E.ON Energiamegoldások Kft.

Cégváltozással kapcsolatban felmerülő kérdések és válaszok

 
 
 

Energetikai megoldások ügyfelei számára

 
 
 

Cégváltozás

A németországi E.ON és az RWE csoport 2018-ban széles körű részesedés- és eszközcseréről állapodott meg egymással. Magyarországon ez azt jelenti, hogy az E.ON csoport a tranzakcióval kizárólagos  tulajdonossá vált az ELMŰ-ÉMÁSZ csoportban.

Az Európai Bizottság a tranzakciót jóváhagyta, és a németországi E.ON olyan kötelezettségvállalásokat tett, mely az E.ON Magyarországon végzett tevékenységét is érinti. Így az Európai Bizottság kötelezettségként előírta az E.ON Hungária csoport számára, hogy a villamos energia kiskereskedelmi versenypiacon végzett és az ahhoz szorosan kapcsolódó tevékenységét értékesítse.

Ennek megfelelően 2020. május 1-től az E.ON Energiamegoldások Kft. végzi a földgáz kis- és nagykereskedelmi, valamint a villamos energia nagykereskedelmi tevékenységet az energetikai megoldások nyújtása mellett. Az E.ON Áramszolgáltató Kft. látja el a villamos energia egyetemes szolgáltatásban lévő ügyfeleket. Az E.ON Energiakereskedelmi Kft. pedig a versenypiaci villamos energia kiskereskedelmi üzletág tevékenységét viszi tovább, mely értékesítésre kerül.

A fenti változásokat az E.ON egy olyan jogi tranzakcióval (szétválás) oldja meg, amely miatt bekövetkező jogutódlással az érintett felhasználók ellátása továbbra is biztosítva marad.

A változásra azért volt szükség, hogy az E.ON Hungária csoport teljesítse az Európai Bizottság által előírt kötelezettséget, és értékesíteni tudja a villamos energia kiskereskedelmi versenypiacon végzett és az ahhoz szorosan kapcsolódó tevékenységét.

A földgáz nagy-és kiskereskedelmi, a villamos energia nagykereskedelmi, a közvilágítás- és beltéri világítás korszerűsítés, az elektro-mobilitás, a napelemes energiaellátás, az integrált energetikai szolgáltatásokkal, valamint a származási garancia és/vagy zöld jövő termékkel rendelkező ügyfelek számára annyi változás történik, hogy az E.ON Energiamegoldások Kft.-vel állnak majd szerződésben.

Amennyiben a fent felsorolt szolgáltatásokkal kapcsolatban már megkötött szerződése van az E.ON Energiakereskedelmi Kft.-vel, úgy az a szétválást követő jogutódlással átkerül az E.ON Energiamegoldások Kft.-hez, annak feltételeiben nincs változás, továbbá a szolgáltatás színvonalában és feltételeiben sem történik változás.

A versenypiaci villamos energia kiskereskedelmi üzletág tevékenységét továbbra is az E.ON Energiakereskedelmi Kft. végzi, mely értékesítésre kerül. Már meglévő villamos energia szerződésében és annak feltételeiben sem történik változás.

2020. május 1-től a versenypiaci villamos energia kiskereskedelmi üzletág tevékenységét továbbra is az E.ON Energiakereskedelmi Kft. viszi tovább, mely értékesítésre kerül.

Az eladás időpontja később kerül meghatározásra.

A versenypiacon jelenleg közvetlenül nem, a további lehetőségekről később fogjuk tájékoztatni.

A jövőbeli lehetőségekről később fogjuk tájékoztatni. Jelenleg az E.ON Energiamegoldások Kft. csak földgáz kis- és nagykereskedelemmel, villamos energia nagykereskedelemmel, energetikai termékek értékesítésével és integrált energetikai szolgáltatásokkal foglalkozik.

Szerződés

Nem, szerződése jogutódlással kerül át az E.ON Energiamegoldások Kft.-hez, így a szerződése és annak feltételei nem változnak.

A szerződés fennállása és annak feltételei nem változnak, az Önnel szerződött E.ON társaság változhat.

  • Versenypiaci villamos energia kiskereskedelem: nem változik, az E.ON Energiakereskedelmi Kft. marad.
  • Minden, ami nem villamos energia kiskereskedelem: változik, az E.ON Energiamegoldások Kft. lesz.
  • Egyetemes villamos energia szolgáltatás: változik, az E.ON Áramszolgáltató Kft. lesz.

Szerződésének felmondási feltételei változatlanok maradnak, a cégváltozás önmagában nem felmondási ok.

Nem befolyásolja, ahogy eddig, ez után is mindent megteszünk, hogy ügyfeleinket a lehető legjobb színvonalon szolgáljuk ki. 

Az Ön számlázásához, illetve ügyintézéséhez kapcsolódó azonosító adatai nem változnak, ezeket továbbra is változatlan formában megtalálja a számláján.

A jelenleg érvényben lévő szerződései változatlanul érvényesek, így az ár sem változik, ahogy a szerződési feltételek sem.

A jelenleg érvényben lévő szerződések változatlanul érvényesek, abban az E.ON által vállalt kötelezettségek és jótállás sem változik.

Kérjük, keresse földgáz kapcsolattartóját, személyes termék értékesítőjét vagy honlapunkat (eon.hu).

Elérhetőség, kapcsolattartó

Jelenleg nem változik, továbbra is a megszokott ügyfélszolgálati elérhetőségeken, illetve saját földgáz és/vagy termék értékesítő kapcsolattartóján keresztül tud velünk kapcsolatba kerülni.

Önt, mint kiemelt ügyfelünket az eddig megszokott módon és színvonalon szolgáljuk ki, saját földgáz és/vagy termék értékesítő kapcsolattartója továbbra is rendelkezésre áll.

E.ON honlap

Nem, továbbra is az eon.hu oldalt használhatják, látogathatják.

Elszámolás és számlázás

Igen, ezeket a számlákat 2020. május 1-jétől kezdődően az E.ON Energiamegoldások Kft. fogja kibocsátani.

Az E.ON Hungária csoportot érintő cégváltozást a számlázási rendszerünkben is szükséges átvezetni, így a technikai beállítások miatt 2020. május 1. és 17. között nem állítunk ki számlát. 
 

Az ebben az időszakban esedékes számlákat május 18-ától kezdődően készítjük el és küldjük meg Önnek.

Igen, bankszámlaszámunk 2020. május 1-től változik.

Kérjük, fokozottan figyeljen, hogy az energetikai megoldásokra vonatkozó számlák összegének 2020. május 1. utáni átutalásakor már az E.ON Energiamegoldások Kft. bankszámlaszámát használja, hivatkozva a számlasorszámra.

Kérjük, hogy átutalása során az Ön részére megküldött tájékoztató szerint járjon el.

Állandó átutalási megbízás esetén a megbízást módosítani kell a banknál vagy az online banki felületen.

Egyedi átutaláskor az új bankszámlaszámot kell megadni.

A számlázási rendszerünkben történő technikai beállítások miatt 2020. május 1. és 17. között nem állítunk ki számlát. Az ebben az időszakban esedékes számlákat május 18-ától kezdődően készítjük el és küldjük meg Önnek.

2020. április 30-ig a számlák összegének átutalásakor minden esetben a számlán feltüntetett E.ON Energiakereskedelmi Kft. bankszámlaszámát használja, hivatkozva a számlasorszámra.

Kérjük, fokozottan figyeljen, hogy a számlák összegének 2020. május 1. utáni átutalásakor már az E.ON Energiamegoldások Kft. bankszámlaszámát használja, hivatkozva a számlasorszámra.

Kérjük, hogy átutalása során az Ön részére megküldött tájékoztató szerint járjon el.

A befizetéseit rövid átmeneti ideig nyomon követjük, és téves utalás esetén felvesszük Önnel a kapcsolatot.
 

