Hasznos cikkeink

2021.11.29 / E-mobilitás

Az elektromos autó előnyei: tíz döntő érv

Amikor 1969-ben megjelent John Brunner amerikai író „Stand on Zanzibar” című novellája, amelyben – többek között – 2010-re az elektromos autók reneszánszát is megjósolta, még nagyon messze voltunk attól, hogy a mindennapi életben használható elektromos autóink legyenek a belső égésű motorral működő járművek helyett.

2021.11.24 / E-mobilitás

Melyik elektromos autó töltőkábel való autónkhoz?

Az elektromos autó fajták elterjedésével a töltési lehetőségek és különböző kiegészítő eszközök száma és fajtája is egyre csak növekszik. Cikkünkben az elektromos autó töltéséről és a hozzá szükséges speciális kábelekről, illetve csatlakozókról szeretnénk egy átfogó képet nyújtani, hogy könnyeben el tudj igazodni te is ebben az útvesztőben.

2021.11.24 / E-mobilitás

Elektromos autó töltési idő: mennyire gyorsan tölt fel?

Az elektromos autók töltési idejét számos tényező befolyásolja. Az éjszakára töltőre helyezett villanyautók reggelre felveszik a maximális hatótáv teljesítéséhez szükséges energiát hozzávetőlegesen 8-10 óra alatt. A kérdés az, hogy idő szűkében hogyan lehet a lehető legmagasabb töltöttséget elérni, valamint hogyan növelhető a hatótáv és milyen töltők állnak rendelkezésre az elektromos autókhoz.