Ideiglenes bekapcsolás

Építkezésen, szabadtéri rendezvényeken is szükség van áramra. Egy felhasználási helyen maximum 12 hónapon át ideiglenesen is csatlakozhat a villamosenergia hálózatra, ha azon a csatlakozási ponton korábban nem vételezett ideiglenesen vagy nincs kialakítva végleges csatlakozási pont. A csatlakozáshoz ideiglenes csatlakozó berendezésre és mérőhelyre van szükség. Oldalunkon tájékozódhat a folyamattal kapcsolatos tudnivalókról és lehetősége van új bekapcsolási igényének online bejelentésére is.

 
 
 
 
 
 

Az ELMŰ Hálózati Kft. telekhatáron belüli villanyszerelési munkát nem végez, így kérjük, legelső lépésként válasszon egy ajánlott villanyszerelőt, aki elvégzi a házán/telekhatáron belüli villanyszerelési munkálatokat, valamint kialakítja a mérőhelyét. Ezen költségek Önt terhelik. Lehetősége van arra, hogy meghatalmazással további feladatokkal is az ajánlott szerelőt bízza meg, hogy Önnek még kevesebb ügyintéznivalója legyen.

Teljeskörű meghatalmazással az egész folyamat kezelésére megbízhatja szerelőjét, de akár résztevékenységekre is adhat maghatalmazást.

A meghatalmazás az alábbiakra terjedhet ki:

  • Igénybejelentés leadása
  • Műszaki gazdasági tájékoztató elfogadása
  • Hálózati szerződések aláírása
  • Mérőhelyi munkalap aláírása

Ha kivitelezője az igénybejelentést az online felületen adja be, akkor a „Meghatalmazás ajánlott szerelő részére műszaki ügyintézéshez” dokumentumot kell kitölteni.

A záró pecsétek (plombák) az elosztói engedélyes tulajdona. Azok eltávolítását csak az ajánlott szerelő végezheti, így Önnél a mérőhelyéhez kapcsolódó munkát az ajánlott szerelő pontosan fel tudja mérni, és gyorsabban el tudja végezni. Az ajánlott szerelő által benyújtott plombabontási igény díjtalan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Az ideiglenes csatlakozáshoz a csatlakozási pontot a meglévő közcélú hálózaton jelöli ki az elosztó. Az ideiglenes csatlakozási ponton túli vezetékek létesítése és bontása az ideiglenes csatlakozást kérő feladata és költsége.

  • Az ideiglenes bekapcsolás költsége: 10 524 Ft
  • Az ideiglenes kikapcsolás költsége: 10 524 Ft

A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és ÁFA nélkül értendőek. A mindenkori aktuális díjakat az azokra vonatkozó jogszabályok tartalmazzák.

 

 
 
 
 
 
 

Egyeztessen a regisztrált szerelővel az igényéről, a mérőhely és a csatlakozó vezeték kialakításáról.

Online vagy személyes igénybejelentés.

 

A hálózathasználati szerződés megküldésre kerül.
 

Ön aláírva küldje vissza a szerződést.
 

Egyeztetett időpontban felszerelésre kerül a mérő és megtörténik a hálózatra kapcsolás.

 

 
 
 
 
 
 

Az alábbi táblázatban összegyűjtöttük Önnek, hogy mely dokumentumok kitöltése szükséges az új bekapcsolás folyamat során.