A Vállalat kategória jelöltje

 
 
 

 Ebben a kategóriában bármely magyarországi székhellyel rendelkező nagyvállalat, kis és középvállalat nevezhetett projektjével a hatékony, innovatív energiafelhasználás, fenntartható, okos megoldások, környezetvédelem és a megújuló energiahasználat területén.

 
 
 

Wattcom Villamossági Szolgáltató és Fejlesztő Kft.

WattReduktor

A motorosan szellőztetett társasházak villanyszámláját legnagyobb mértékben a tetőszellőző motorok működése növeli. Méréseink szerint egyes épületekben a liftek és világítás az elektromos fogyasztás mindössze 20%-át adták, a fogyasztás túlnyomó része inkább a szellőzőmotorok folyamatos működésének köszönhető.

 

2007-ben szabadalmi mintaoltalommal védettük le az általunk használt, amely a Légtechnikai motorok feszültségszabályozással megoldott működtetésén alapszik. Az így szabályozott szellőzőmotorok fogyasztását 40-60%-os mértékben tudjuk csökkenteni, míg ezen motorok fordulatszáma - vagyis az általuk szállított légtömeg mennyisége - csak 5-10%-ban csökken. Így javítani tudjuk a panelépületek tetőszellőzésének energiahatékonyságát és a lakótelepi társasházak szellőztetőmotorjainak fogyasztáscsökkentését. Az eljárás által mind a lakóközösség anyagi terhei, mind a fogyasztásai csökkennek és így a környezeti terhelés is.