A Jövő generációja kategória jelöltje

 
 
 

Ebben a kategóriában bármely magyarországi székhellyel rendelkező szervezet – különös tekintettel a civil szervezetekre, oktatási intézményékre, diákszervezetekre – nevezhetett oktatási, szemléletformálási célú programmal, kezdeményezésével, amely gyermekek, vagy iskolás korú, illetve egyetemista fiatalok bevonásával népszerűsíti, oktatja a fenntarthatóság alapelveit, vagy új megoldással hozzájárul a fenntarthatósághoz.

 
 
 

Gaja Környezetvédő Egyesület

Korszerű természettudományos labor iskolásoknak

A kezdeményezést 2018. október elsején indítottuk, melynek célja, hogy általános- és középiskolás diákok szemléletét formáljuk.  Gyakorlatban tapasztalják meg a víz, a talaj és az energiatakarékosság fontosságát.

 

Korszerű természettudományos laboratóriumot szereltünk fel, ahol a diákok tevékenykednek, aktív résztvevői a folyamatnak. Az egyik terület az energia. A világítás, fűtés hagyományos módjait összehasonlítjuk az ezeket kiváltó korszerű szemléletű napelemek, napkollektorok játékos bemutatásával.  Hőkamerákat használnak, korszerű mikroszkópokkal dolgoznak, társasjátékot játszanak.

 

Iskolán kívül, szervezetten és jól előkészítetten, csoportmunkában dolgozunk. A legkorszerűbb eszközöket igyekeztünk beszerezni. Az oktatási intézményekkel együttműködési megállapodást kötöttünk. A program során nem az elmélet, hanem a gyakorlat, a tevékenykedtetés, a tapasztalás útján szereznek ismeretet a tanulók.