Fogja velünk munkára a napot

 
 
 
 
 
 

Lorem ipsum lorem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam nisi turpis, tincidunt eu odio ac, maximus pretium neque. Sed id dignissim leo.

 
 
 

Bízza szakértelmünkre napelemes rendszere kiépítését!


Folyamatosan azon dolgozunk, hogy tudatos energiavállalatként jobbá, kényelmesebbé és környezettudatosabbá tegyük ügyfeleink életét. A villamosenergia-hálózatra visszatápláló napelem rendszerünk az egyik legkényelmesebb napenergia-hasznosítási mód. Lényege, hogy a rendszer által termelt energiát ügyfeleink elhasználhatják, ám amennyiben kevesebb energiát vesznek igénybe, mint amennyit a solár panelek termelnek, úgy a pluszban termelt energiát a napelemek visszatáplálják a hálózatra.

Teljes körű ügyintézés
Megbízhatóság, biztonság, szakértelem
Kamatmentes részletfizetés

Lorem ipsum lorem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam nisi turpis, tincidunt eu odio ac, maximus pretium neque. Sed id dignissim leo.

A napelemes rendszer telepítésének teljes folyamata

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam nisi turpis, tincidunt eu odio ac, maximus pretium neque. Sed id dignissim leo. Phasellus blandit nec diam vel dapibus. Fusce porta, velit scelerisque faucibus vestibulum, magna dui dapibus diam, sed interdum nibh nulla id nisi. Duis condimentum lacus tincidunt lectus vulputate dignissim. Mauris varius lacus nisi, laoreet porta arcu laoreet a. Aenean at convallis ipsum.

 
 
 

Amikor elhatározta, hogy napelemes rendszert telepíttet ingatlanára, máris megtette az első lépést, hogy Ön is munkára fogja velünk a napot.  A továbbiakban bemutatjuk az ezt követő lépéseket, hogy hogyan is valósul meg egy E.ON SolarHome napelemes rendszer, és Önnek milyen teendői vannak a folyamat során.

Ajánlatkérés

Amennyiben a napelemes rendszer igénye felmerült Önben és ajánlatot szeretne kérni, úgy az első lépést az ingyenes konzultációs menüpont alatt tudja megtenni, ahol megadhatja a kapcsolatfelvétehez szükséges adatait. 

Személyes konzultáció

Az adatainak megadása után telefonon felvesszük Önnel a kapcsolatot és egyeztetünk időpontot egy személyes konzultációra, ahol felmérjük, hogy milyen napelemes rendszer lenne megfelelő Önnek.

Ajánlatadás

A helyszíni felmérést követően egy személyre szabott ajánlatot készítünk Önnek az éves áramfogyasztása (az esetleges jövőbeli villamosenergia igényeinek figyelembevételével), továbbá az adott épület adottságai alapján. Az ajánlatban több megoldást is kínálunk, ahol lehetősége van arra, hogy az igényeinek megfelelő rendszert válassza ki. Az ajánlat tartalmazza a rendszer minden elemét (napelem, inverter, tartószerkezet), a tervezés, engedélyeztetés és kulcsrakész kivitelezés teljes költségét.

Szerződéskötés

Amennyiben Ön elfogadja az ajánlatot, abban az esetben elkészítjük Önnek a napelemes rendszer kulcsrakész telepítésére vonatkozó szerződést, ahol személyre szabott fizetési konstrukciók közül választhat:

  • egyösszegű fizetési konstrukció
  • 11 havi törlesztőrészletű fizetési konstrukció
  • 24 havi törlesztőrészletű fizetési konstrukció, 30% előleg befizetésével
  • MFB hitel igénybevétele esetén 10% előleg befizetésével
Háztartási Méretű Kiserőmű (HMKE) igénybejelentés

A szerződés iktatását követően a napelemes kiserőmű csatlakozásának igényét az igénybejelentő benyújtásával jelezzük az illetékes villamos elosztói hálózat felé. Ez az első lépése az engedélyeztetési folyamatnak. Az igénybejelentő tartalmazza, hogy mekkora teljesítményű termelő berendezést kíván telepíteni, milyen belső hálózati feltételek (egyfázisú, kétfázisú, háromfázisú) mellett.

Tervezés, csatlakozási dokumentáció benyújtása

A csatlakozási dokumentáció tartalmazza a rendszer kialakítására, védelmére, üzemére vonatkozó műszaki információkat, terveket. Ez a dokumentáció magában foglalja a csatlakozási kivonatot, az egyvonalas kapcsolási rajzot, valamint a termelői nyilatkozatot.

Napelemes rendszer telepítése

Az elfogadott csatlakozási és műszaki-gazdasági tájékoztató után a területileg illetékes kivitelező csapatunk az Önnel egyeztetett időpontban elvégzi a napelemes kiserőmű telepítését. A telepítés általában egy munkanapot vesz igénybe.

Hálózatra csatlakozás

A jelenlegi mérőóráját a területileg illetékes villamosenergia-elosztói engedélyes kicseréli egy fogyasztást és termelést egyaránt mérő eszközre. 

Termelés

A napelem innentől kezdve ideális körülmények között legalább 20 évig termeli Önnek a villamos energiát. Az anyag- és napelemes technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően a mai rendszerek 30-40 éves távlatban is működőképesnek tekinthetőek.

A termelés beindulásával lehetősége van monitoring applikáció telepítésére otthoni eszközére (okostelefon, laptop), amellyel nyomon követheti napelemes kiserőműve termelését.

Továbbá nyomon követheti az aktuális energiatermelést, illetve a napi, heti, havi összesítőket a megtermelt energia mennyiségéről.