Adjon új energiát vállalkozásának napelemrendszereinkkel

Válassza az E.ON Solart a tervezéstől a kivitelezésig és tartsa kézben energiaköltségeit!

Tudjon meg többet napelemrendszereinkről!

E.ON Solar napelem rendszereinkkel nem csak hasznosíthatja üresen álló földterületeit, irodaépületeit, csarnokai vagy társasházak tetejét, de a beruházásnak köszönhetően nő cége versenyképessége, csökken CO2 lábnyoma és energiaköltségei csökkenése mellett, hatékonyabbá válik az energiafelhasználása is! Ismerje meg ezt az innovatív és korszerű megoldást, és vegye kézbe energiaköltségeit még ma! Bízza ránk napelemes rendszere kiépítését és válassza az E.ON Solart teljeskörű ügyintézéssel, a tervezéstől az engedélyeztetésen át a kivitelezésig.

Tudta, hogy napelemes rendszere termelését már online is nyomon követheti, illetve hogy rendszereink bővíthetők, sőt, költözés miatt az új helyre is áttelepíthetők?  Ne habozzon, ismerje meg lehetőségeinket, kérjen ingyenes konzultációt még ma! 
 

Fogja velünk munkára a napot!

no_image
no_image
no_image
no_image

Kérjen ingyenes konzultációt!

 

Kérjük adja meg adatait, hogy munkatársunk felvehesse Önnel a kapcsolatot, és személyre szabott napelemes ajánlatot tudjon adni Önnek.
 

Most még kényelmesebben, online intézheti a helyszín felmérésére vonatkozó konzultációt, így vigyázunk egymás egészségére ebben a helyzetben.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
 
 
 

Ön megálmodja, mi megvalósítjuk!

Csökkentse energiaköltségeit környezetkímélő, fenntartható módon, és kövesse nyomon a napelemek termelését online: így nem csak könnyedén kézben tarthatja, de tervezheti is költségeit. Az E.ON Solar rendszer kiépítése gyors és biztonságos, anélkül, hogy

a tetőszerkezet károsodást szenvedne. Többféle fizetési konstrukció közül választhat. 

Solar HMKE - 50 kW alatt termelő rendszerek
  • HMKE, azaz háztartási méretű kiserőművek
  • Saját fogyasztás kiváltására szolgáló rendszer
  • Nagyobb családi házakra, illetve kisebb melléképületek, raktárak esetében ajánljuk 
Solar 50 kW felett termelő rendszerek
  • Földre vagy akár tetőre telepített rendszerek
  • Szántóföldek, vagy nagyobb tetőfelületek esetében ajánljuk például uszodáknak, sportcsarnokoknak, társasházaknak, raktárépületekre, csarnokok tetejére
Speciális ajánlatunk
  • Műemlékvédelmi oltalom alatt álló épület esetében is számíthat szakértelmünkre
  • Kérjen intézménye elé solar carportot, ami alatt az autók árnyékos helyen parkolhatnak, miközben az építmény megtermeli az intézmény villamos energia-szükségletét

Napelemek

JA Solar 285 W (P) (Félcellás)

A JA Solar 285 Wp névleges teljesítőképességű félcellás polikristályos napeleme jó választás bármely napelemes rendszer számára. A félcellás (half-cut) napelem technológia előnye, hogy ellenállási veszteségek csökkentésén alapszik. Egyszerű, de hatékony eljárás, amely az eredeti, egész cellákat tartalmazó napelemekhez képest 3%-5%-al növeli meg a modul kimenő teljesítményét. Alacsony- és szórt sugárzási körülmények között is kiválóan működik az egész év folyamán, amellyel így a várható megtermelt energiamennyiség is növekszik.

JA Solar 315 W (M)

A JA Solar 315 Wp névleges teljesítőképességű, monokristályos napeleme az elkövetkező évek meghatározó szériáinak előfutára. Az alkalmazott MONO PERC technológiával a napelem modulok képesek a beérkező fény nagyobb részét energiatermelésre fordítani a napelem cellákon belül, így a napelem hatékonysága (19,6%) és ezáltal a várható energiatermelése is nagyobb lesz. PID (Potencial Induced Degradation) ellenállása is kiváló, méltán választják nagyerőművi naperőmű rendszerek alappillérjének.

 

Európa legnagyobb tetőre szerelt 12 MW teljesítményű napelem rendszerénél, az Audi Hungaria győri gyártóegységén készülő projektünkön is JA Solar napelemek kerülnek telepítésre.
 

A JA Solar vállalat 12 éves gyártói- és 25 éves teljesítménygaranciát vállal a napelemeire, amely tükrözi a termék időtálló, megbízható értékét.

Szakolyon már bizonyítottunk

Koncentráljon vállalkozására, napelemes rendszere kiépítését pedig bízza ránk!

Büszkék vagyunk rá, hogy szakmai tapasztalatunkkal az innováció motorjai lehetünk ebben a rendkívül gyorsan fejlődő szektorban. Szakértőgárdánk a napelemes rendszer ötletének a megszületésétől kezdve Ön mellett áll.

  • A tervezés legkorábbi állomásától kezdve az engedélyeztetés különböző lépésein át a legvégső simításokig követjük új napelemes rendszere kivitelezését.
  • 50 kW alatt és afeletti beépített teljesítményű napelemes erőművek kivitelezésével kapcsolatban is állunk rendelkezésére!
  • A telepítés helyszínének környezeti és geodéziai felmérését is vállaljuk, valamint – igény szerint - a műszaki és gazdasági paraméterek optimális kiválasztásában is segíthetünk Önnek.

