A versenyről

 
 
 

Az Energy Globe Magyarország díj a kiemelkedően okos, zöld megoldásokat díjazza. Azokat, amelyek bizonyítják, hogy már ma lehet és érdemes is tenni a fenntartható, élhető holnapért. A pályázatokat az energetika, klímaváltozás és innováció terén elismert szakértők bírálják el. 

„A fenntarthatóság ma már kulcsfontosságú az üzleti sikerhez. Ezért is vagyok büszke arra, hogy Magyarországon építjük Európa legnagyobb tetőre szerelt naperőművét. A jövő innovatív megoldásainak megvalósításához partnerekre is szükség van: így kiemelten fontosnak tartom, hogy az E.ON Energy Globe Díjjal egy olyan nemzetközi platformhoz csatlakoztunk, amely több mint száz országban köti össze és inspirálja azokat, akik tenni akarnak az energia- és környezettudatos jövőért” – Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának tagja.

Kategóriák

 
 
 

Vállalatok


Nevezze be ebben a kategóriában fenntartható, energiamegőrző projektjét, amely sikerrel járult hozzá a vállalata, vállalkozása vagy környezete fenntartható mindennapjaihoz!

Önkormányzatok


E kategóriában keressük azokat a településeket, ahol nemcsak beszélnek a fenntarthatóságról, hanem már egy sikeresen megvalósított projekttel bizonyították is, hogy érdemes és lehet is tenni érte.

Jövő generációja


Olyan oktatási / civil szervezet által megvalósított projekteket várunk ebben a kategóriában, amelyek sikerrel hozzájárultak a jövő generáció környezet- és energiatudatos szemléletformálásához.

Épület


Energiahatékony, környezetkímélő épület tervezésében, megvalósításában vett részt? Ebben a kategóriában tudja nevezni építészeti projektjét a szervezete nevében leadott jelentkezéssel.

Egyéni kezdeményezés


Magánszemélyként a háztartásában, tágabb közösségében környezet- vagy energiatudatos, változást hozó kezdeményezést indított el? Ezt a kategóriát Önnek találták ki!

Ötlet


Innovatív, az energiához, fenntarthatósághoz kapcsolódó ötleten dolgoznak? Ebben a kategóriában induló cégek vagy már működő start-up vállalkozások jelentkezését várjuk elsősorban smart home és smart city megoldások, e-mobilitás, fenntartható energiatermelés és energiahatékonyságot javító megoldások témákban. 

Nemzetközi verseny

 
 
 

2016 őszén először Magyarország is bekapcsolódhatott a nemzetközi Energy Globe Award programba, ugyanis hazánkban is elindult az Energy Globe Magyarország díj az E.ON támogatásával.

Az energiavilág „Oscar-díjaként” emlegetett Energy Globe Award díj 1999-ben indult el, mára pedig a fenntarthatóság egyik legrangosabb nemzetközi eseményévé vált.

A 187 országban zajló díj nemzeti nyertesei versenyeznek a nemzetközi döntőben, amelyet a nonprofit Energy Globe Alapítvány hírességek és elismert nemzetközi szakértők részvételével rendez meg. További információt a nemzetközi programról az Alapítvány honlapján talál: