A Jövő generációja kategória jelöltje

 
 
 

Ebben a kategóriában bármely magyarországi székhellyel rendelkező szervezet – különös tekintettel a civil szervezetekre, oktatási intézményékre, diákszervezetekre – nevezhetett oktatási, szemléletformálási célú programmal, kezdeményezésével, amely gyermekek, vagy iskolás korú, illetve egyetemista fiatalok bevonásával népszerűsíti, oktatja a fenntarthatóság alapelveit, vagy új megoldással hozzájárul a fenntarthatósághoz.

 
 
 

Gaja Környezetvédő Egyesület

Korszerű természettudományos labor iskolásoknak

A kezdeményezést 2018. október elsején indítottuk, melynek célja, hogy általános- és középiskolás diákok szemléletét formáljuk.  Gyakorlatban tapasztalják meg a víz, a talaj és az energiatakarékosság fontosságát.

 

Korszerű természettudományos laboratóriumot szereltünk fel, ahol a diákok tevékenykednek, aktív résztvevői a folyamatnak. Az egyik terület az energia. A világítás, fűtés hagyományos módjait összehasonlítjuk az ezeket kiváltó korszerű szemléletű napelemek, napkollektorok játékos bemutatásával.  Hőkamerákat használnak, korszerű mikroszkópokkal dolgoznak, társasjátékot játszanak.

 

Iskolán kívül, szervezetten és jól előkészítetten, csoportmunkában dolgozunk. A legkorszerűbb eszközöket igyekeztünk beszerezni. Az oktatási intézményekkel együttműködési megállapodást kötöttünk. A program során nem az elmélet, hanem a gyakorlat, a tevékenykedtetés, a tapasztalás útján szereznek ismeretet a tanulók.

 
 
 

Megtetszett a projekt? Szavazzon rá, és mindketten nyerhetnek!

Szavazzon kedvenc fenntartható kezdeményezésére és nyerjen 2 hónapos elektromos Nissan LEAF használatot!

Frissítse adatait további értékes nyereményeinkért!

  • 1 darab Electrolux robotporszívó
  • 1 darab iPhone XR 64 mobil
  • 3 darab Samsonite spinner bőrönd
  • 20 darab 20.000 Ft értékű MediaMarkt ajándékkártya

Adja meg telefonszámát és adatvédelmi hozzájárulásával kapcsolatos nyilatkozatát  és így nemcsak többet tudhat meg az Önnek szóló kedvező ajánlatainkról, hanem most megduplázzuk nyerési esélyeit is!