Compliance és tisztesség az E.ON-nál

A globális E.ON Csoport részeként az E.ON Hungária vállalatcsoport tagjai számára a compliance különösen fontos. Üzleti tevékenységünk és projektjeink akkor hitelesek, ha mindenhol és mindenkor a jogszabályoknak és egyéb rendelkezéseknek megfelelően járunk el. Épp ezért hisszük, hogy munkavállalóink tisztességes magatartása elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük ügyfeleink, részvényeseink és beszállítóink bizalmát. Ezáltal jelentős jogi és gazdasági kockázatokat is megelőzhetünk.

 

Tevékenységünk jogi kereteit kivétel nélkül tiszteletben kell tartanunk. Ez belső szabályzatainkra is vonatkozik, amelyek érvényre juttatják a vonatkozó jogszabályokat, egyéb rendelkezéseket és saját etikai elveinket is. Ezen okoknál fogva a szabályszegés nem megengedett.

Compliance Kockázatkezelési Rendszer (CMS – Compliance Management System)

Az E.ON compliance kockázatainak csökkentése (megelőzése) érdekében az E.ON Csoport Compliance Kockázatkezelési Rendszert („CMS" – Compliance Management System) vezetett be, amellyel compliance kérdésekben csoportszinten egységes minimum standard-eket fektetett le.

 

A CMS egy sor gondosan kiválasztott és széles körben elismert elemen alapul:

 

Az E.ON Csoport Magatartási Kódexe

Az E.ON számára a felelősségteljes és jogszerű eljárás ugyanolyan alapvető, mint üzleti tevékenységünk. Üzleti jó hírnevünkben, amelyet kiváló munkavállalóinkon keresztül építettünk fel ügyfeleink, üzleti partnereink és a nyilvánosság szemében, komoly kárt okozhatnak az egyéni jogszabályszegések.

 

Az E.ON sikere lényegében valamennyi munkavállalójától függ - ideértve valamennyi üzleti területi vezetőt is -, akik tiszteletben tartják az E.ON értékeit, hogy mindenütt megbízhatóak, innovatívak, nyitottak és dinamikusak vagyunk.

 

Az E.ON Magatartási Kódexe közvetlen segítséget nyújt az üzleti területek vezetőinek és a többi munkavállalónknak a vállalati értékeink gyakorlati megvalósításában.