Meglévő teljesítményét csökkentheti illetve szükség esetén növelheti. Amennyiben a növelés a jelenlegi – Hálózat csatlakozási szerződésében feltüntetett – rendelkezésre álló teljesítményén felüli, abban az esetben a villamos energia törvényben meghatározott csatlakozási díjat kell fizetnie.

 
 
 
 
 
 

A csökkentés mértékének megállapításakor kérjük feltétlenül konzultáljon szakemberrel, hogy a háztartásában/fogyasztási helyén megtalálható villamos berendezések ellátásához mekkora minimális teljesítmény szükséges!

Javasoljuk, hogy az igény paramétereinek meghatározásában, keressen fel egy regisztrált villanyszerelőt, aki a további feladatokban is tájékoztatást és segítséget tud adni, illetve meghatalmazással az ügyintézés teljes folyamatában eljárhat Ön helyett.

Az ajánlott szerelők közötti keresésre és a tőlük történő ajánlatkérésre az aramkapocs.hu internetes oldalon vagy a 06 1/225-43-21; ill. 06 20/30/70/ 459-97-22 telefonszámokon kaphat felvilágosítást.

A mérőhelyi munkavégzés további költségeit az ajánlott szerelő és a megrendelő között létrejött megállapodás szerint kell rendezni, amely megállapodás Társaságunk hatáskörén kívül esik.

Az igénybejelentés benyújtását az alábbi csatornáinkon lehetséges:

Az igény benyújtása után műszaki gazdasági tájékoztatót (továbbiakban MGT) állítunk ki, mely a módosításhoz szükséges műszaki, pénzügyi és egyéb feltételeket tartalmazza. A megküldött MGT elfogadására a keltezéstől számított 3 hónap áll rendelkezésére, elfogadás hiányában új igénybejelentést szükséges benyújtani. Az elfogadott MGT-t eljuttathatja bármelyik igénybejelentés fogadására megadott csatornánkra.

A hálózatra csatlakozás további feltételeiről kattintás után tájékozódhat. Az aktuális díjainkat az oldalon található Gyakran ismételt kérdések című dokumentumban találja meg.

Az MGT áttanulmányozása után, amennyiben azzal egyetért, kérjük az elfogadását, és a leírtak teljesítését (pl: a szükséges dokumentumok benyújtása).

A Társaságunk felé fizetendő díjak rendezésére az alábbi lehetőségeket biztosítjuk:

  • készpénz átutalási befizetésként (csekk),
  • átutalással,
  • illetve ügyfélszolgálati irodáinkban bankkártyával.

A készrejelentést a regisztrált villanyszerelők/vállalkozók, az MGT-ben meghatározott módon és az Önnel való megegyezés/szerződés értelmében végzik el.

A készrejelentés után elkészítjük és megküldjük az új Hálózathasználati szerződést. A szerződésben foglalt adatok ellenőrzése után kérjük, aláírva küldje vissza részünkre az alábbi csatornáink valamelyikén.

A szerződés visszaküldése után a szerelési időpont-egyeztetésének céljából felvesszük a kapcsolatot az igénybejelentéskor megadott elérhetőségek valamelyikén. 

 
 
 
 
 
 

Javasoljuk, hogy az igény paramétereinek meghatározásában, keressen fel egy regisztrált villanyszerelőt, aki a további feladatokban is tájékoztatást és segítséget tud adni.

Amennyiben a regisztrált villanyszerelő vállalkozó rendelkezik a fogyasztótól meghatalmazással, az ügyintézés teljes folyamatában eljárhat Ön helyett.

Az ajánlott szerelők közötti keresésre és a tőlük történő ajánlatkérésre aramkapocs.hu internetes oldalon vagy a 06 1/225-43-21; ill. 06 20/30/70/ 459-97-22 telefonszámokon kaphat felvilágosítást

A mérőhelyi munkavégzés további költségeit az ajánlott szerelő és a megrendelő között létrejött megállapodás szerint kell rendezni, amely megállapodás Társaságunk hatáskörén kívül esik.

Az igénybejelentés benyújtását az alábbi csatornáinkon lehetséges:

Az Ön által benyújtott műszaki igénybejelentés alapján Társaságunk elvégzi a szükséges vizsgálatokat, amely során megállapítja, hogy az energiaigény teljesítéséhez milyen intézkedés szükséges a hálózaton.

A hálózat felvevőképességének vizsgálata után műszaki gazdasági tájékoztatót (továbbiakban MGT) állítunk ki, mely a csatlakozáshoz szükséges műszaki, pénzügyi és egyéb feltételeket tartalmazza. A megküldött MGT elfogadására a keltezéstől számított 3 hónap áll rendelkezésére, elfogadás hiányában új igénybejelentést szükséges benyújtani. Az elfogadott MGT-t eljuttathatja bármelyik igénybejelentés fogadására megadott csatornáinkra.

Aktuális díjainkat a tudnivalók menüpont alatt találja. 

Amennyiben a növelés a jelenlegi – Hálózat csatlakozási szerződésében feltüntetett – rendelkezésre álló teljesítményén felüli, abban az esetben a villamos energia törvényben meghatározott csatlakozási díjat kell fizetnie. Aktuális díjainkat a tudnivalók menüpont alatt találja.

Az MGT áttanulmányozása után, amennyiben azzal egyetért, kérjük az elfogadását, és a leírtak teljesítését (pl: mérőhely kialakítása, csatlakozási díj befizetése, a szükséges dokumentumok benyújtása).

A Társaságunk felé fizetendő díjak rendezésére az alábbi lehetőségeket biztosítjuk:

  • készpénz átutalási befizetésként (csekk),
  • átutalással,
  • illetve ügyfélszolgálati irodáinkban bankkártyával.

Egyes esetekben előfordulhat, hogy a benyújtott energiaigényhez kapcsolódóan az elosztó hálózatunkon valamilyen komolyabb beavatkozás vagy új elosztó hálózat építése is szükségessé válhat. Ilyenkor az MGT-t követően ún. „Hálózat létesítési megállapodást” kötünk Önnel, és az ebben foglalt feltételek elfogadása után Társaságunk megkezdi a tervezési, engedélyezési és kivitelezési munkákat.  A hálózati munkák befejezéséről írásban tájékoztatjuk Önt.

A szabványos mérőhely kialakítását, készrejelentést, a regisztrált villanyszerelők/vállalkozók, az MGT-ben meghatározott módon és az Önnel való megegyezés/szerződés értelmében végzik el. Az általunk ajánlott vállalkozók névsoráról és elérhetőségeikről ügyfélszolgálati irodáinkon, a aramkapocs.hu internetes oldalon, vagy a 06 1/225-43-21; ill. 06 20/30/70/ 459-97-22 telefonszámokon kaphat felvilágosítást.

A készrejelentés és a szükséges díjak befizetése után elkészítjük a hálózatcsatlakozási és hálózathasználati szerződést.

Amennyiben a növelés csatlakozási díjfizetéssel járt, abban az esetben a Hálózatcsatlakozási szerződés tartalmazni fogja a megnövelt rendelkezésre álló teljesítményt.

További információk a tudnivalók menüpontban.

A szerződésben foglalt adatok ellenőrzése után kérjük, aláírva küldje vissza részünkre az alábbi csatornáink valamelyikén.

A szerződés visszaküldése után a szerelési időpont-egyeztetésének céljából felvesszük a kapcsolatot az igénybejelentéskor megadott elérhetőségek valamelyikén.

 
 
 
 
 
 

Amennyiben felhasználási helyén a továbbiakban nincs szüksége áramszolgáltatásra, abban az esetben igényelnie kell a csatlakozás megszüntetését és a fogyasztási helyén található mérők leszerelését.

A leszerelési kérelmét a szükséges nyomtatvány kitöltésével az alábbi csatornáinkon teheti meg:

Szükséges dokumentumok

Fontos tudni, hogy a megszüntetett felhasználási helyen rendelkezésre álló teljesítmény 5 éven belül visszaigényelhető, amennyiben az új bekapcsolás során hitelt érdemlően tudja bizonyítani, hogy a címen rendelkezésére állt a teljesítmény. Ehhez kérjük, őrizze meg a megszüntetett felhasználási hely utolsó hálózatcsatlakozási szerződését!

Az igény benyújtását követően személyes ügyfélszolgálatunkon azonnal megtörténik az időpont egyeztetés, írásos megkeresés esetén az Ön által megadott telefonszámon fogják keresni munkatársaink.