A Jövő generációja kategória jelöltje

 
 
 

Ebben a kategóriában bármely magyarországi székhellyel rendelkező szervezet – különös tekintettel a civil szervezetekre, oktatási intézményékre, diákszervezetekre – nevezhetett oktatási, szemléletformálási célú programmal, kezdeményezésével, amely gyermekek, vagy iskolás korú, illetve egyetemista fiatalok bevonásával népszerűsíti, oktatja a fenntarthatóság alapelveit, vagy új megoldással hozzájárul a fenntarthatósághoz.

 
 
 

Zöld-Híd Regionális Energiahatékonysági és Környezetvédelmi Alapítvány

Öko-Kuckó Oktatóterem és környezeti nevelési program

Az „Öko-Kuckó” egy 70 m2-es interaktív környezetvédelmi oktatóterem, Pécsett a belváros szívében. A terem berendezése állandó, az interaktív (nyomógombos vagy forgatható) játéktáblák öt témát mutatnak be: természet, víz, energia, vásárlás-fogyasztás és hulladék.

 

A Kuckót óvodai csoportok, iskolai osztályok, fiatalok és családok látogatják. A gyermekcsoportok számára az életkoruknak megfelelő formában, foglalkozások keretében mutatjuk be a fenntarthatóság aktuális kérdéseit, valamint a foglalkozásokat igény szerint az intézményekben is megtartjuk projektnapok, táborok keretében. A felnőtteket (egyetemistákat, óvodapedagógusokat) képzésekkel, műhelymunkákkal várjuk.

 

Havonta egyszer pedig családi délutánt szervezünk az Öko-Kuckóban. Az óvodás és kisiskolás gyermekek a szüleikkel közösen alkotnak hulladékokból és a természet kincsestárából, valamint természetes anyagból készült és környezetvédelmi témájú játékokat próbálnak ki. Az öko játszóházi programokkal óvodai és iskolai családi délutánokon, valamint a Pécsett és a környező településeken szervezett rendezvényeken is megjelenünk. A fenntarthatóság érdekében végzett környezeti nevelési munkánk célja, hogy fejlesszük a gyerekek készségeit, bővítsük ismereteiket a témában és a gyermekek segítségével hassunk a szüleikre, nagyszüleikre is. A velünk kapcsolatba kerülő pedagógusok, óvodapedagógusok környezeti nevelési munkáját is segíteni kívánjuk, szakmai kiadványok, kiállítási anyagok kidolgozásával, tapasztalataink és gyakorlataink megosztásával.

 
 
 

Megtetszett a projekt? Szavazzon rá, és mindketten nyerhetnek!

Szavazzon kedvenc fenntartható kezdeményezésére és nyerjen 2 hónapos elektromos Nissan LEAF használatot!

Frissítse adatait további értékes nyereményeinkért!

  • 1 darab Electrolux robotporszívó
  • 1 darab iPhone XR 64 mobil
  • 3 darab Samsonite spinner bőrönd
  • 20 darab 20.000 Ft értékű MediaMarkt ajándékkártya

Adja meg telefonszámát és adatvédelmi hozzájárulásával kapcsolatos nyilatkozatát  és így nemcsak többet tudhat meg az Önnek szóló kedvező ajánlatainkról, hanem most megduplázzuk nyerési esélyeit is!