Az Önkormányzat kategória jelöltje

 
 
 

Ebben a kategóriában önkormányzatok nyújthatták be projektjüket a hatékony, innovatív energiafelhasználás, fenntarthatóság, környezetvédelem és a megújuló energiahasználat területén.

 
 
 

Hernádszentandrás Község Önkormányzata

Hernádszentandrásból Bioszentandrás

BioSzentandrás - mint egy önkormányzati kezdeményezésből született innováció - egy ökogazdálkodási rendszer, mely a szabadföldi és melegházi friss zöldség- és gyümölcs, valamint a fűszernövények széles fajtaválasztékának megteremtése mellett saját rendszeren belül építette és fejlesztette ki a feldolgozott termékek – szörpök, zöldség- és gyümölcslekvárok, aszalványok – kínálatát, az egyedi kézműves termékek palettáját, s a rájuk épülő szolgáltatásokat.

 

BioSzentandrás mára gazdasági szereplőként a termelésért, az értékesítésért, és a szolgáltatásokért az önkormányzati tulajdonú nonprofit kft, a feldolgozott termékek előállításáért pedig egy szociális szövetkezet a felelős. Ezen egymásra épülő fejlesztésekkel jutottunk el oda, hogy az évek alatt egy talpalatnyi földterületből 2,5 hektáros gazdaság lett. Már van korszerű melegházunk, öntözőrendszerünk feldolgozó kisüzemünk, kialakultak a hűtési kapacitások.

 

Az elsődleges célunk az, hogy a program keretében, amely megfelelő szociális érzékenységgel biztosít hosszú távon stabil megélhetést a hátrányos helyzetű helyi közösség tagjai számára, pozitív adottságainkra építve, az emberi létezést újra összefűzzük a természettel.

 
 
 

Megtetszett a projekt? Szavazzon rá, és mindketten nyerhetnek!

Szavazzon kedvenc fenntartható kezdeményezésére és nyerjen 2 hónapos elektromos Nissan LEAF használatot!

Frissítse adatait további értékes nyereményeinkért!

  • 1 darab Electrolux robotporszívó
  • 1 darab iPhone XR 64 mobil
  • 3 darab Samsonite spinner bőrönd
  • 20 darab 20.000 Ft értékű MediaMarkt ajándékkártya

Adja meg telefonszámát és adatvédelmi hozzájárulásával kapcsolatos nyilatkozatát  és így nemcsak többet tudhat meg az Önnek szóló kedvező ajánlatainkról, hanem most megduplázzuk nyerési esélyeit is!