Nyertesek

 
 
 

Jövő generációja

Ebben a kategóriában bármely magyarországi székhellyel rendelkező szervezet – különös tekintettel a civil szervezetekre, oktatási intézményékre, diákszervezetekre – nevezhetett oktatási, szemléletformálási célú programmal, kezdeményezésével, amely gyermekek, vagy iskolás korú, illetve egyetemista fiatalok bevonásával népszerűsíti, oktatja a fenntarthatóság alapelveit, vagy új megoldással hozzájárul a fenntarthatósághoz.

 
 
 

Zöld-Híd Regionális Energiahatékonysági és Környezetvédelmi Alapítvány

Öko-Kuckó Oktatóterem és környezeti nevelési program

 
 
 

Épület

Ebben a kategóriában bármely magyarországi székhellyel rendelkező építészeti iroda, kivitelező pályázhatott olyan épülettel, amelynek tervezésében, kivitelezésében részt vett, és amely a fenntartható építészet elveit követte.

 
 
 

Klunen Magyarország Kft.

Irota EcoLodge klímasemleges üdülőhely

 
 
 

Egyéni kezdeményezés

Ebben a kategóriában magánszemélyek nevezhettek, akik okos, fenntartható kezdeményezéssel, otthoni energiatudatos beruházással vagy saját ötlettel vezérelve, saját maguk által készített (DIY) megoldással járulnak hozzá szűkebb vagy tágabb környezetük fenntarthatóságához.

 
 
 

Hajba Gergő

Zöld Folt Közösségi Kert

 
 
 

Önkormányzatok

Ebben a kategóriában önkormányzatok nyújthatták be projektjüket a hatékony, innovatív energiafelhasználás, fenntarthatóság, környezetvédelem és a megújuló energiahasználat területén.

 
 
 

Hernádszentandrás Község Önkormányzata

Hernádszentandrásból Bioszentandrás

 
 
 
 
 
 

Vállalkozások

Ebben a kategóriában bármely magyarországi székhellyel rendelkező nagyvállalat, kis és középvállalat nevezhetett projektjével a hatékony, innovatív energiafelhasználás, fenntartható, okos megoldások, környezetvédelem és a megújuló energiahasználat területén.

 
 
 

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

Terrán GENERON - napelemes tetőcserép

 
 
 
 
 
 

Ötlet

Ebben a kategóriában induló cégek vagy már működő vállalkozások jelentkezését vártuk elsősorban smart home és smart city megoldások, e-mobilitás, fenntartható energiatermelés és energiahatékonyságot javító megoldások témákban.

 
 
 

Solar Hero Zrt.

SOL-ART - Az első úszó solar panel, mint életmentő