Sőt! Akár műemlékvédelem alatt álló épület esetében is számíthat ránk!

Gyakran ismételt kérdések

Sok eset van rá, hogy ezt a két eltérő berendezést összekeverik, vagy épp egynek hiszik azt. Érdemes tudni, hogy a megújuló energiaforrások közül ennek a két szónak teljesen más a jelentése. Ami leginkább megkülönbözteti a napkollektort és a napelemet, az hogy a napelem elektromos áramot állít elő, a napkollektor pedig csak meleg vizet.

A napelem rendszer nélkülözhetetlen kellékei közé tartoznak a napelem modulok / panelek, a hozzá tartozó speciális kábelek és csatlakozók, az áramátalakító más néven inverter, egyéb villamos berendezések, mint például a túlfeszültség védők, kapcsolók, és végül a napelemeket a tetőhöz rögzítő fémszerkezet, az ahhoz tartozó szerelvényeivel.

Ez minden esetben a választott napelempanel teljesítményétől függ, 1 kWp rendszerméret esetén ez körülbelül 4 vagy 3 db panelt jelent.

Napelemredszerek esetében beszélhetünk szigetszerű működésű illetve hálózat párhuzamos üzem működésű napelemrendszerről.

Szigetszerű működésű napelemrendszer esetén a megtermelt többletenergia akkumulátoron kerül tárolásra. Amennyiben napelemünk nem termel (például borús idő, éjszaka, stb.) az energia az akkumulátorról kerül felhasználásra akkora mértékben, amekkora az akkumulátoron tárolásra került.

Hálózat párhuzamos üzem esetén a hálózat látja el az akkumulátor szerepét. A megtermelt többletenergiát a hálózat veszi fel, míg olyan esetben mikor a napelem nem termel, az energiát a hálózatról vételezi az ügyfél. Ilyen esetben kétirányú mérőóra szükséges az elszámolás pedig szaldó elszámolással történik.

Magyarországon 1 kW-os napelem rendszerrel számolva ez az érték, alapul véve a már meglévő napelemes rendszerek adatait, 1050 és 1250 kilowattóra között van évente. Ugyanakkor ezt az adatot nagyban befolyásolja a tető tájolása, dőlésszöge és a földrajzi helyzet, tetőárnyékoltság is. Leghatékonyabb a déli tájolású telepítéssel érhető el.

E tekintetben számtalan tényezőt kell szemügyre venni – függ a telepítés körülményeitől (tetőtájolás, árnyékoltság), telepített napelem és inverter típusától. Az általunk küldött ajánlatban minden esetben feltüntetjük az általunk kínált napelemre, inverterre és a telepítés körülményeire vonatkozó megtérülési időt.

A napelemek telepítéséhez szükség van a helyi áramszolgáltató (E.ON, ELMŰ, DÉMÁSZ, stb.) írásbeli engedélyére. E tekintetben mellékelni kell a tervezett napelemes rendszer konkrét tervezetét, műszaki adatait és dokumentációit. Egy másik feltétel, hogy a villamos hálózat alkalmas legyen a termelt áram fogadására. Ezen engedélyezési folyamatot mi teljesen átvállaljuk ügyfeleinktől és az engedélyeztetés folyamatáról teljes körű, napra kész tájékoztatást adunk. Műemlékvédelem alatt álló ház esetében, illetve társasházaknál külön engedélyekre is szükség van, ezen engedélyek megszerzése az ügyfelek feladata.

Mivel az E.ON SolarHome kereskedőként nem tesz különbség az áramszolgáltatók között, ezért a telepítés folyamata Magyarország teljes területén megegyezik. Mivel az egyes áramszolgáltatói területen az ügyintézés folyamata eltérő, ezért a határidők is eltérhetnek különböző áramszolgáltatói területek esetén.

Amennyiben az ügyfél igényli a többlettermelést kiszámlázhatja a szolgáltatónak, aki elszámolja és kifizeti, így az ügyfélnek bevétele keletkezik.

 

Fontos megjegyezni, hogy az elszámolási időszakon belül, a megtermelt energia a fogyasztás nagyságáig (vagyis amíg a megtermelt és fogyasztott energia megegyezik), a bruttó áramdíjon kerül elszámolásra, viszont az azon felül termelt többletenergiát a szolgáltató nettó áramdíjon veszi át (mely nem tartalmazza a rendszerhasználati díjat és az áfát). Az áramdíjak szolgáltatónként és a megtermelt energia mennyiségének függvényében is eltérnek. A 2017. évre vonatkozóan, az E.ON Energiaszolgáltató Kft. által ellátott lakossági, mindennapszaki (A1) fogyasztók esetében az átvételi Hatósági árakat az alábbi táblázat mutatja:

Természetesen. Mindez csakis akkor, ha a napelem rendszer felszerelése után beszerelésre kerül pl. egy villamos kazán vagy szobánként bárminemű villamos fűtő berendezés.

Halózat párhuzamos üzem esetén mindenképp, de az esetben ilyenkor nem a saját rendszerünk termeli az energiát, hanem a hálózatról vételezzük az áramot. A napelemes rendszer és a külső, szolgáltató által működtetett hálózat együttműködik. Ha a napelem kevesebbet termel, mint amire szükségünk van, a többit a külső hálózatból kapjuk. Ha többet termel, mint amit elhasználunk, a maradékot a külső hálózatba tölti fel. Ezért van szükség az oda-vissza mérő villanyórára.