Mérőhelyét ellenőriztesse - Mérőhelyi követelmények

A regisztrált szerelői nyilatkozatot nem kell Nekünk beküldeni, de a HMKE üzembe helyezése előtt javasolt a mérőhelynek, a felhasználó hálózatának és a méretlen fővezetéknek a regisztrált szerelő általi ellenőrzése. A regisztrált szerelő bevonása a felhasználó vagy a megbízott HMKE kivitelező feladata.

A regisztrált szerelő feladata, hogy még a telepítés előtt azonosítsa a mérőhelyen a lehetséges hibákat, kijavítsa azokat és kialakítsa a mérő kezeléshez szükséges ablakot. Enélkül a felhasználó védelme és hálózatunk megóvása miatt megtagadhatjuk a rendszer üzembe helyezését. Ilyenkor az újabb ellenőrzéshez a műszaki hiányosság elhárítását jelezniük kell nekünk.

A kezelő ablak kialakítása elsősorban a felhasználó érdeke. Szükséges az új mérő kezeléséhez, a kijelző léptető nyomógombhoz és a visszakapcsolást engedélyező gombhoz. Ezek hiányában az ügyfél bizonyos funkciókhoz nem fér hozzá.

 
 
 

A regisztrált szerelők független szakemberek, nem az E.ON munkatársai. A minősítésnek köszönhetően megbízható szolgáltatást nyújtanak.

A mérőhely átalakítását csak a listán szereplő regisztrált szerelő végezheti el. A már meglévő (plombált) fogyasztásmérőnél szükség lehet a záró pecsétek (plombák) eltávolítására. Ezt csak a listán szereplő szakemberek egy része végezheti. A költséghatékony és gyors ügyintézés érdekében keressenek ilyen regisztrált szerelőt.

A mérőhely a felhasználó tulajdona, azon az elosztói engedélyes szerelői átalakítást nem végeznek.

 
 
 

Az ellenőrzésről részletes szempontokat itt olvashat: 

 

Ha Ön olyan kivitelező, akinek nincs megbízott regisztrált szerelője, tehát a kivitelezéskor nem végzik el a mérőhely ellenőrzését és korszerűsítését, akkor erről kérjük mielőbb tájékoztassa ügyfelét.