Az Önkormányzat kategória jelöltje

 
 
 

Ebben a kategóriában önkormányzatok nyújthatták be projektjüket a hatékony, innovatív energiafelhasználás, fenntarthatóság, környezetvédelem és a megújuló energiahasználat területén.

 
 
 

Bárdudvarnok Községi Önkormányzat

Környezetbarát közvilágítás Bárdudvarnokon

Bárdudvarnok kivételes adottságokkal rendelkezik: közvetlenül Magyarország legalacsonyabb fényszennyezettségű területe, a Zselici Csillagoségbolt-park mellett helyezkedik el. Ez az adottság lehetővé tette egy olyan természetvédelmet szolgáló kutatási környezet létrehozását, amely nemzetközileg is elismert tudományos vizsgálatokat tesz lehetővé. A település közreműködésével, a Valós Világítás Környezet Laboratóriumhoz kapcsolódva, olyan közvilágítási rendszer alakult ki, amely képes a fényszennyezés minimalizálására, miközben a világítási feladat teljesítése nem csorbul.

 

Ténylegesen javult a közvilágítás minősége, korábban nem megfelelően megvilágított területek esetében is megfelelő szintre emelkedett a megvilágítás. A lakossági visszajelzések is egyértelműen igazolták, hogy javult a közvilágítás minősége. Ezzel együtt az új rendszerrel teljesen megszüntették a nemkívánatos irányba (az égbolt felé) történő fénykibocsátást, ami a korábbi rendszerben tetemes volt. A világítás színképi összetétele környezeti szempontból ideálissá vált – éjszaka kizárólag borostyán-sárga LED-ek világítanak. Kiemelendő, hogy az új közvilágítási rendszer követendő példaként szolgál más települések számára is, megfelel a legújabb tudományos kutatások alapján felállított környezet- és természetvédelmi követelményeknek.

 

 
 
 

Megtetszett a projekt? Szavazzon rá, és mindketten nyerhetnek!

Szavazzon kedvenc fenntartható kezdeményezésére és nyerjen 2 hónapos elektromos Nissan LEAF használatot!

Frissítse adatait további értékes nyereményeinkért!

  • 1 darab Electrolux robotporszívó
  • 1 darab iPhone XR 64 mobil
  • 3 darab Samsonite spinner bőrönd
  • 20 darab 20.000 Ft értékű MediaMarkt ajándékkártya

Adja meg telefonszámát és adatvédelmi hozzájárulásával kapcsolatos nyilatkozatát  és így nemcsak többet tudhat meg az Önnek szóló kedvező ajánlatainkról, hanem most megduplázzuk nyerési esélyeit is!