A versenyről

Az Energy Globe Magyarország díj a kiemelkedően okos, fenntartható megoldásokat díjazza.

 

A második sikeres forduló után, 2019-ben ismét 6 kategóriában keressük azokat az innovatív kezdeményezéseket, amelyek bizonyítják, hogy már ma lehet és érdemes tenni a fenntartható, élhető holnapért. A pályázatokat az energetika, klímaváltozás és innováció terén elismert szakértők bírálják el. Ismerd meg a verseny részleteit, és nevezd be projektedet vagy segíts megválasztani a nyerteseket!

Ismerd meg a verseny részleteit! Érdemes átolvasnod a Részletes pályázatikiírást, ha jelentkezni szeretnél.

Kategóriák

Vállalkozások

Nevezd be ebben a kategóriában fenntartható, energiamegőrző projektedet, amely sikerrel járult hozzá a vállalatod, vállalkozásod vagy környezete fenntartható mindennapjaihoz!

Önkormányzatok

E kategóriában keressük azokat a településeket, ahol nemcsak beszélnek a fenntarthatóságról, hanem már egy sikeresen megvalósított projekttel bizonyították is, hogy érdemes és lehet is tenni érte.

Jövő generációja

Olyan oktatási / civil szervezet által megvalósított projekteket várunk ebben a kategóriában, amelyek sikerrel hozzájárultak a jövő generáció környezet- és energiatudatos szemléletformálásához.

Épület

Energiahatékony, környezetkímélő épület tervezésében, megvalósításában vettél részt? Ebben a kategóriában tudod nevezni építészeti projektedet a szervezeted nevében leadott jelentkezéssel.

Egyéni kezdeményezés

Magánszemélyként a háztartásodban, tágabb közösségedben környezet- vagy energiatudatos, változást hozó kezdeményezést indítottál el? Ezt a kategóriát neked találták ki!

Ötlet

Innovatív, az energiához, fenntarthatósághoz kapcsolódó ötleten dolgoztok? Ebben a kategóriában induló cégek vagy már működő vállalkozások jelentkezését várjuk elsősorban smart home és smart city megoldások, e-mobilitás, fenntartható energiatermelés és energiahatékonyságot javító megoldások témákban. 

A verseny folyamata

 
 
 
2019. február 18. – április 14.

Nevezés

2019. május

Döntős pályázatok kihirdetése

2019. június 1. – 30.

Online közönségszavazás

2019. szeptember

Díjátadó gála, eredményhirdetés

Nyeremények

A kategórianyertesek a fenntarthatósághoz, energiahatékonysághoz, innovációhoz kapcsolódó díjakat vehetnek át. A zsűri döntése alapján az átfogó nyertes viheti haza a verseny fődíját.

 
 
 

Közönségszavazás

A szavazók között 6db 2 hónapos elektromos Nissan LEAF használatot sorsolunk ki. Emellett a szavazók, adataik megadásával és adatvédelmi hozzájárulásával kapcsolatos nyilatkozatával  további értékes ajándékokat is nyerhetnek:

  • 1 darab Electrolux elektromos porszívó – Electrolux PI91-5SGM PURE i9 típus
  • 1 darab iPhone XR 64-es típusú mobiltelefon
  • 3 darab 68 cm-es Samsonite Flux Spinner bőrönd
  • 20 darab 20.000 Ft értékű Media Markt ajándékkártya

Fődíj

Egy 100%-ban elektromos Nissan LEAF  1 éves használata a Nissan felajánlásával. 

A szakmai zsűri döntése alapján az átfogó nyertes viheti haza a verseny fődíját.

A kategóriadíjak nyerteseit a zsűri által választott jelöltek közül szavazza meg a közönség 2019 júniusában.

 
 
 
Jövő generációja kategóriadíj szponzora:
 
 
 
Egyéni kategóriadíj szponzora:

Kategóriadíjak

Egyéni kezdeményezés

500.000 forint értékű ajándékutalvány, és egy elektromos robogó a Blinkee.city Kft. felajánlásával

 

Épület

1.000.000 forint értékű projekttámogatás

Ötlet

Továbbjutás az :agile accelerator launchpad tréningjére, ahonnan a legjobbak bekerülhetnek az akcelerátorba és elnyerhetik az ezzel járó 10.000 euró támogatást

 

Vállalat

500.000 forint értékű támogatás, mely vállalkozása fenntarthatóságához, környezettudatosságához járul hozzá

Önkormányzat

3.000.000 forint értékű nyeremény, mellyel települése fejlesztéséhez fenntarthatóságához, környezettudatosságához járulunk hozzá 

Jövő generációja

500.000 forint értékű támgogatás az UniCredit Bank felajánlásával 

 

Nemzetközi verseny

2016 őszén először Magyarország is bekapcsolódhatott a nemzetközi Energy Globe Award programba, ugyanis hazánkban is elindult az Energy Globe Magyarország díj az E.ON támogatásával.

Az energiavilág „Oscar-díjaként” emlegetett Energy Globe Award díj 1999-ben indult el, mára pedig a fenntarthatóság egyik legrangosabb nemzetközi eseményévé vált.

A 177 országban zajló díj nemzeti nyertesei versenyeznek a nemzetközi döntőben, amelyet a nonprofit Energy Globe Alapítvány hírességek és elismert nemzetközi szakértők részvételével rendez meg. A 2018. évi nemzetközi döntő nyertesei az Alapítvány honlapján tekinthetők meg: