Zsűri

Az E.ON Energy Globe Magyarország díj független szakmai Bíráló Bizottsága a fenntarthatóság és az energetika terén elismert hazai és nemzetközi szakértőkből, valamint közéleti szereplőkből áll.

Hogyan zajlik a verseny?

A beérkező pályázatokat először a Bíráló Bizottság értékeli és kiválaszt kategóriánként 2-2 kategóriajelölt pályázatot. Ezt követően indul a közönségszavazás, amelynek keretében bárki leadhatja voksát a zsűri által kijelölt projektekre. Kategóriánként egy győztest hirdetünk, a nemzetközi döntőbe pedig a kategória győztesek közül a zsűri által kiválasztott legjobb pályázó jut el.  

A zsűri tagjai


ifj. Chikán Attila

Magyar Üzleti Tanács a Fenntartható
Fejlődésért

2016 tavasza óta a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható fejlődésért (BCSDH) elnöke, illetve megalapítása óta az ALTEO Group vezérigazgatója, aki több mint egy évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik az energetikai iparágban. Chikansplanet elnevezésű blogján a fenntartható energetika kérdéseiről ír.


dr. Grabner Péter

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

Évekig főtanácsadóként segítette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének munkáját, jelenleg ő a szervezet energetikáért felelős elnökhelyettese. Fő kutatási területe az energiapolitika, a villamosenergia-rendszerek megbízhatósága, a rendszerszintű szolgáltatások, illetve a villamosenergia-piac működése.


Matthias Schmuderer

Energy Globe Foundation

Az energiahatékonyság és a megújuló energia területén nemzetközileg elismert szakember, a müncheni Energbasics energetikai és környezettechnológiai tanácsadó cég vezetője, amely kiterjedt szakértői hálózattal rendelkezik.


Jamniczky Zsolt

E.ON Hungária Zrt.

2007 óta dolgozik az E.ON Hungáriánál, először, mint Központi ügyekért felelős igazgató, majd 2010-től vezérigazgató-helyettesi pozícióban. Jelenleg az E.ON Hungária Igazgatóságának tagja, az Eurelectric Magyarországi Tagozatának alelnöke, illetve a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezet elnökségi tagja.


Szűcs Gábor

Kék Bolygó Klímavédelmi
Alapítvány

Klímavédelmi szakértő, környezetvédelmi szakjogász. 2012-től a Köztársasági Elnöki Hivatal tanácsadója környezetvédelmi ügyekben. Az OVF Vízügyi tudományos Tanácsának tagja (2014-). 2016-tól a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kurátora.


Salgó István

ING

2002 és 2006 között a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára volt, jelenleg az ING Bank Magyarországi Fióktelepének szenior tanácsadója. A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) korábbi elnöke, jelenleg tiszteletbeli elnöke.


Ürge-Vorsatz Diána

Közép-európai Egyetem

Az egyik legismertebb magyar fizikus, Nobel-díjas klímakutató. 2002 óta részt vesz az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének (IPCC) munkájában; amelynek tevékenységét 2007-ben Nobel-békedíjjal ismerték el. 2007-től a budapesti Közép-európai Egyetem éghajlati és fenntartható energiapolitikai kutatóközpontjának vezetője.