A Vállalat kategória jelöltje

 
 
 

 Ebben a kategóriában bármely magyarországi székhellyel rendelkező nagyvállalat, kis és középvállalat nevezhetett projektjével a hatékony, innovatív energiafelhasználás, fenntartható, okos megoldások, környezetvédelem és a megújuló energiahasználat területén.

 
 
 

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

Terrán GENERON - napelemes tetőcserép

A Nap kimeríthetetlen erejét felhasználva létrehoztuk a forradalmian új, napelemes tetőcserepet. A Terrán GENERON különlegességét az adja, hogy a tető napenergia-hasznosító szerepe esztétikusan, elegánsan valósítható meg, így ez az extra tetőfunkció teljes mértékben környezetbe illeszkedő megjelenést kölcsönöz az épületnek.

 

A napcellák olyan speciális módon vannak az egyedi tetőcserepek felszínére integrálva, hogy azok megjelenése és felhelyezése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel. Ezzel a megoldással egy kifejezetten esztétikus, a tetőfedés textúrájába belesimuló fedésképet kapunk, amely műszakilag is megfelelő, egyúttal gazdaságos, hatékonyan előállítható és reprodukálható. A napelemes tetőcserép ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a jelenlegi termékeink (fagyállóság, méretpontosság, vízzáróság, felületi védelem), így biztosítva a tökéletes védelmet és fedést.

 

Az új tetőcserép egyik különlegességét az adja, hogy a standard modulos megoldásoktól eltérően nem szükséges hozzá külön tartószerkezet és keret sem, ezáltal nem törjük át a cserépfedést, ami a rendszer vízzáróságát is tökéletesen biztosítja. A cserépfedés és a napelem tömege valamivel kisebb súlyú, a standard modulos rendszerhez viszonyítva, így nem okoz tehernövekedést a tetőn. Meghibásodása esetén az elem cserélhető, az elektronika kialakítása pedig olyan, hogy egyetlen elem meghibásodása vagy részleges árnyékolása nem okozza a teljes kör kiesését.

 
 
 

Megtetszett a projekt? Szavazzon rá, és mindketten nyerhetnek!

Szavazzon kedvenc fenntartható kezdeményezésére és nyerjen 2 hónapos elektromos Nissan LEAF használatot!

Frissítse adatait további értékes nyereményeinkért!

  • 1 darab Electrolux robotporszívó
  • 1 darab iPhone XR 64 mobil
  • 3 darab Samsonite spinner bőrönd
  • 20 darab 20.000 Ft értékű MediaMarkt ajándékkártya

Adja meg telefonszámát és adatvédelmi hozzájárulásával kapcsolatos nyilatkozatát  és így nemcsak többet tudhat meg az Önnek szóló kedvező ajánlatainkról, hanem most megduplázzuk nyerési esélyeit is!