Igen, ez esetben új csoportos beszedésre jogosító felhatalmazást kell adnia az E.ON Energiamegoldások Kft. javára az Ön számlavezető bankjánál, melynek érvényességének kezdetét 2020. május 1-re állítsa be.

A rendszerben történő technikai beállítások miatt az utolsó csoportos beszedést az E.ON Energiakereskedelmi Kft. nevében a 2020. április 22-ig esedékes számlákra indítjuk. A rendszer visszaállítások után az első beszedést 2020. május 26-án már az E.ON Energiamegoldások Kft. nevében indítjuk a 2020. április 23 – május 26 között esedékes számlákra (amennyiben új csoportos beszedésre jogosító felhatalmazást adott az E.ON Energiamegoldások Kft. javára az Ön számlavezető bankjánál). Sikertelen levonás esetén a fennálló tartozást átutalással tudja teljesíteni.

A rendszerben történő technikai beállítások miatt az utolsó csoportos beszedést az E.ON Energiakereskedelmi Kft. nevében a 2020. április 22-ig esedékes számlákra indítjuk. A rendszer visszaállítások után az első beszedést 2020. május 26-án már az E.ON Energiamegoldások Kft. nevében indítjuk a 2020. április 23 – május 26 között esedékes számlákra (amennyiben új csoportos beszedésre jogosító felhatalmazást adott az E.ON Energiamegoldások Kft. javára az Ön számlavezető bankjánál). Sikertelen levonás esetén a fennálló tartozást átutalással tudja teljesíteni.
 

Kérjük, számlája befizetésekor az Ön részére küldött tájékoztatóban megadott bankszámlaszámot használja.

Amennyiben új csoportos beszedésre jogosító felhatalmazást adott az E.ON Energiamegoldások Kft. javára az Ön számlavezető bankjánál, úgy nem jelentkezik fennálló tartozása.

Nem fordulhat elő, mert az E.ON Energiamegoldások Kft. javára új csoportos beszedésre jogosító felhatalmazást kell adnia az Ön számlavezető bankjánál. Amíg ez nem történik meg, addig az új cég nem tudja csoportos beszedéssel az Ön tartozását kiegyenlíteni. 

A számlázási rendszerünkben történő technikai beállítások miatt 2020. május 1. és 17. között nem állítunk ki számlát. Az ebben az időszakban esedékes számlákat május 18-ától kezdődően készítjük el és küldjük meg Önnek. A számlák összegének kiegyenlítésekor az Önnek megküldött tájékoztatónak megfelelően járjon el. 

Részletfizetés, felszólítás, tartozás

2020. április 30-ig a számlák összegének átutalásakor minden esetben a számlán feltüntetett E.ON Energiakereskedelmi Kft. bankszámlaszámát használja, hivatkozva a számlasorszámra.

Kérjük, fokozottan figyeljen, hogy a számlák összegének 2020. május 1. utáni átutalásakor már az E.ON Energiamegoldások Kft. bankszámlaszámát használja, hivatkozva a számlasorszámra.

A részletfizetési megállapodása jogutódlással kerül át az E.ON Energiamegoldások Kft.-hez, így annak feltételei, a részletek összegei és fizetési határidők nem változnak.

2020. április 30-ig a számlák összegének átutalásakor minden esetben a számlán feltüntetett E.ON Energiakereskedelmi Kft. bankszámlaszámát használja, hivatkozva a számlasorszámra.

Kérjük, fokozottan figyeljen, hogy a számlák összegének 2020. május 1. utáni átutalásakor már az E.ON Energiamegoldások Kft. bankszámlaszámát használja, hivatkozva a számlasorszámra, melyet az Önnek megküldött tájékoztatónkban talál meg.

A befizetéseit rövid átmeneti ideig nyomon követjük. Ennek ellenére előfordulhat, hogy olyan számla kapcsán küldünk Önnek fizetési emlékeztetőt, amit Ön már befizetett, ez esetben kérjük, hogy jelezze ezt megszokott csatornáinkon.