előírások betartása mellett el tudják végezni a szükséges beavatkozásokat.

A kikapcsolási folyamat rendkívül összetett. Az áramszünet megkezdése előtt számos munkabiztonsági lépést kell megtennie kollégáinknak a balesetveszélyes helyzetek elkerülése miatt. Egy kikapcsolás akár 1 órát is igénybe vehet.

Ugyanezen biztonságos körülmények megteremtése szükséges az áram visszakapcsolásakor is.

  • Kerüljük a hűtőszekrény ajtajának gyakori kinyitását. A hűtő- és fagyasztó berendezések több órán keresztül képesek tartani a bennük lévő hideget, ezáltal elkerülhető az élelmiszerek kiolvadása, esetleges megromlása.
  • Elektromos berendezéseinket ne hagyjuk bekapcsolt állapotban. (pl. sütő, főzőlap)
  • Ne legyenek olyan eszközök a konnektorokba csatlakoztatva, amelyek az áramszünet végeztével balesetveszélyessé válhatnak. (pl. vasaló)
 
 
 

Mikor hívja feltétlen az áramszünet hibabejelentő vonalunkat?

  • Ha égett szag van a mérőnél, ég, füstöl, szikrázik a kismegszakító.
  • Ráznak a villamos berendezések, a vezetékes víz vagy a csaptelepek.
  • Leszakadt a vezeték.
  • Az áramszolgáltatói berendezés (pl. transzformátor, elosztószekrény) ég/szikrázik/füstöl.

 

A hibabejelentésről további, részletes elérhetőségeket itt talál. 

 

Hibabejelentő számaink 0-24 hívhatóak:

Dél-dunántúli régió

06-80-20-50-20


Észak-dunántúli régió

06-80-533-533