A Ötlet kategória kategória jelöltje

 
 
 

Innovatív, az energiához, fenntarthatósághoz kapcsolódó ötleten dolgoztok? Ebben a kategóriában induló cégek vagy már működő vállalkozások jelentkezését várjuk elsősorban smart home és smart city megoldások, e-mobilitás, fenntartható energiatermelés és energiahatékonyságot javító megoldások témákban. 

 
 
 

Solar Hero Zrt.

SOL-ART - Az első úszó solar panel, mint életmentő

A SOL ART egy több éves fejlesztés eredménye, melynek köszönhetően a jelenleg kapható napelemcellákat műgyanta, szénszál bevonatba integráljuk, így a törékeny kristály cellákból törhetetlen ultrakönnyű réteget hozunk létre, melyet szendvics panel gyártásával úszó, vízen lebegő napelemeket hozunk létre. 

 

Teljesen egyedi fejlesztésről van szó, melyre egyedi formai és technológiai védjegyekkel rendelkezünk. Az új technológiának köszönhetően a napelemek széleskörűen kapcsolódhatnak számos vízi tevékenységhez. Akár az elektromos hajók töltésére akár kikötők energia ellátására is hasznosítható. További lehetőség a víztározó telepek úszó napelemmel történő fedése, mely lassítja az algásodást és az ivóvíz elpárolgását, így értékes vizet takarítva meg. Egyedi szériája a SOL ART termékeknek a "lifesaver kit" mely mentőcsónakokban lehetne kötelező elem és baj esetén a nyílt vízen áram segítségével ivóvizet alakít a tengervízből továbbá GPS-jeleket küld a mentőcsónak hollétéről.