A Vállalat kategória jelöltje

 
 
 

 Ebben a kategóriában bármely magyarországi székhellyel rendelkező nagyvállalat, kis és középvállalat nevezhetett projektjével a hatékony, innovatív energiafelhasználás, fenntartható, okos megoldások, környezetvédelem és a megújuló energiahasználat területén.

 
 
 

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

Terrán GENERON - napelemes tetőcserép

A Nap kimeríthetetlen erejét felhasználva létrehoztuk a forradalmian új, napelemes tetőcserepet. A Terrán GENERON különlegességét az adja, hogy a tető napenergia-hasznosító szerepe esztétikusan, elegánsan valósítható meg, így ez az extra tetőfunkció teljes mértékben környezetbe illeszkedő megjelenést kölcsönöz az épületnek.

 

A napcellák olyan speciális módon vannak az egyedi tetőcserepek felszínére integrálva, hogy azok megjelenése és felhelyezése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel. Ezzel a megoldással egy kifejezetten esztétikus, a tetőfedés textúrájába belesimuló fedésképet kapunk, amely műszakilag is megfelelő, egyúttal gazdaságos, hatékonyan előállítható és reprodukálható. A napelemes tetőcserép ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a jelenlegi termékeink (fagyállóság, méretpontosság, vízzáróság, felületi védelem), így biztosítva a tökéletes védelmet és fedést.

 

Az új tetőcserép egyik különlegességét az adja, hogy a standard modulos megoldásoktól eltérően nem szükséges hozzá külön tartószerkezet és keret sem, ezáltal nem törjük át a cserépfedést, ami a rendszer vízzáróságát is tökéletesen biztosítja. A cserépfedés és a napelem tömege valamivel kisebb súlyú, a standard modulos rendszerhez viszonyítva, így nem okoz tehernövekedést a tetőn. Meghibásodása esetén az elem cserélhető, az elektronika kialakítása pedig olyan, hogy egyetlen elem meghibásodása vagy részleges árnyékolása nem okozza a teljes kör kiesését.