Sikertörténeteink

 
 
 
 
 
 

Club Tihany

Tihany

A Club Tihany kazánjai elavultak voltak, teljesen elkorrodálódott a tűztér. Mivel a szálloda egész évben üzemel egy kisebb téli leállást leszámítva, így csak egy bizonyos időszakban volt lehetőségük a kazánok cseréjére. Tudtuk, hogy év végén, az ünnepek közeledtével nem lesz egyszerű feladat a berendezések cseréje, de egy hónap alatt sikerült próbaüzemmel együtt átadni a 2 db 1300kW teljesítményű kazánt. A projektet nehezítette, hogy nem volt elegendő hely, ezért a régi kazánokat előbb el kellett távolítani, és csak azután kerülhettek be az új berendezések, ráadásul biztonsági okokból hőcserélővel le kellett választani ezeket a többi rendszerről. A kivitelezés sikerrel zárult, és ügyfelünk legnagyobb megelégedésére az új Viessmann kazánokkal a legfrissebb mérések alapján 10 százalékos hatásfoknövekedést értünk el.

 
 
 
 
 
 

Egy kézben a MOM Park teljes energetikai rendszerének üzemeltetése

 
 
 

Az E.ON üzemelteti 2020. januárjától a MOM Park komplex energetikai rendszerét. Az új megállapodásnak köszönhetően a bevásárló- és irodaközpont egy kézből kapja az áramot, a fűtést és a hűtést, de az épületegyüttes energetikai rendszerének üzemeltetését és karbantartását is az energiacég látja el. Az úgynevezett integrált energetikai megoldásunk része, hogy a meglévő infrastruktúrát teljesen átvizsgáljuk és szükség esetén úgy alakítjuk át, hogy abban hangsúlyosan jelenjenek meg a fenntarthatósági szempontok.

 
 
 

Az E.ON és a MOM Park tulajdonosa, az OTP Ingatlanbefektetési Alap között létrejött szerződés 2020. január 1-től lépett életbe egy éves időtartamra. Ennek keretében a szolgáltatáshoz szükséges földgáz mellett hűtést, fűtést és villamosenergia-ellátást is biztosítunk és az üzemeltetési feladatokat is ellátjuk. A megállapodás különlegessége, hogy a bevásárló- és irodaközpont energiaellátása egy kézből valósul meg egy konzorciumi megállapodás keretében, az E.ON partnere az EMEF Első Magyar Energetikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft. A megbízást a konzorcium az OTP Ingatlanbefektetési Alap tenderén nyerte el.

 
 
 

Az E.ON stratégiai szemlélete és integrált energetikai megoldásai garanciát jelentenek számunkra, hogy a következő egy évben nem csak zökkenőmentes üzemeltetésre, de környezettudatos fejlesztési megoldásokra is számíthatunk. Az energiaközpont folyamatos korszerűsítése, az újító megoldások a költséghatékonyságot és a fenntarthatóságot egyaránt biztosítják majd. Ezek az értékek az OTP Ingatlanbefektetési Alap gazdálkodási stratégiájának alapvető célkitűzései” – hangsúlyozta Dr. Tóth Nándor, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója. 

 
 
 

Büszkék vagyunk rá, hogy Budapest egyik legimpozánsabb bevásárló- és irodaközpontja a mi energetikai megoldásainkat választotta. Az E.ON az épületegyüttes jelenlegi adottságainak és rendszereinek alapos feltérképezése alapján integrált koncepciót szab a MOM Parkra. Egyszerűsítünk a korábbi gyakorlaton, ezáltal hatékonyabb működést biztosítunk” – nyilatkozta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatóságának tagja.

 
 
 

Az E.ON vállalta, hogy tervet készít az energiaközpont korszerűsítési stratégiájára is, illetve felújítja az épületegyüttesben található gázmotort.

A mintegy 29 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontban, illetve a hozzá tartozó 17 ezer négyzetméteres irodaházban a korszerű és hatékony energetikai rendszer üzemeltetéséhez – távfelügyelet mellett - mindössze két emberre lesz szükség a jövőben. 

Anna Grand Hotel

Balatonfüred

Az E.ON a helyi sajátosságok és az egyedi igények figyelembevételével, a már üzemelő berendezések és rendszerek alapos feltérképezését követően szabta az Anna Grand Hotel adottságaira az energetikai megoldásait. Olyan energetikai csomagot kínálunk, amely egyszerre több területen tehermentesít azáltal, hogy átvállalja az eddigi feladatokat az energiagazdálkodás terén. Átvettük az energiabeszerzési eljárások terhét, biztosítjuk a teljes energiaellátást, üzemeltetjük az energiatermelő berendezéseket, illetve elvégezzük ezek időszakos karbantartását, valamint meghibásodás esetén az azonnali hibaelhárítást.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ismerje meg az Audi Hungária naperőműparkját

Az Audi Hungaria két logisztikai központjának tetején, mintegy 160 000 négyzetméteren épített az E.ON egy 12 megawatt beépített csúcsteljesítményű (MWp) naperőműparkot, ami 36 000 egységből áll.

A projekt megvalósításával az Audi Hungaria gyárterületén működik Európa legnagyobb épületen kialakított fotovoltaikus rendszere. A napelempark évente több mint 9,5 GWh energiát termel. Ez az energiamennyiség 5 000 háztartás éves energiaszükségletének felel meg. A megújuló forrásból megtermelt zöld áramnak köszönhetően mintegy 6 000 tonnával kevesebb szén-dioxid jut a levegőbe.

 
 
 
 
 
 

Tudjon meg többet a szakolyi napelemes kiserőműről

Ügyfelünk a hosszútávon jól kiszámítható és környezetbarát energiatermelés mellett tette le a voksát. 

 
 
 
Budapest, Vígszínház
Nagymányok
Pécs
Polgár
Szakoly
Szolnok

E.ON Solar napelemes rendszerek telepítése

"Elektromos ember, elektromos autóval jár"

Hogy miért döntött az e-flotta használata mellett ügyfelünk? A videóból kiderül, kattintson a lejátszásra! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kérdése van?

Tudjon meg többet integrált energetikai megoldásainkról!

Vegye fel a kapcsolatot velünk pár kattintással, gyorsan és könnyedén. Munkatársunk 3 munkanapon belül megkeresi Önt a megadott elérhetőségei valamelyikén, hogy válaszolhasson kérdésére, vagy átbeszélhessék az ajánlatadáshoz szükséges részleteket.

 
 
 

Érdeklődés
e-mailben

Kereshet minket az alábbi e-mail címen is bizalommal: integralt@eon.com

*
*
*
*
*
 
 

* Kötelezően kitöltendő mezők