Zsűri

Az E.ON Energy Globe Magyarország díj független szakmai Bíráló Bizottsága a fenntarthatóság és az energetika terén elismert hazai és nemzetközi szakértőkből, valamint közéleti szereplőkből áll.

Hogyan zajlik a verseny?

A beérkező pályázatokat először a Bíráló Bizottság értékeli és kiválaszt kategóriánként 2-2 kategóriajelölt pályázatot. Ezt követően indul a közönségszavazás, amelynek keretében bárki leadhatja voksát a zsűri által kijelölt projektekre. Kategóriánként egy győztest hirdetünk, a nemzetközi döntőbe pedig a kategória győztesek közül a zsűri által kiválasztott legjobb pályázó jut el. Az Ötlet kategóriában kizárólag a szakmai zsűri döntése alapján hirdetünk nyertest.

A zsűri tagjai

Böszörményi-Nagy Gergely Design Terminál

A Brain Bar Budapestnek, Európa legnagyobb jövőfesztiváljának alapítója és a Design Terminál vezetője: az ügynökség inkubációs ökoszisztémaként ingyenes mentorálást, nemzetközi piaci validálást és befektetési tanácsadást nyújt a társadalom érdekeit szolgáló, korai fázisú startupok számára.

ifj. Chikán Attila Magyar Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért

2016 tavasza óta a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható fejlődésért (BCSDH) elnöke, illetve megalapítása óta az ALTEO Group vezérigazgatója, aki több mint egy évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik az energetikai iparágban. Chikansplanet elnevezésű blogján a fenntartható energetika kérdéseiről ír.

D. Tóth Kriszta wmn.hu

Író, újságíró, a WMN online magazin alapító-főszerkesztője, UNICEF nagykövet. Figyelemmel kíséri azokat a kezdeményezéseket, amik egy fenntarthatóbb, élhetőbb és okosabb jövő felé törekszenek, és nagy örömmel csatlakozott az Energy Globe díj zsűrijéhez.

dr. Grabner Péter Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

Évekig főtanácsadóként segítette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének munkáját, jelenleg ő a szervezet energetikáért felelős elnökhelyettese. Fő kutatási területe az energiapolitika, a villamosenergia-rendszerek megbízhatósága, a rendszerszintű szolgáltatások, illetve a villamosenergia-piac működése.

Inga Land :agile accelerator powered by E.ON

A düsseldorfi székhelyű a:gile accelerator ügyvezető igazgatója. Több mint tíz éves marketing vezetői tapasztalattal a háta mögött számos energetikai kampány elindításában, fejlesztésében vett részt Franciaországban és Németországban. Munkájának fő irányvonalai a marketing, illetve hálózati és üzleti fejlesztések.

Jamniczky Zsolt E.ON Hungária Zrt.

2007 óta dolgozik az E.ON Hungáriánál, először mint Központi ügyekért felelős igazgató, majd 2010-től vezérigazgató-helyettesi pozícióban. Jelenleg az E.ON Hungária Igazgatóságának tagja, illetve a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezet és az Eurelectric Magyarországi Tagozatának alelnöke.

Matthias Schmuderer Energy Globe Foundation

Az energiahatékonyság és a megújuló energia területén nemzetközileg elismert szakember, a müncheni Energbasics energetikai és környezettechnológiai tanácsadó cég vezetője, amely kiterjedt szakértői hálózattal rendelkezik.

Salgó István ING

2002 és 2006 között a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára volt, jelenleg az ING Bank Magyarországi Fióktelepének szenior tanácsadója. A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) korábbi elnöke, jelenleg tiszteletbeli elnöke.

Szűcs Gábor Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány

Klímavédelmi szakértő, környezetvédelmi szakjogász. 2012-től a Köztársasági Elnöki Hivatal tanácsadója környezetvédelmi ügyekben. Az OVF Vízügyi tudományos Tanácsának tagja (2014-). 2016-tól a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kurátora. 

Ürge-Vorsatz Diána Közép-európai Egyetem

Az egyik legismertebb magyar fizikus, Nobel-díjas klímakutató. 2002 óta részt vesz az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének (IPCC) munkájában; amelynek tevékenységét 2007-ben Nobel-békedíjjal ismerték el. 2007-től a budapesti Közép-európai Egyetem éghajlati és fenntartható energiapolitikai kutatóközpontjának vezetője.