Az Épület kategória jelöltje

 
 
 

Ebben a kategóriában bármely magyarországi székhellyel rendelkező építészeti iroda, kivitelező pályázhatott olyan épülettel, amelynek tervezésében, kivitelezésében részt vett, és amely a fenntartható építészet elveit követte.

 
 
 

Klunen Magyarország Kft.

Irota EcoLodge klímasemleges üdülőhely

Az Irota EcoLodge filozófiája, hogy a luxus életmód és a klímasemleges pihenés jól megfér egymással. Irota EcoLodge három tágas, elegáns és jól felszerelt, akadálymentesített nyaraló villából és egy közös, 6x16 méteres természetes úszómedencéből áll.

 

Az üdülőhely üzemeltetésénél a klímasemlegesség volt a cél. Építéskor csak a legmodernebb környezettudatos technológiákat alkalmaztuk. Az építőanyagoknak használt vagy újrahasznosítható anyagból kellett lenniük.

 

Az épületnek nincs CO2 kibocsátása, az úszómedence vegyszermentes, mivel saját víztározónkban növények tisztítják a vizet. Maximálisan kihasználjuk a napenergiát: napkollektorok állítják elő a meleg vizet, az áramot napelemek termelik. A fakeretes falak cellulóza használt újság alapú szigetelőanyagból készült. A vastag szigetelésnek és tripla üvegezésnek köszönhetően, télen alacsony a fűtési igény, nyáron pedig nincs szükség légkondicionálásra. WC-öblítés esővizes és a szennyvíztisztítás saját berendezéssel történik, amelyben baktériumok tisztítják a szennyvizet, áram nélkül.

 

Továbbá öt munkahelyet is teremtettünk az ország egyik leghátrányosabb helyzetű járásában. Az üdülővel a környék természeti értékeit és azok védelmét népszerűsítjük bel- és külföldi vendégeink körében, illetve növeljük a falu vendégforgalmát.

 

 
 
 

Megtetszett a projekt? Szavazzon rá, és mindketten nyerhetnek!

Szavazzon kedvenc fenntartható kezdeményezésére és nyerjen 2 hónapos elektromos Nissan LEAF használatot!

Frissítse adatait további értékes nyereményeinkért!

  • 1 darab Electrolux robotporszívó
  • 1 darab iPhone XR 64 mobil
  • 3 darab Samsonite spinner bőrönd
  • 20 darab 20.000 Ft értékű MediaMarkt ajándékkártya

Adja meg telefonszámát és adatvédelmi hozzájárulásával kapcsolatos nyilatkozatát  és így nemcsak többet tudhat meg az Önnek szóló kedvező ajánlatainkról, hanem most megduplázzuk nyerési esélyeit is!