Háztartási méretű kiserőmű rendszer készre jelentése

A HMKE rendszer készre jelentéséhez a kivitelező és a felhasználó nyilatkozata kell. Ehhez használja a HMKE készre jelentési nyilatkozat nyomtatványt.

 
 
 
 
 
 

A készre jelentési nyilatkozathoz a továbbiakban is az érintésvédelmi (ÉV) felülvizsgálat jegyzőkönyvét kell mellékelni.

Az engedélyeztetés változatlan marad, a korábban küldött hírlevelünkben jelzett változtatásokat nem vezetjük be. A regisztrált szerelői nyilatkozatot 2020. január 1-től sem kell beküldeni, elég a HMKE kivitelező, és a felhasználó nyilatkozata, illetve az ÉV jegyzőkönyv.

 
 
 

Kérjük készüljenek fel, és tájékoztassák ügyfeleiket is a következőkről: az év végére, az ünnepekre való tekintettel 2019.12.01 után küldött készre jelentések esetén a mérőhelyi ellenőrzést legkorábban januárra tudjuk ütemezni. 

 
 
 

A mérőhely, a felhasználó belső hálózata, a háztartási méretű kiserőmű és az inverter a felhasználó tulajdona, ezeken az elosztói engedélyes szerelői átalakítást nem végeznek, az invertert nem programozzák, és nem kapcsolják be.

Kérjük tájékoztassák a felhasználókat az inverter kezeléséről, az invertert programozzák be,
vagy legyen jelen szakember a felhasználási helyen, amikor szerelőink a mérőhelyi ellenőrzést végzik. Ezek hiányában kérjük a rendszert ne jelentsék készre, mert a rendszer így nem beüzemelhető.