Miért hisszük, hogy „Mi” együtt nem ismerünk lehetetlent?

 
 
 
 
 
 

Ön szerint az energia láthatatlan?

Lehet, hogy valamikor az volt, de ma már a határok annyira elmosódnak, és az energia olyan sok embert szolgál ki, összekapcsolva őket és kényelmesebbé téve az életüket, hogy nem maradhat láthatatlan. 

Az E.ON-nál az a célunk, hogy az energiát, amely pozitív változást hoz, és hozzájárul a kényelmes, fenntartható mindennapokhoz ne csak láthatóvá, hanem kézzelfoghatóvá és érzékelhetővé is tegyük.

Szeretnénk, ha csatlakozna hozzánk környezettudatos jövő, a decentralizált energiatermelés és a digitalizált energiahálózatok felé vezető úton.

Izgalmas út ez, tele rengeteg olyan kihívással, amelyeket szeretnénk együtt legyőzni. Önnel együtt. Nemcsak azért, mert együtt kevésbé érezzük magunkat egyedül, hanem azért is, mert egyénenként messze nem tudunk annyira sikeresek lenni, mint együtt közösen.

Az E.ON-nál azzal tesszük láthatóvá az energiát, hogy megmutatjuk, hogyan köt össze mindannyiunkat az egész világon. Ez teszi lehetővé, hogy kihasználhassák az energia erejét, és együtt érjenek el olyan jövőbe mutató eredményeket, amelyekre korábban valószínűleg soha nem gondoltak. Mert Mi együtt nem ismerünk lehetetlent.

Miért vagyunk ebben olyan biztosak? Mert olyan valódi sikertörténeteket tudunk felmutatni partnereinkkel közösen, amelyek tanúsítják az együttműködés, a közös alkotás és a közös változtatás erejét. Olyan történeteket, melyek bizonyítják, hogy Mi együtt valóban nem ismerünk lehetetlent.

 

Az energia összeköt...

...bármilyen formában érkezzen is. Ennek jó példája az a 36.372 napelem, amit az Audi logisztikai központjának tetejére telepítettünk Győr mellett.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Az energia barátságot jelent...

...és ezt. A német ügyfeleink számára elérhető SolarCloud, amely a termelt napenergia virtuális tárolását és megosztását teszi lehetővé. Remek példa arra, hogy az E.ON miként segít elő számos folyamatot, és hogyan hozza össze az embereket, hogy támogassa a helyszínen megtermelt villamos energia hasznosítását. Anton Merker például az E.ON egyik német ügyfele, aki az E.ON SolarCloudról lelkendezik barátainak és szomszédainak, akikkel a SolarCloud segítségével megoszthatja a termelt napenergiát. A holnap világában mindannyian energiapartnerek leszünk. Fedezze fel, hogyan, a SolarCloud-ot megismerve!

 
 
 
 
 
 

Az energia elköteleződést jelent az élhető jövő iránt...

...mert a közös célok és élmények megteremtésével összeköti a családokat, a csapatokat és az ügyfeleinket. Ez a helyzet Olaszországban a hosszú távú Energy4Blue kezdeményezés esetében is, amelynek keretében a Legambiente környezetvédelmi szervezet és az E.ON Italia együtt dolgozik a tengerparti strandok megtisztításának szervezésében, amiben mindenki részt vesz: az E.ON Italia vezérigazgatója, Ilyés Péter, a munkatársak és még az ügyfelek is. Mindannyian a tisztább környezet nagykövetei lettek. 

 

 
 
 

Az energia támogatást jelent, a céljaink megvalósításához...

A Binero Group legmodernebb és környezettudatos adatközpontjának felépítése Vallentunában egyedülálló, hiszen az adatközpont megalkotói gondoskodtak arról, hogy a termelt felesleges hőt a település távhőként hasznosíthassa. A projekt megvalósítása minden bizonnyal hosszabb időt vett volna igénybe, ha a városi tanács elnökasszonya, Parisa Liljestrand nem járt volna közben az összes engedély gyors megszerzése érdekében. Ráadásul az E.ON-nak és partnereinek üzleti modelljüket is meg kellett változtatni a megvalósításhoz. Szerencsére a felek rögtön egymásra tudtak hangolódni, elfogadták a köztük lévő különbségeket, és a megoldásra összpontosítottak.

Az energia ösztönzést ad az újításra…

...ami innovatív szinergiákhoz vezet. Ez különösen igaz az E.ON által szabadalmazott ectogrid™ rendszerre, mert azt mutatja, hogy a kommunikáció minden szinten működik, még az intelligens épületek között is. Mi is ez a technológia? Úgynevezett Good Neighbour™ technológián alapul, magyarul úgy fordíthatjuk, hogy „jó szomszédi” energiát termel, az elnevezése pedig a működése miatt találó. Amikor ugyanis a felhasználó csatlakozik a rendszerhez, lehetővé válik, hogy energiaigénye összekapcsolódjon valaki más ellentétes energiaigényeivel. Ez csökkenti az adott környék, kerület vagy város számára szükséges teljes energiamennyiséget.

Az energia összefogást jelent...

...különben nem lehetett volna sikeresen átállnia egy egész falu lakosságának 100%-ban önellátó, helyi és megújuló energiára a svédországi Simrisben. Eltérő kulturális és szakmai hátterük ellenére ugyanazok a nézetek és célok vezérelték a helyi lakosokat, az önkormányzatot, a beszállítókat, valamint a projektmenedzserek és mérnökök csapatait, akik összefogtak az E.ON-nal közösen annak érdekében, hogy ez a futurisztikus projekt megvalósulhasson. Ebben a lakosság lelkesedése is komoly szerepet játszott, akik szívesen vállalták, hogy saját maguk állítsanak elő villamos energiát, és így fogyasztóból fogyasztó-termelővé váljanak.

 

 
 
 

Az energia csapatmunkát jelent...

...minden szinten. Ezt fogják mondani mindazok, akik a Citigen – egy London szívében található rejtett kombinált hő- és villamos erőmű – felújításában vettek részt, hozzásegítve London városát a szén-dioxid-kibocsátást csökkentő céljainak eléréséhez.

Nem kétséges, hogy az emberiség jövője összekapcsolódik az energiával. Mi az E.ON-nál akkor is szeretnénk összekötni az embereket, szakértőket, családokat és önkormányzatokat az energiánkkal, szakértelmünkkel és a fenntartható jövő iránti lelkesedésünkkel, amikor kénytelenek vagyunk jobbára elszigetelten tölteni a mindennapokat: 2020 igazán jó lecke az összetartozásról, az empátiáról és a szolidaritásról.  Arra késztet bennünket, hogy ismét belássuk, amikor az emberek együtt, „Mi”-ként és nem „Én”-ként gondolkodnak és cselekszenek, nincs határa annak, mit tudunk elérni. Használjuk ki együtt a Mi erejét! Cselekedjünk most! Ebben rejlik a mi erőnk.

„Mi” sikerei