A versenyről

Az Energy Globe Magyarország díj a kiemelkedően okos, fenntartható megoldásokat díjazza.

 

A harmadik sikeres forduló után, 2020-ban ismét 6 kategóriában keressük azokat az innovatív kezdeményezéseket, amelyek bizonyítják, hogy már ma lehet és érdemes tenni a fenntartható, élhető holnapért. A pályázatokat az energetika, klímaváltozás és innováció terén elismert szakértők bírálják el.

Kategóriák

Vállalatok


Nevezze be ebben a kategóriában fenntartható, energiamegőrző projektjét, amely sikerrel járult hozzá a vállalata, vállalkozása vagy környezete fenntartható mindennapjaihoz!

Önkormányzatok


E kategóriában keressük azokat a településeket, ahol nemcsak beszélnek a fenntarthatóságról, hanem már egy sikeresen megvalósított projekttel bizonyították is, hogy érdemes és lehet is tenni érte.

Jövő generációja


Olyan oktatási / civil szervezet által megvalósított projekteket várunk ebben a kategóriában, amelyek sikerrel hozzájárultak a jövő generáció környezet- és energiatudatos szemléletformálásához.

Épület


Energiahatékony, környezetkímélő épület tervezésében, megvalósításában vett részt? Ebben a kategóriában tudja nevezni építészeti projektjét a szervezete nevében leadott jelentkezéssel.

Egyéni kezdeményezés


Magánszemélyként a háztartásában, tágabb közösségében környezet- vagy energiatudatos, változást hozó kezdeményezést indított el? Ezt a kategóriát Önnek találták ki!

Ötlet


Innovatív, az energiához, fenntarthatósághoz kapcsolódó ötleten dolgoznak? Ebben a kategóriában induló cégek vagy már működő start-up vállalkozások jelentkezését várjuk elsősorban smart home és smart city megoldások, e-mobilitás, fenntartható energiatermelés és energiahatékonyságot javító megoldások témákban. 

Nemzetközi verseny

2016 őszén először Magyarország is bekapcsolódhatott a nemzetközi Energy Globe Award programba, ugyanis hazánkban is elindult az Energy Globe Magyarország díj az E.ON támogatásával.

Az energiavilág „Oscar-díjaként” emlegetett Energy Globe Award díj 1999-ben indult el, mára pedig a fenntarthatóság egyik legrangosabb nemzetközi eseményévé vált.

A 187 országban zajló díj nemzeti nyertesei versenyeznek a nemzetközi döntőben, amelyet a nonprofit Energy Globe Alapítvány hírességek és elismert nemzetközi szakértők részvételével rendez meg. A 2019. évi nemzetközi döntő nyertesei az Alapítvány honlapján tekinthetők meg: